10 неща, които трябва да знаете за работата на архитекти

Информираност за стойността, спецификата на работа и невероятни неща, които ви карат архитекти ще ви вероятно ще решат и да ги разбере, стил и визия за това, което те създават.

В тази статия подробности за работата му са разделени на два изключителни архитект: Нилс Фин от компанията Finne архитекти и Матю Коутс Коутс дизайн. Благодарение на тях можем да научим, какво е това, финото и сложно архитектурно произведение отвътре, където тези хора могат да черпят вдъхновение, и какво трябва да знаете преди да наемете един от тях за работа по вашия проект.

Тези 10 неща.

Така че това, което правят архитекти? Те планират и мечтаят сгради и координация на строителните работи. В повечето държави архитекти имат сериозни изисквания: те трябва да имат специално образование и опит, и подложени на сериозна удостоверение.

1. „Клиентът трябва да бъде активен участник в процеса на проектиране“. Няма съмнение в това, че действителната отговорност за проект се възлага на архитект, но за да има резултат надмина очакванията ви, трябва да се обсъдят с него бюджет дейности и кажете, че искате да се получи в крайна сметка.

Фин, в продължение на много години съвместно с американския Институт на архитектите (aia) в Сиатъл на програма, наречена „Как да изберете и да работят с архитект“, посвещава част от семинар на тема очаквания един от друг във връзката „клиент-архитект“. По време на семинара той казва, че идеалният клиент-това е „честен, открит, гъвкав, но решително, той е реалист“. Умението да бъде отворен към идеите на архитекта и да вземат навременни решения-гаранция за успешна реализация на замислените на проекта.

2. „Ние можем да ви придружава на вашия проект от началото до края“. Ако имате амбициозен проект, било то за ремонт или за строеж на дом на вашата мечта от нулата, Можете да зададете един въпрос: от къде да започнете? Не си губете времето: първото нещо, което трябва да направите, е да се обадите на архитект. Тези специалисти имат умения и подготовка, необходима за изпълнение на вашия проект, освен това, те могат да координират всички проектни и строителни работи.

„Архитекти могат да участват във всички аспекти на проекта-от избора на площадки и технико-икономическа обосновка на крайния обект“, казва Коутс. „Собствениците на жилища могат да обсъдят обема и обхвата на услугите, на които те се позовават във връзка с проекта. Но най-малкото, архитект, обикновено отговаря за разработването, документация и разрешения.“

загрузка...

3. „Наша работа да продължи“. „Около 50% от нашата работа се провежда извън града, – казва Фин, офис която се намира в Сиатъл, така че за всеки месец правя няколко пътувания: влизам в сайт, запознайте се с клиенти и контрагенти.“ Така че, ако търсите Pro в непосредствена близост, може да разшири този кръг. Потърсете в Интернет за работа на специалиста, че Ти се възхищавам. Не се страхувайте да ги питам, ако те се залавят за работа във вашия квартал.

4. Ние правим всичко по малко „две в един и същи ден-това е рядкост, казва Коутс. В някои дни ще ходя на строителни площадки, за да проверите текущата работа. В други ден аз се срещам с клиенти, контрагенти или технически консултанти. Повечето архитекти наистина прекарват много време в работата си, аз също не е изключение. Ние отделяме много време за разпространение и разработване на проекти на компютър“.

Фин добавя: „аз работя върху дизайна на къщата всеки ден по половин час. Когато съм в офиса, говоря с клиенти, контрагенти и други служители в офиса. Аз гледам на скици, правим корекции, пишете на техническите изисквания за всички проекти. Освен това, аз често отивам в специализирани магазини, които са специализирани, например, на стоманени продукти или мебели. Аз също посещение на строителните площадки в района на Сиатъл. И, накрая, всеки ден се опитвам да прекарате известно време на пазара: изпращане на снимки на различни дизайнерски сайтове, чрез общуването си с журналистите от изданието дизайн, публикуване на постове на страницата си в Facebook“.

5. Ще се чудите, какво ни вдъхновява? Научете повече за нашите идоли. Попитайте всеки архитект, че сте наели за вашия проект, който е модел за подражание, който вдъхновява своето творчество. Неговите отговори ще ви дадат представа за визията си за бъдещето на проекта, че той се ангажира в работата си.

Фин, който е израснал в Норвегия и САЩ, до голяма степен вдъхновена от архитектурни традиции в Скандинавия. „Sverre Сешоар, известен норвежки архитект, е мой приятел. Той оказа голямо влияние върху работата ми, казва Фин. — Аз никога няма да забравя вечерите в компанията на Sverre в хола на дома си в Осло. Sverre живял в класическа сграда в стил функционализма, разработена от неговия учител, Когѕмобыл Арне. Той има невероятна способност да се разбере конструкцията и материалите, а след това да им даде някакво особено поетично съдържание и форма“.
Фин добавя: „той беше много скромен човек, той е бил изненадан, когато американците възложени му награда pritzker (аналог на Нобеловата награда в областта на архитектурата). „О, да, — каза той, — те са изпратили на „строго секретно“ по Факс и след това пристигна в Осло за собствения си самолет. Но тогава всичко беше толкова сняг, че те не са успели да посетят някои от моите работи!“

„Ако Sverre Сешоар е моят компас, Алвар Аалто, финландски архитект, един от гигантите на архитектурата на 20-ти век, беше ми Полярната звезда, казва Фин. — През 1985 година, когато съм живял година в Хелзинки, аз бях в състояние да видите всички сгради Аалто няколко пъти. Финландски архитект и критик Юхани, Pallasmaa беше моят наставник и до голяма степен споделя идеите Аалто и финландска дизайн“.

Той продължава: „виждайки работата на Аалто ме научи на тайни обработка на естествена светлина и създаване на представи Аалто наречен“ вътрешен пейзаж на сградата. Аз дори веднъж спах в палатка, в близост до Църква Aalto в Иматре. Утринната светлина е зашеметяващ! „

6. Ни вдъхновява природата. Архитекти дизайн на сградата, което позволява да определят връзката между частния вътрешен мир у дома и на света извън него. Така че, независимо от избрания стил на вашия архитект, за неговата работа, най-вероятно, неговото вдъхновение е природата. „Тук, в северозападната част на Тихия океан е около нас-едно от най-красивите природни местности, — казва Фин. — Светът на природата-това е моето постоянно вдъхновение всеки ден“.

7. Ние можем да предложим дизайнерски идеи дори и за малки предмети … но не винаги. Като правило, за по-малки пространства собственици често наемат строители, а не на архитектите. Струва ли си да преразгледа тази позиция? „Това зависи от работата, и, разбира се, от“ архитект“, казва Коутс. Повечето архитектурни компании, които имат по-малко от 10 работници, като цяло приемат по-малки проекти, докато големите фирми не се интересуват от това. „Като цяло, архитект или инженер се изисква при всяка работа, независимо от големината на обекта. Това ще се отрази на конструкцията на сградата и на други въпроси, като избор на стълби, парапети, прозорци и т.н.“. казва Коутс. „Независимо от размера на сградата, на собственика важно е да се разбере, че повечето строители, не е абсолютно добър в дизайна. Освен това, във всеки мащаб работи, разумно да се потърси мнение и Съвет на опитен опитен човек, който ще определи дали процес на изграждане и това ли е понятието за обекта. Аз бих препоръчал на собствениците на жилища се наемат дизайнер или архитект за всяка работа, независимо от големината на обекта“.

Фин добавя: „архитекти могат да се правят много по-малки проекти, но има момент, в който разходите стане непропорционално архитект на стойността на строителството. Разбира се, аз обичам дизайнерски мебели, но това е само една от моите страсти.“

8. Ние ще направим най-доброто ни, за да се осигури прозрачна структура на ценообразуване. Архитекти плащане по различни начини: почасово (от$100 до $ 160 на час или от $ 60 до $ 90 / час за извършване на помощни задачи, като например обучение); и общата сума; процент от стойността на строителството (обикновено от 10 до 25 на сто), или някаква комбинация от тези варианти. Повечето от тях включват предварителна оценка общата стойност на проекта. Първоначалната оценка на разходите се извършва по отделно за всеки един квадратен метър и в проекти на стойност от $ 200 до $ 500 за един квадратен метър, само разходите за строителство. Разбира се, цената зависи и от средната цена в региона.

И Коутс и Фин предпочита надници на час. Казва коутс: „аз предпочитам този метод, защото това позволява на нашите клиенти гъвкавост, за да обсъдят, например, промени в дизайна на интериора или други работи, без извършване на промени в договора. Освен това, аз предпочитам час плащане, защото аз чувствам, че това е най-справедливият начин на изчисление и за двете страни. Много е важно да се покаже на клиента, че ние сме заинтересовани в извършването на чудесната работа“.

9. Ние се нуждаем, за да превърнете мечтите си в функционална, красива, реалност, която ще се слее с терена. В работилницата му, той учи Фин заедно с IVAN, той обяснява, че трябва да се обърнете към архитект, ако искате, за да се гарантира, че вашият проект ще бъде красив, практичен и икономичен. Архитектите могат да работят със сложни обекти, за да задоволи вашите нужди и желания, и да ги изразят в уникален дизайн, който е най-привлекателен за вас. Първоначално да се направи избор в полза на опитен архитект, не се доверявайте на голям проект, без да изпълнители опит в проектирането или самоук – това ще ви помогне да избегнете разочарованието, и, може би, за да се спестят пари, защото в противен случай ще трябва да ремонтирам неправилна работа.

10. Ние с Теб по пътя. „Бих казал, че изборът на архитекта-това е като избирането на партньор за дълго пътуване“, – казва Фин. „Трябва да има доверие, съпричастност, споделяне на визия, добра комуникация и взаимно уважение. На половината път, вече на много километри от дома си, не трябва да се мисли, „как да се отърве от този човек?“