25 видове съвременни корнизи — елегантна част от вашия интериор

Високи изисквания, както функционално, така и декоративни качества на интериора водят до това, че производителите на корнизи предлагат голямо разнообразие от различни модели и дизайни, изработени от различни материали, подходящи за различни стилове интериор. Shtori Колекция. Bg дава възможност да вземете корниз за всеки вкус.

Корниз е в основата за оформяне на прозорци, а основната му задача – определяне на завеси. Състав декориране на прозорци зависи от техническите възможности на карнизной система. Корниз за пердета, като елемент на декора трябва да отговарят на общия стил на помещението и изпълнява и естетическа функция.

Дървени корнизи

Не само красиви, но и са здрави и практични. Естествени материали винаги са на мода и те не се уморяват очите. Изпълнението на дървен корниз в класическия вариант, украсени с дърворезба или инкрустация и модерен дизайн, например, инкрустации от метал или кожа.

Метални корнизи

Здрав и естетически привлекателни, те са изработени от различни сплави. Метални корнизи за пердета, подходящи за стаи и са обзаведени в никакъв стил, от минимализъм към класиката, и може да бъде кръгла или ковано желязо. Също така медът се използва в тавана профил, в който има широка Област на приложение: за многослойни завеси на сводести прозорци, эркерные прозорци, профил за electrocardiol.

Пластмасови пръти

Най-икономичния вариант с материали с високо качество и функционалност. Пластмасов корниз може да издържи доста голяма тежест, и няма никакви ограничения в дължината на перваза с конектори, въртящи се елементи позволяват да се реализират неограничен брой дизайнерски идеи, без да губят първоначалната задача е да поддържат пердета. Може да бъде профил, тавана или кръгли, могат да бъдат инсталирани на таван, стена.

Профил на пръти

загрузка...

Изработен е от метал с пластмасови фитинги куки и бегунки се плъзгат тихо и лесно по протежение на профила, при желание, може да зададете механично или електрическо и подвижен механизъм за римски щори. Метален профил може да се наведе към всеки радиус за нестандартни прозорци.

Кръгли пръчки с топчета

Традиционен и универсален кръгли пръти са изработени от различни материали: дърво, пластмаса и метал. Те представляват тръба, която завършва с уши, и аксесоари, от които зависи стил, в който е направена завеса, и могат да бъдат с различни форми и видове, които отговарят на определен стил на интериора. Главно украшение за кръгъл корниз – глави, които са изработени от различни материали: метал, дърво, стъкло, кожа, украсени с дърворезба, инкрустация, пайети, рисувани. Има няколко вида закрепващи за кръгли корнизи на стената, на тавана, уплътнения, свързващи елементи ви позволяват да купуват еркери и прозорци сложна форма. Интериор дизайнери Shtori. Банята ще Ви помогне да вземете на корниза в зависимост от вида на щори и интериорен дизайн.

Пръти от стъклени

Композитни пръти и стъкло, метал или пластмаса и метал изненадващо съчетават в себе си красота и практичност. Скъпите и изискани парчета от муранско стъкло в комбинация с метал или дърво, подходящи за украса на модерен и класически помещения.

Багетные корнизи

Основното предимство на този тип корниз метал, дърво или пластмаса багетная летва, която може да бъде украсена с дърворезби, рисувани или плат. Един от ноу-хау под бар франзела скрито led осветление.

Ред завеса

Представлява метално въже, натянутый между скоби, в стената или тавана. Леки и незабележими струнни корнизи, които са подходящи за тесни прозоречни отвори и стилове прости завеси от лек плат.

Elektrokaminy

Електрическата система е много удобен за използване, когато прозорците са разположени в трудно достъпни места, но планират корниз с електрически необходимо за етапа на строителството, тъй като изисква поставянето на електроенергия. Поръчайте техника elektrokaminy в салон Shtori. EN.

В зависимост от техническите възможности и идеи дизайнер корнизи могат да бъдат монтирани на стена и таван, потолочное определяне на по-подходящи за профила си или обрамлять надвеси, за закрепване на стената с помощта на скоби, които сами по себе си са декоративен елемент и може да бъде издаден, в съответствие със стил.