40+ видове стенни часовници за кухня: честит минути и часове в уютен дом

Гледайте в кухнята си в основния си дом, защото те се нуждаят и по време на готвене, и по време на събирането на членовете на домакинството за вашия бизнес

Стенен часовник за кухня не само ежедневната практичност (за измерване на времето за готвене, да се съберат децата на училище, да не закъснеете за работа), както и проекти, които ще бъдат или допълват, отиде, допълва цялостния стил на кухня, или…той може всичко да развали. Тази статия съдържа указания за избор на кухненски часа, след което можете да изберете идеалните часовници за вашата кухня.

Кухненски часовника трябва да се намира на видно място

Къде се мотае часовници?

За настаняване часа трябва да е на разположение в обозримо периметъра, за да има достатъчно движение на очите. Еднакво удобен вид трябва да е с работна зона и трапезария. Понякога часовници директно в работната зона престилка. Това е удобно визуално, но не е толкова рационално, тъй като часовници могат да бъдат изложени на механични въздействия (случайно кука ръце часовници, капки мазнина попаднат върху циферблат и т.н.). По същите причини, не трябва да виси на часовници директно върху котлон или на предния капак.

Кухненски часовник в съвременния интериор

Готическия шик патина

загрузка...

Часовник, намиращ се на една от вратите на гардероба

Полезна! Декор за кухнята — декорируем стени, кухненски дреболии, виж домакински уреди и др

Електронни или механични?

Изборът на система за кварц-батерия или механичен завод — вие решавате. От гледна точка на практичност по-добре да изберете все пак кварц, но ако сте привърженик на консервативни възгледи, esthete и деликатеси, помисли механика. Те имат само един очевиден недостатък: ако при липса на кварцови часовници секунди ги прави мълчание, механика винаги, тиктака.

Циферблат, който се прожектира върху стената-това е евтин притурка

Красива кухня в кънтри стил

Хронометър с календар в интериора в стил loft

Размер часа и цялостния стил кухня

За класическия интериор изберете масивни часовници с дървени или метални елементи на циферблата и корпуса, антики. Също са подходящи часовници с kettlebells, махало или вериги (някои все още предпочитат къща с кукувица). Но тези варианти за голяма кухня-студио. В стандартните 6-ти или 8-ми квадратах този дизайн ще изглежда прекалено тромава.

Индустриален шик и гледам, лъскава обвивка и меден цвят

Много часовници не само ще красят интериора, но и подчертават вашето чувство за стил

Много часовници в просторната кухня-трапезария ще покаже себе си в целия си блясък и ще се вижда от всяко място в стаята

Дизайн и стил кухня

Хай-тек и Авангард предлагат понякога дори е много сюрреалистичные формата на часа, в който тези, които са били заловени даде. Понякога това са прости квадрати или кръгчета, без делене, понякога това е нещо несимметричная до такава степен, че дърпа основен акцент. Ако вашата кухня е пълен с тухла фурнир в тавана, часовници, избрани с подходящи материали: стъкло и дърво. За интериор в стил кънтри е подходящ часовник във формата на кръг с класически флорални орнаменти.

Часовници с сюрреалистических картини на Салвадор Дали

Красива и изключително стилна кухня в сиво

Циферблат тисненая кожа

Събиране на кухня

В дома В момента собственикът на страната на стъкло е фантастична колекция от стенни часовници. В страхотно поп-арта или организираният хаос еклектика (ако сте последователи на тези стилове), можете да намерите нещо подобно. Може да се използва цялата площ на една от стените за поставяне на часовници в различни форми, размери и цветове. Разбира се, в интериора на много часове ще се показва различно време. Спомням си, някои от тях показват точен.

Часовници колекция поставен на една стена, тя изглежда необичайно и много красива

Забавни идеи

Говорим за различни стилове, е да се осигури универсален асоциативен редица помещения. Кухня, кулинария, зеленчуци, плодове и кафе. Всичко това, разбира се, съобразени с фирми-производители и предлагаме широка гама от готови временни решения с оригинални рисунки или дори и форми, свързани с храна. По весел многоцветен интериор перфектно ще се побере в чашата кафе със зърна кафе вместо времеви отрязъци или голям циферблат във формата на пържени филийки или бъркани яйца.

Стенен часовник във формата на тигани

Кухненски часовник тема кафе

Декорация на кухня със собствените си ръце

Феновете на оригиналния жанра със златни ръце посветен. Капитанът на кухненски часовник със собствените си ръце. Общ елемент при проектирането на всеки модел със стрелки, с часовников механизъм (продава се в магазин или в интернет магазин). И тогава на фантазия няма граници.

Прекрасна циферблат на една кука за красива, женствена интериор

Набор от телефонни номера-хаос

Най-простият вариант е използването на мозайка . В центъра база (може да бъде нещо от емайлирани или пластмасови плочи преди шперплат, твърди дървен материал или метал) просверливается дупка тънък сверлом на ниски обороти, за да не се раздели крехък материал. След това, с помощта на акрилни лепило или лепило се нанася върху повърхността на кафе на зърна, керамични мозайки, мъниста, сушени зеленчуци (царевица, боб, грах) по готовому скица. Можете да използвате транспортир, за да се определи момент от време или отдел и по-специално техните акцент. Когато съставът е готов, ако материалът позволява, може да се покрие със слой прозрачен лак, за устойчивост. След това чрез просверленное дупка поставен часовников механизъм, и установява стрелката. Часовници готови.

„Атомни“ часовници, популярни през 50-те години на XX век

За малка кухня е по-добре да изберете часовника малък размер

Може би най-страхотен часовник в кухнята: прекрасен мезонет в кулата сграда от 1914, Бруклин, Ню Йорк

Вторият вариант предполага рамка часа, като такива. Готов механизъм (без черупка, само на стрелката) се закрепва към стената, а около него на еднакво разстояние или на различно разстояние дръжки малки предмети, които представляват час дележа. Тя може да бъде обикновена или многоцветни на доминото, пластмасови вилици или лъжици, копчета или снимки на рамката (вместо снимки, можете да ги поставите цифри).

С часовников механизъм монтиран на стената в кухнята интериор в минималистичен стил

И някои интересни идеи за кухня:

Кухненски часовник със селски тема

Динамично комбинация от жълто и черно-бял интериор кухня

Изтъркан луксозен интериор