50+ идеи 3D панели за стени в интериора

3D панел — уникален материал за изпълнение, не се удря и непредвидими проекти

Непрекъснато усъвършенстване на съвременните технологии в строителството е довело до появата на такива облицовъчни материали, като 3D стенните панели в интериора, които уверено се предлагат в съвременните домове, като им оригиналност и красота. И заслужено обърната материал започна да набира популярност. На едро декоративни шедьоври, които можете да си купите под формата на готови елементи, позволява да се реши дизайн от всякаква сложност.

До многобройни параметри на насипни панели за стени може да се дължи оригиналност на продукта и способността си да имитират почти всяка фактура

От този панел можете да създадете най-сложни и причудливи изображения в интериора

Тези стени предназначена да се превърне в център на целия интериор дизайн идеи

загрузка...

Производството на облицовъчни материали бързо и непрекъснато се развива

Фактурные панел претендират за възможността да се променят границите на пространството

Видове насипни панели

Съвременните производители произвеждат различни видове в зависимост от материала, използван за производството им:

3D гипсова отливка, която продължаваше панели. Обемът на облекчение се постига благодарение на универсалността на гипс, което ни позволява да се различават от моделите, тъй като текстура и форма. След като процеса на инсталиране и лечение на ставите дава впечатление за здравина на цялата композиция. Гипсови 3D панели за стени, предназначени за последващо боядисване. От теглото са по-тежки от МДФ и пластмасови панели.

Триизмерен образ създава неповторимо усещане за безграничности и илюзията за живи стени

Интериорен Дизайн чудесно се допълва, ако се прилагат за декоративни гипсови панели

3D пластмасови панели. Изработен от полимерни материали, боядисани с боя или лак. Леки, устойчивостта на влага, на ниска цена. Процесът на инсталиране не е сложен, те са залепени директно върху повърхността или закрепени към рамката. В помещения с източник на огън използване не е разрешено, а за баня е най-подходящия Вид.

Релефни стенни облицовки са изработени от най-разнообразни материали

МДФ панели 3D. Изработен от листове от шперплат или МДФ метод на формоване и обработка за постигане на облекчение. Повърхност обикновено ламинат, фурнировани или боядисани. За закрепване се използват специални скоби.

Могат да бъдат монтирани върху почти всяка повърхност с помощта на монтажни скоби, плочи или специално лепило

За производство на декоративни панели, често използват „живи“ и дишащи материали

Панелите са идеални за декориране на не само стените, но и тавани, мебели и други елементи на интериора

3D лентата от бамбук. Като суровина се използва бамбуковое влакна, се характеризира с екологични. Крепим с помощта на лепило, а готовото платно да се боядиса.

Панел, от бамбук

3D табло изработени от алуминий. На лицевата им повърхност е покрита с полимер фолио, което предпазва материала от корозия. Благодарение на този цвят покритие и изключително разнообразни. Отличителни характеристики на този вид са повишена здравина и устойчивост на пожар, както и с технологията на пробиване се постига това, че в правене на обемна фигура. Това е идеалният вариант за кухня.

Стенни панели създават условия за допълнителна топлоизолация и звукоизолация на стени

Прилагането на панели

Област на приложение на 3D панели е доста широк. За украса на интериора в зависимост от цялостния дизайн на помещението, неговите големина и конфигурация, от желания ефект.

С помощта на специална структура на фигурата пресъздаде необходимото настроение в помещението

Съвет! Преди да купите даден продукт, трябва да се обмислят всички подробности за бъдещия интериор.

3D лентата може да се използва за декора на стените изцяло или разпределение на част от нея. Хоризонтален релеф ще ви позволи визуално намаляване на високите тавани и вертикални насипни обратното ще изглежда чудесно в стая с нисък таван. За да подчертае или да маркирате определена зона в стаята, достатъчно, за да се създаде състав на тези продукти с желания от вас обем и оптимално цветово решение.

Страхотна идея за разделение на камина с релефни пана

Цветовата гама също може да се регулира с помощта на 3D панели за стени за интериора. Например, светли цветове ще ви помогнат да добавите светлина в тъмното.

Проектиран от световно известната група дизайнери, помагат да се реализират и най-смелите архитектурни идеи

Интересни решения предлагат дизайнерите използват релефни панели като преградите или в присъствието на дефекти на стените-това е една чудесна възможност да ги визуално. По този начин, с обемен панели могат да моделират пространството по своему.

можете лесно да бъдат разделени на жилищното пространство на тематични сектори, без да се нарушава цялостната композиция

Цена

Този начин на довършителни ще помогне да увеличите визуално пространството

Важен фактор за цената на покупка. Тази цифра се състои от няколко компонента. На първо място, цената зависи от материал от определен вид. Плюс за по-нататъшна работа за създаване на чертеж и по-нататъшна обработка. Също толкова важно е и производител, или по-скоро на неговата слава. Но ако панелите са изработени по поръчка, цената ще бъде по-висока в пъти.

Предимства на панели в 3D формат

Особено впечатляващи триизмерни композиции се възприемат в просторните стаи за гости с ограничен брой на мебели

На първо място многофункционалност, което ви позволява да изпълняват различни функции в интериора:

    скрива неравности и дефекти на повърхността на стени, стени, тавани; декор на мебели; устройство на дялове.

Притежава достатъчна плътност и устойчивост на повреди

Дълголетието се дължи на тяхната издръжливост, устойчивостта на влага, те не са податливи на механични въздействия. Може да се използва не само за естетическо оформяне на интериора, но и като звукоизолирующий елемент и в същото време изолация. Благодарение на “ релефен печат придава уникален щрих към тази стая, и отделни варианти с светлинен ефект ще съживи дори и най-обикновен дизайн.

Универсални и практични, те са идеални за създаването на луксозна среда в обществени и жилищни сгради

Недостатъци на панели в 3D формат

Наличието на недостатъци, не означава, че популярността на 3D панели за стени в интериора все по-малко. Недостатъците не засягат ефективност.

Изисква редовното влажно почистване на повърхности панели, с релефна фигура, събира прах, а това е не само вредно за здравето, но и намалява ефекта на трехмерности. При разработване на проектните решения трябва да се вземат предвид, че пренасищане на 3D панели постепенно започва да дразни очите, поради яркостта на цветовете.

Избора на панела 3D релеф за да украсят вашия интериор, ще получите удоволствие от всичко творчески процес

Методи за настройка на съраунд пана

Процесът на инсталиране на 3D панели, които не е трудно, преди да купите такава обърната материал, по-добре да се вслушат в препоръките на консултанта по инсталиране на даден вид, ако работи ще се изпълняват самостоятелно, или да наемете специалист.

3D текстурирани декоративни панели заплашва да се превърне просто интериора във вълнуващ дух ловецът

Облицовка със собствените си ръце се извършва с помощта на рамка или лепило. Ние предупреждаваме, че инсталирането на панели върху рамка крие част от площта, но и дава възможност да се поставя слой топлоизолация. Прикачен файл kljamerami, не само гипсови 3D панел, с изключение, те са закрепени с винтове.

Вашите възможности, с такъв материал ще бъде безгранична

Ако стените са гладки, тогава проблемите могат да бъдат решени с помощта на специално лепило. И още един нюанс. Монтажни работи трябва да започне не по-рано от 48 часа след пускането на къща панел, за да са придобили стайна температура-това е важно за по-нататъшна експлоатация.

Използването на 3D панели за стени в интериора ще ви позволи да се постигне изключителност и уникалност на помещението, както и за последиците от тяхната настройка може да бъде подобрено е добавянето на led елементи или други източници на светлина.