50 идеи за стил Империя в интериора: елегантност и Кралското лукс

Дневна в стил Империя в съвременния интериор

Стил империя в интериора – стилевое посока, формирането на което започна през деветнадесети век. Родината на този стил е Франция по време на Наполеон първи, в тази възраст започва на принципа на средновековните на кралската власт, олицетворение на която е Империя.

Съдържание

    Особено стил, какви принципи трябва да бъдат разгледани? Интериор в стил Империя, как да се приложи стила в съвременния интериор? Съветвам професионалисти?

В съвременната епоха Империя преобладават контрасти и тежки предмети, мебели

Кралски стил Империя в модерен дом

Масивни мебели от бронз

загрузка...

Тежък балдахин, характерен за 19-ти век

Интересно! Отличителна черта на тази посока от всички останали е комбинация от елементи от различни култури. Това се проявява в хармонията на класически атрибути с лакомства, египетски мотиви дизайн, а също и на военната символика (мечове, позлатени, каски и т.н.).

Функции стил

Един от атрибутите на този стил — наличието на високоговорители

Империя – стил, който трябваше да демонстрира силата на Наполеон, не само като велик завоевател, но и като цар на цялата мощ на Франция. Въпреки привидната помпозност стил се съчетава простотата и студенина. Лаконичен форма, така добре заедно с гордост, че Империята широко се прилага и за органите на вътрешните работи, служители, и, разбира се, за украса на хола.

Луксозни завеса на два етажа

Алтернативни колони могат да бъдат стянуты тежки завеси

Днес този стил е широко използван в дизайна на интериори, ресторанти, хотели, дворци, които са брак и сватбени ритуали, театри и резиденции. Това е свързано със способността на стила се съчетават в себе си лукс и строгост едновременно.

Се отнася до основните атрибути на стил?:

    Колони, украсени с корнизи; конзола; пиластри; мебели трябва да бъде масивен, важно е да се спазва условие – липсата на криви; висок навес; скъпи завеси.

Бледо-синята спалня в стил Империя

Гипс и стенописи-това е една от основните характеристики на стила Империя

Козирка е съставна част на стил Империя

Основният материал на интериора в тази посока-това червено дърво и други породи. Гипс, както можете да видите на снимката, е един от основните атрибути.

Какви принципи трябва да бъдат разгледани?

Основните принципи в стил Империя: целта на прилагането му е демонстрация на самостоятелността и хълмове. Тя се характеризира с ред и хармония, така че едно от важните условия при въплъщение – строга симетрия, прослеживаемые на снимката.

Позлатяване се използва в различни декоративни елементи подчертава самостоятелност на собственика

Бани, изпълнени в този стил трябва да бъде украсен с атрибутите на миналото, символи на величие (например, кръстосани мечове, мазилка).

Гипс във формата на музикални инструменти в брой

В цветовата гама преобладават наситените ярки цветове, прави стаята по-луксозни и триумф, както се вижда на снимката.

Тържественото зала с ярки сини елементи на декора

Стил империя в интериора включва използването на огледала. През деветнадесети век, когато този стил е бил направен от големи зали, огледалото ги прави визуално още повече. Те са навсякъде за легла, маси, близо до вратата, и т.н.

Един от атрибутите на този стил — голямо огледало

Огледалната стена в трапезария

Някои погрешно смятат, че стилът на Империя в интериора не може да се използва за ежедневна дизайн. Това не е така, тъй като стил предполага декориране на хол, които може да видите на снимката.

Пример за използване на елементи от стила Империя в ежедневното дизайн

Елементи на декора прави разпознаваеми избрания стил

За съжаление, той не се използва толкова често, поради своята цена. Освен това, той е благороден стил с помощта на лепнины, която е трудно да се осигури комфорт.

Че трябва да се вземат предвид при прилагане на стил?

    Трябва да се присъства на монументални форми, включително и лепные; както и повечето сфери, на базата на лукс Империя подчертани елементи на декорация и сувенири в изобилие, за да украсят стаята; задължително прилагане на бронзови елементи, освен това, желателно е, че те са били разположени на улицата. Как изглеждат можете да видите на снимка; прилагане на плътни завеси.

Масивна завеса в спалнята

Алтернативен злато може да бъде бронзова тапицерия на мебели с наличието на Египет с Тил

Интериор в стил Империя

Класически дизайн на тавана в стил Империя

Декорация-това е задължителна стъпка, без които Империята не може да се счита за пълна. Елементи, способни да преобразят интериора, позлата на мебели, наличието на стенописи, светли тавани, които са украсени с гипсови орнаменти. Отличителна черта е използването на извършване на изображения мениджъри на различни представители на животинския свят. В известна степен, тя е символ на военните действия.

Луксозна всекидневна с помощта на злато

Специалисти съветват да се използва за вътрешни снимки или статуи на Лъвове, сфинксове, Орли и други смели зверове и птици. Смята се, че те олицетворяват духа на войната, смелост и победи. Важно е, че те могат да се появят навсякъде, включително дръжки на врати и мебели.

Снимка на животните в декор използва елементи в стил Империя

Дизайн в тази посока може да включва в себе си използването на легионер знаци с образа на копия, щитове и оръжия.

Интересни моменти в дизайна, които трябва да се вземат предвид, за да се постигне по-голямо съответствие

    Облегалката на стола трябва да има формата на лира; легло в тази посока, обикновено се правят под формата на лодки; щори могат да бъдат от всякакъв цвят, ако те се вписват в общия дизайн

Мебели във формата на лира в позлатена рамка

Хармонично съчетание на текстил в спалнята

Декор стил империя-това е невероятен стил, тъй като той едновременно съчетава в себе си строгост на класика и луксозни довършителни работи. Тази особеност може да се види на снимка.

Как да се приложи стила в съвременния интериор?

Модерна Детска стая е оформена в стил Империя

За въплъщение на стил Империя днес в интериора трябва да се използват бижута, метал, драперии, впечатляващите картини в скъпи рамки и, разбира се, стенни килими. Трябва да се спазват ясни форми и оригиналност в обзавеждането на изпълнение. При това трябва да прояви изобретателност, например, тапети могат да бъдат заменени от земята плат. За стил е хармоничен, от същия плат да лампа за фар.

Стаята, декорирана в стил Империя, с всички атрибути на стил

Както вече беше казано, мебели трябва да бъде масивна. Добре, ако ще да има правоъгълна форма и ще бъде слабо. Често се използва кожени мебели, допълнени от осветителни тела с плафонами от плат.

Съветвам професионалисти?

Дворцовата лукс, в съвременния дизайн

Въплъщение на империята в реалност е трудна задача, така че да го направи сам е доста трудно. Препоръчително е да използвате специализирана помощ, за да се избегнат грешки и да получите желания резултат.

Голяма масивна маса от махагон

Във всеки случай, трябва да се вземат предвид съвети професионални дизайнери:

    Не се страхувайте да експериментирате, де му е излишно още веднъж да се подчертае лукс и богатство; един продукт не може да се използва едновременно със златно покритие и месингови плочи – това говори за липса на вкуса на собственика на помещенията; се препоръчва на мебели класически тъмни или пастелни тонове. Не изключва използването на кожени изделия и мебели от махагон.

Стил империя-това е лукс и богатство

Позлатен завършек на мебелите в спалнята

Всички препоръки ще можете да пресъздаде стила на Империя във всяко помещение!