55 фото годишни impatiens: грижи за градината и дома

Годишни impatiens заради нейната красота и простота много популярен цвете

Годишни impatiens е един от най-старите обитатели на градината и апартаментите, които и днес не е загубил своята популярност. Достатъчно е да влезете в някой форум на градинари градинари, където можете да намерите много снимки и дискусии, герой е малко влажна. Това е второто, често срещано у нас името на цветето, което е свързано с факта, че след поливане на листата се образуват малки капчици. Но британците го наричат „твърди Лиза“ от дълго цъфтеж.

Основните Бальзаминов

В природата съществуват над 400 вида Бальзаминов, но в края на краищата техният естествен растеж район в тропическа и субтропическа Африка, Индия и Малайзия, Южен Китай, в Северното полукълбо се отглежда само в няколко вида:

Годишни impatiens градина

    – често се нарича Руло мокър, най-известният и популярен Вид. Годишни impatiens градина в областта на културата се отглежда с 1542. Това прямостоячее растение пирамидална или сферична форма, на височина може да достигне до 70 см, дръжки – месести, гладки, зелени, възли лесно ще се счупят. Листата растат независимо копиевиден, petiolate, с назъбени ръбове, целия храст, гъсто облиственный. Цветя – големи, неправилни, в зависимост от сорта могат да бъдат прости или Плюш, цвят – от бели до лилаво. Цъфтежа започва през юни и продължава до първите слани. Растението е много топлина, любов, затова в средната лента на засаждане не се препоръчва до юни

Годишни impatiens в градината ще станат чудесна украса за вашия пейзаж

Годишни impatiens градина с два цвята цвят на цветето на

загрузка...

Красиво оформен терен за вилно дома

Годишни Impatiens Уоллера

    – този вид набира популярност благодарение на много хибридни сортове, често става герой на снимки на цветя сайтове и форуми. Това е повече, отколкото градина, размер на цветя, които в изобилие се намират в краищата на стъблата. Модерни серии са с различен Цвят (бял само, за да получите 17 нюанси, а също и нюанси на лилаво, червено и розово), има сортове с двуцветно оцветяване. Цвете може да се прости и Санкт Петербург Къща или махровая (серия Розета, дует и захарни изделия). Характеристика на вида в сянката на цветята имат по-светъл цвят, отколкото копие на слънце. Това е многогодишно растение, са сравнително ниски (15-20 см), но в открити пространства, тя се отглежда изключително като едногодишни, с първите студове веднага да умре. Главният недостатък – много крехки стъбла, които лесно се разграждат при силен дъжд или внезапен порив на вятъра, че трябва да се вземат предвид при избора на място за засаждане

Прекрасни пъпки годишни impatiens розов

Годишни Impatiens Уоллера

Годишни Impatiens Нова Гвинея

    – многогодишен храст, цвете, получени чрез продължителна селекция. В сравнение с другите видове, тя се характеризира с големи цветя с различни (всички нюанси на червено, бяло, лилаво, розово) цвят, с характерен шпорцем на дъното. Нова Гвинея годишни impatiens цъфти почти през цялата година. Листа от светло зелено до бронзовата, от време на време се срещат пъстри цветове. Този вид е много светло и обичащи, така че я по-добре да се отглеждат в оранжерии или помещенията, в които той може нормално да се развива в продължение на няколко години. Понякога годишни impatiens нов под формата на готовия разсад засята на сайта като однолетник, избор на добре осветено и защитено от вятъра място Гвинея.

Висящите кошници с Импатиенс Нова Гвинея

Ваза с луксозни цветове

Устни ландшафтния дизайн

В пейзажен устни дизайна се използват за засаждане в рабатки или цветни лехи, sredneroslye (височина 20-50 см) сортове, използвани за озеленяване на балкони и ямболска. Група засаждане Бальзаминов можете да създадете най-ярки акценти в градината.

Руло мокри оформяне на лехи.

Годишни impatiens не престава да учудва своите разнообразие от цветове

Въпреки факта, че „Руло мокър“ не издържа на влага и студ, прекомерна влага и наличието на топлина цвете започва бързо да се развива и цъфти обилно, така че често се използва за украса на бреговете на водни обекти.

Декориране на бреговете на язовира, цветя годишни impatiens

Една добра компания ще годишни impatiens, фуксия, бегония, белите брези, камбанка и ageratum, оригинално прилича на комбинация от чемшир годишни impatiens и градина.

Красива алея с хармонично съчетание на различни цветове

Годишни impatiens Уолтър изглежда добре в цветни кутии или висящи саксии, въпреки това, благодарение на своята простота, го засаждане не се нуждаят от големи количества хранителни вещества в почвата, както и в случай с разсад петунии. Тя расте добре и в по-малки саксии, но е много важно, за да се запази влагата в почвата е добавен гидрогель, а самото растение е необходимо периодично се полива и се хранят, като се използва тор за цъфтящи растения.

Кутии цвете годишни impatiens може да се превърне в чудесен украса на прозорци

Годишни impatiens във висящи саксии

Устни принуди много производители да преосмислят отношението си към вертикални легла. С помощта на годишни impatiens Уоллера може да се извършва вертикално озеленяване, е отхвърляне на декоративни, но не цъфти така обилно, лиани. Да получи цветя екрана на четири здрави колчета, за да поправи груби пластмасови мрежи е свързан с черно lutrasilom (вид облицовъчен материал, той често се използва за мулчиране). Образува съд, трябва да бъдат запълнени с пръст, а вътре лежаха две тръби, чрез тях ще убивам. Разрези в lutrasil, засадени храсти цъфтят Импатиенс, които в края на краищата предпазител и образува един голям разцвет екрана.

Отлична вертикална градина

Бальзамины в градината: засаждане, грижи, отглеждане

Бальзамины – достатъчно непретенциозен и не е капризна за отглеждане на растения. Те растат добре в частична сянка и на слънце, само да не е на светло – ако е много горещо, листата и цветята започват да избледняват, така че вие трябва да изберете място на обяд в сянка.

Поразително съчетание на червени цветя и листа с бронзов оттенък

Годишни impatiens доста непретенциозно растение

Засаждане На Годишни Impatiens

Костюми плодородна, лека, неутрална рН, добре дренирана почва. Не понася течение, го месести стъбла са много крехки могат лесно да се счупят. При засаждане на разстоянието между растенията зависи от конкретния сорт, но средно в този случай е около 25 см, възрастните храсти, се сливат, образувайки единен цъфтят килим. Въпреки това, той дава не само декоративен ефект, но и помага за задържане на влагата в почвата и подобрява стабилността на ставата на вятъра.

Прекрасна цъфтяща градина

Грижи и поливане

За богат и интензивен цъфтеж трябва да устни трябва редовно плевене, поени и хранени. Храненето се извършва комплексен тор (хоросан) на всеки две седмици. За да се предотврати натрупването на соли в почвата (това предизвиква пожълтяване и хвърляне на листата на растенията), по-добре листата хранене.

Годишни impatiens нежно-розов цвят изглежда много красиво

Интензивен като работа по селекцията е позволено да оттеглят много хибриди и сортове

Годишни impatiens обича редовно поливане равномерен и пръскане на листата. Последната действа, като начин за защита от паяк кърлеж, който инфектира растение, ако въздухът е прекалено сух.

Размножаване

Годишни impatiens размножава се чрез резници и семена. За размножаване чрез резници избират силни здрави издънки, отсече рязане с дължина 5-10 см, и премахване на долните листа и се поставя в топла вода. След появата на корени (чрез 7-11 дни) резниците се засаждат в саксии. Резници добре се вкорени, бързо растат и през няколко месеца. Резници има предимството, че растението запазва сортовите характеристики.

Семена Годишни Impatiens

Да се направи план за Сядане гости за засаждане в земята, в края на пролетта, семената се засяват през март, и за това, за да цъфтят в края на май и завод през януари. За засаждане се използват влажен субстрат (пясък, торф, перлит), след сладък кутия покрити със стъкло (целофан покриваха). Препоръчителната температура 18°с, -20°С, плюс редовно пръскане и проветряване. Потопете се извършва след появата на две на листа.

Младите издънки годишни impatiens

В края на сезона трансплантация големи, добре развити храсти годишни impatiens в саксии непрактично – често тези храсти умират. Много по-лесно, нарязани на резници и ги засаждат в саксии – това е началото на новия сезон ще има обещаващи млади растения, които добре ще ви засаждане в открит терен.

Годишни impatiens: домашни грижи

Годишни impatiens в саксия цвете некапризный и неизискващ да се грижи за него просто, но той запазва почти целогодишно на цъфтежа. Най-доброто място за дом годишни impatiens прозорци на източната страна, то ще получава достатъчно светлина, но ще бъде скрито от жаркото обедното слънце.

Годишни impatiens, известен също като многогодишно непретенциозно домашно растение

Бальзамины много термофилни, през зимата температурата в помещението не трябва да пада под 15 градуса, това трябва значително да се намали поливането. През лятото на годишни impatiens трябва да се полива през ден, през зимата-2 пъти седмично. Годишни impatiens се полива, за да защити стая, мека вода. Поради твърда вода, почвата става алкална и растението започва да изсъхне. В този случай трябва да се замени горния слой на почвата.

За балсамов на съда трябва да бъде малко „тесен“, почвата трябва да бъде малка, в противен случай младите годишни impatiens ще започне да овладеят пространството, храст ще расте, но растенията не остават ресурси за цъфтеж. Цветове се появяват само тогава, когато корените напълно попълнени пот.

Че млад храст цъфти по-бързо, саксията трябва да се вземат малко тесноват

Съвет! В голяма саксия, можете да засадите два различни сортове годишни impatiens – отлична работа, те ще създадат атрактивен декоративен отношение.

За подобряване на растежа и цъфтежа бальзамины се нуждаят от редовно (на всеки 2 седмици) хранене. За подмладяване на израстъци на растенията, за провеждане на силна резитба, и имам резници се използват за по-нататъшно размножаване.

Годишни impatiens едногодишни и многогодишни