55 идеи за декорация на арки в апартамент с ръцете си (снимка)

Интериор с арка, изглежда много стилно и оригинално

Не трябва да се подходи към дизайнерите организира декоративна арка в апартамент с ръце, за да украсят този елемент на интериора. Форма на арх отвори почти нищо друго освен фантазия, не е ограничен, но често собствениците на апартаменти, когато ремонти не се ограничава до боядисване на елементи гипсокартонной арка. Тези проекти изглеждат доста скучно, усещане незаконченности. Ако основният стил на стаята не минималист, арки може да се превърне в уникален декоративен елемент, който подчертава целостта на интериора.

Съдържание

    Възможности за декоративни арки и декоративни арки, декорация на арки материали, за да завърши декорация на арки изкуствен камък, текстил на светлина

Красиви ориенталски арка в стената

Интериорни врати могат да бъдат заменени в това необикновено откритие

Кръгла арка с класическа покритие от гипсокартон

загрузка...

Луксозна домашна библиотека в дърво с огромни арки

Възможности за декоративни арки

С помощта на арх може да направи малката стая по-голяма и голяма, за да удари едно зониране. Този архитектурен елемент в апартамент изпълнява няколко функции:

Спестяване на пространство и визуално увеличение. Едновременно функционално разделение преходни помещения и техните визуални асоциации. Създаване на определена атмосфера в дома, подчертават стила му.

Трапезария визуално да изглежда по-голям в присъствието на арх вместо врати

Разделянето на зони в спалнята

Трапезария и кухненски бокс, изглежда, един, в същото време, те са разделени на широката арка

В просторна дневна с голям извит прозорец

Видове декоративни арки

Ниша, за да остане в кръгла форма

Най-често арки, направени от гипсокартон. Гъвкав и пластмасови гипсокартон позволява бързо да създадете със собствените си ръце конструкцията на почти всяка форма. Готовият продукт притежава високи естетически характеристики. Арки от гипсокартон може да бъде облицован с почти всеки материал, включително дърво, камък (най-успешни примери може да се види на снимката).

Класическа декорация от гипсокартон без добавяне на други материали

Добави гипсокартон, добавете малко декоративен камък

Арки, че рамката на дърво с молдингами

Сводести врати могат да бъдат разделени на два вида:

Активни – имат сложна форма, като се осигурява максимална видимост към съседните помещения сами по себе си украсяват интериора. Пасивно – прости по форма, често служат като граници.

Добър преглед от хол, благодарение на широката арка

На границата между зони в апартамента на преградни стени с арки

Съвет! Формата на арка, за предпочитане е да се определи преди започване на ремонт, а после дизайн.

Простите пасивни арка включват:

    Класически – с подходящ радиус на дъгата. Оптимален за всеки интериор. Елипсоид – дъга може да бъде под формата на правилната или неправилна овална. Nouveau – дъга с изразено покачване. Романтика нарязани на дъга в горната част, но скругленный от двете страни. Портал – правоъгълна форма на отвора.

Класически арка кръгла форма

Красива антре с правоъгълна арка, стъкла в горната

В комплекс от активни включва:

    Източна. Ланцет. Подкова. Трапециевидные и т.н.

Арка във формата на купол, в източен стил

Висока прозорец в свода циферблат

Рафтове, разположени под формата на подкова прегради между стаи

Тези арки могат да имат неравни или остри ръбове, разположен на няколко нива, за да се обърне от една стая в друга.

Украса арки

Арка с различна форма, но в същия стил, тъй като те изглеждат

Арка-това е първата част от стената, съответно в конструкцията му трябва да се започне с края на миналия. Архитектурен елемент трябва да се впише хармонично в интериора, да бъде част от нея. Ако в апартамента на няколко арки, те трябва да отговарят на дизайна на помещението, да бъде единен формуляр или повече материали.

Съвет! От по-широк сводест порта, толкова повече внимание трябва да се обърне към своя дизайн, цвят и стил според околните зони.

Необичайни арка под формата на замочной кладенци

Довършителни материали

Дърворезба с имитация на дебелото черво

В зависимост от стила на стаята и арки трябва да се избере материал за неговото изпълнение.

– Боя, тапети, декоративна мазилка – проста конструкция с извити проемами със собствените си ръце. Продуктът е украсена с такива материали, не се случва в интериора. Цвят покритие на стените и вътрешността на арката може да бъде различна, ако това не противоречи на стила на стаята.

Удобно и лесно решение, за да оставите стени и арката в един цвят

Дърво – това е благороден, здрав материал. Най-подходящи за декорация на интериора в класически стил. Това изглежда перфектно по дизайн в проста форма.

Дървено покритие изглежда благородно и с вкус

Полиуретанова гипс – това може да помогне със собствените си ръце да направи арка всяка форма и стил от минималистичен до барок. Вратата може да бъде украсена с полиуретан колони, коси, или плоски корнизи, всички видове розетка, плакет, материал има на практика няма ограничения за формата. Първоначално бяла, елементи могат да бъдат боядисани във всеки един цвят акрилна боя.

Украса арки невероятно краси помещение

Камък-естествена или изкуствена. Благодарение на многото текстури и цветове можете да използвате за украса на арки на различни стилове и форми.

Керамични плочки или мозайка може да покрие цялата арка и нейните отделни части.

Арка, украсена с mazikoy

Кристал – това могат да бъдат блокове, монтирани върху цялата височина на вратата, на различна височина, на стълбите. Изглежда впечатляващо, такъв дизайн арки в стил хай-тек. Необичаен дизайн извити отвори с прозорци от цветно стъкло и цветно стъкло, тези продукти са идеални за съвременния стил.

Дизайн на арх изкуствен камък

Изкуствен и естествен камък в обзавеждането на дневната

В декора на арх широко се използва изкуствен камък. Този материал е здрав и естетичен, той може да имитира всеки естествен аналог, което може да се види на много снимки в списания и в Интернет. Естествен камък, разбира се, също може да изпълнява вагонкой, но арка трябва да се намира в проеме носеща стена или плътна преграда. Гипсокартон такова натоварване просто не може да издържи, затова по-добре е да се използват леки изкуствени материали. Освен това, от естествен камък струва доста скъпо.

Предната веранда от естествен камък

Съвет! За облицовка на арки от гипсокартон със собствените си ръце по-добре да използвате по-леки и гъвкави листове, произведени от акрил. Повърхността му може да имитира текстурата на всеки камък и други материали.

Най-често срещаните видове камък, както изкуствени, така и естествени, при декориране на отвори:

    мрамор и гранит, шисти и варовик; кварцит; тухла.

Интересно решение за оформяне на панорамните прозорци в арка, украсена варовик

Тухла прозорци украса арки

Дизайн на арки от камък предполага наличието на едни и същи материал на стените, а прехода към друга повърхност може да бъде рязко или плавно, стъпка. Камък може да има гладки, полирани изглежда на повърхността, или, напротив, подчерта-груб. Благодарение на този материал е подходящ за почти всички стилове интериор.

Ярки цветове и грапава текстура, подходящ за стила на таванско помещение, хай-тек, скандинавски. Арка в този случай трябва да бъде правоъгълна или леко заоблена форма.

Хол с арка в стил loft

Апартаментът е в скандинавски стил с класически арки

За класически интериори най-добре да изпълнят украса на арки, полиран мрамор. Формата на отвора в този случай трябва да бъде правилен, равномерен.

Баня в свода, на финала на който е полиран мрамор

Ефектно изглеждат арка между кухнята и хола, а долната част е в бар. Камък в този случай може само да намажете основата на влакчета.

Текстил

Често може да се види сводести вратите, украсени с текстил. Това могат да бъдат завеси за определяне на която на предната страна на отвора е на перваза. Всъщност, завеси изпълнява ролята на вратата.

Вместо врати могат да се използват ярки красива завеса

Първоначално погледна декоративен врата в горния край на която е закрепена мъниста и панделки. Такъв добър интериор на малки апартаменти, където монтаж на врати без значение.

Светлина

Огромно красиво огледало в арката, насочени към прозореца ще добави светлина, малък хол

Арки от гипсокартон удобно, защото те без проблеми утопил. Светлината може да бъде точков, контур, страна. Обикновено, осветителни тела са поставени на края на арка, но при сложна конструкция и форма могат да бъдат инсталирани навсякъде. Това е особено приложимо към Светодиодам.

Стилна модерна спалня с подсветка в огромни арки

Декоративни дупки могат да бъдат снабдени с выемками, в които са монтирани осветителни тела. При необходимост осветление може да бъде скрита, в този случай ниши затворени прозрачни стъкла, често оцветени, че е самостоятелен елемент в дизайна.