55+ снимки Бересклет крилата — подходящо за засаждане и подробен грижи

Луксозен есента Бересклет се възхищавам му пъстро разнообразие

Ако се вгледате в Бересклет през пролетта и есента, Вие не трябва да знаете. Завод, облечен в скромен зелен костюм през пролетта и лятото, през есента се превръща в изискан и елегантен, ослепляя очите са светли царски дрехи. За такава невероятна метаморфоза, и той е ценен с пейзажни дизайнери и земеделци.

През лятото Бересклет привлича със своята буйна зеленина

Нежен есенен Бересклет

Бересклет широко се използва в ландшафтния дизайн за подобряване на прилежащите към сградата територия

загрузка...

Bereskleta може да се засаждат не само отделни храсти и групи

Видове

В семейството Bereskleta включени 220 вида, сред които има както листопадни, така и вечнозелени дървета и храсти с отровни характер. Някои от тях достигат 10 метра височина, но има и потиснат представители на вид, едва достигат до 70 см декоративна стойност растение е ажурна корона, сотканной от малки, обратна разположени зелени листа, украсени с бели или жълти петна. Когато настъпи есен, листата променят цвета и растения мигащ жълт, червен, розов огън.

Червено Бересклет — истинска украса на есенния градина

Украса бересклет тъмно-зелени, назъбени, блестящи листа

Тъй като растението често расте на открито в умерен пояс подходящи видове Харди Бересклет, се понасят добре нашите суровата зима. Някои сортове се отглеждат в дома, а в градината на красотата на растенията се разкрива по-добре.

Бересклет идеална за озеленяване на парцела

С помощта на шпиндела можете коренно да промените вашата градина

Например, Бересклет Фортуна, отглеждани в южната част на Китай, Украйна и Кавказ, подходящи за отглеждане на дома, и добре понасят зимата в градината. Нисък храст с пъстри листа, той се отнася до вечнозелени видове растения. Обича слънце, светлина и висока влажност на въздуха.

Бересклет Фортуна

Бересклет Фортуна, можете да симулират като нищо, тъй като растението не страда след рязане и приема всякаква форма

За открито подходящ Бересклет Европейски, израствайки до 6 метра. Красиво дърво изглежда страхотно в единични насаждения и се използва в жив плет. Коледа и светлина, този Бересклет е широко използвана от дизайнерите за украса на ландшафта. Особено полезни през есента, когато короната vsypayut откри розово плодове и червени листа.

Бересклет е особено красив през есента

Бересклет европейския бъде ефективен жител на вашата градина

В дизайна на тревни площи , често могат да се срещнат крилата Бересклет, дърво със силно разклонена корона и лъскави тъмно-зелени листа. Расте до 4 метра, морозостойка, предпочита частична сянка и умерено влажна почва.

На тържествен и строен крилата Бересклет

Бересклет е чудесен начин да добавите градина ярки и наситени цветове

Непретенциозен, сянка-толерантни видове дървета Бересклет бородавчатый, наречен на името на брадавица-постеля клончета и клони. Цвят-кафяв, светло зелени листа, които през есента стават розови, така че растението придобива специална атракция.

Бересклет Бородавчатый

В градските паркове и алеи са засадени Бересклет Японски, който спокойно понася нивата на замърсяване на въздуха. Много красиво растение, украшенное тъмно-зелени листа с жълт кант. В естествени условия може да достигне до 7 метра височина. Плодните през септември.

Японски Бересклет

Повечето видове Бересклета имат сходни изисквания към грижите, с леки отклонения по някои параметри.

Грижа за Бересклетом

Показател за правилното засаждане и грижи за Бересклетом е появата на две вълни на растеж. Толкова част на растението и как да се грижим за него?

Температура

За по-добър цъфтеж и красиви клетки могат да бъдат оплодени минерални и органични торове

Удобна за растенията е температура 18-25 градуса през лятото. През зимата на кореновата система Бересклета трябва да се покрие от смърчови клони. Ако имате стайни растения за зимния покой, той трябва температура от над 12 градуса.

Осветление

Най-добрите Бересклет расте на сянка, отразена светлина

Много видове растения, непретенциозна към конкретен осветление, те се чувстват чудесно и на сянка, и при ярка слънчева светлина. Единственото нещо, което е опасно в Wahoo, това е голяма жега.

Влажност на въздуха

Почвата храст не трябва да пресъхват, но и запълват всеки ден не си струва

Листата на растенията жилав и се изпарява малко влага, затова той не се страхува от сух въздух. Достатъчно е понякога да се пръска храстите и у дома избършете ги с влажна кърпа.

Убивам

Засадени през пролетта в двора ми Бересклет Буш, Вие няма да съжалявате, защото през есента на вие с удоволствие ще се насладите на красиви пурпурно-червен завод

През лятото цветето трябва да се полива обилно, но трябва да се внимава за влажност на почвата. Задържането на влага може да доведе до разпадане на кореновата система на растенията. В стайни условия през зимата поливането до 1 пъти в седмицата и в градината, осигуряват на храсти и дървета, спокойна зима, сигурно пристанището на почвата от корените.

Дресинг

Някои видове Бересклета още удължена създават усещане живописния пъстър килим

Завод Podkarmlivayut през пролетта и есента, с помощта на комплексни торове. Под млади издънки направи храненето по-често, повече от 1 път в месец.

Подрязване

Всички разновидности на Бересклет понася резитба и дизайнери дори настояват за тази процедура. През пролетта е полезно прищипване на леторастите. Тази процедура подобрява разклоняване храсти. Като се има предвид, че красотата Бересклет в ажурна корона, напълно очевидно е, че той трябва да бъде по-буйни и по този начин намаляване на вашият домашен любимец редовно.

Всички видове Бересклета, може да стои подстригване, прическа и изтъняване на

Грамотен резитба ще ви помогне да създадете от короната на топката фабрика, елипса или конус, които със сигурност ще подобри му декоративни качества и придават на мястото на особен чар.

Бересклет парцела е подходящ за всякакъв размер и стил

В къщата Бересклет, гъвкавост и пластмаса клони и ствола, да получите добри форми на бонсай.

Засаждане и размножаване

За сеитба на Бересклет се използва смес от торф и почва листа, с добавка на хумус и пясък в съотношение 2:1:1:1. Засаждане на растения в саксия, не забравяйте да сложите добър слой дренаж.

Спрей Bereskleta по-добре всеки ден, и да се избягват въздушни течения, което да не навреди на вашето растение

Младите храсти трябва да се пресаждат всяка година. Растенията са на възраст 5 години и повече са трансплантирани с честота на всеки 2-3 години.

Размножаване

Растението изглежда много добре, но се възхищавам от него, трябва винаги да помним, че плодове са отровни Бересклета

За размножаване на растенията се използват всички начини: чрез семена, резници, разделяне и резници.

Най-лесният начин за размножаване е резници. Как да се използва посадъчен материал, резници с дължина 6-10 см парче трябва да се потопи в фитогормональных прах и се засаждат в смес от торф и пясък. След това дръжката е покрита с фолио и се полива на всеки 2-3 дни. Кореновата система на бягство се формира след няколко месеца, а после може да бъдат засадени в открит терен.

Във всичките му Бересклет на славата се появява през есента, когато листата стават ярко червено или лилаво

Окаже семена размножаване е процесът е дълъг и трудоемък. За началото на семената трябва да стратифицирани в продължение на 4-5 месеца се чака, за да бъде семената се пръснат, за да ги изчистите от priemoniu и се оцветяват с разтвор на калиев перманганат. Подготвените семена се засаждат в смес от торф, компост листа, хумус и пясък, като 4 части земя и една част пясък и хумус. Разсад обикновено почивка за 2-3 седмици.

Вечнозелени растения е добре да се използва като жив плет

Съвет! Ако вашият сайт Бересклет даде много издънки, може да се проведе разделяне на храсти, фиданки от тях в ямата с размери 50х50х50.

Болест и лечение

Основни вредители, растения, са същите, както за всички други растения умерена зона. Тук се отнасят quadraspidiotus perniciosus, паяк кърлеж, червен паяк кърлеж плосък. Да им се даде описание и методи за борба.

Кафяви петна по листата и стъблата – това е скалата. Тя присасывается на растението и пие сок. Листата започват да изсъхват, пожълтяват и пада. За борба с вредителите се използва пръскане с разтвор на aktellik Буш. 1 литър вода се добавят 1-2 мл продукт.

До есента напълно зрели семена и кутии, които са служили на своя дом, раздвинула на крилото, освобождаване на ядрото в ярко-червена обвивка

Паяк кърлеж може да предизвика сънливост листа, те се появяват в интернет. Да се справят с паразити ще помогнат за изсушаване на листа с вода и сапун. Ако поражението е широкото прилагане на пръскане актелликом.

Листата са засегнати от червен плосък кърлеж, да премахнете. За да се определи неговото присъствие може да бъде ярки петна по листата.

Храст, по-ниски оперативни разходи

При прекалено ярка светлина листата Бересклет са прегънати и изчезват. Увеличаване на влажността на почвата води до загуба на листата на растенията. Направете тези настройки и вашия домашен любимец, винаги ще бъде здрав.