Абстрактен експресионизъм: влияние на модерен интериор и дизайн на обекта

Интериор в духа на абстрактния експресионизъм

Изкуството винаги е било мярка за определяне на вкус, интелигентност и богатство на техния собственик. Картината в интериора превърнаха в задължителен аксесоар в дома на колекционерите, но и сред обикновените хора. Когато изкуството се превръща в модерен и съвременен? Заслуга за този феномен отчасти смятат извънредно посока на абстрактния експресионизъм.

Смелият контраст изглежда изгодно

Какво е експресионизъм?

    Движение абстрактен експресионизъм е станало широко разпространено в живописта, през първата половина на ХХ век. Американски художници, работещи в Ню Йорк, в средата на миналия век постигна признание в нова посока, и в продължение на 50 години той е доминираща за западното изкуство. Най-известните художници – представители на това движение са на Джаксън Полък, Вилем де Кунинг и Марк Ротко.

Отлична работа на Марк Ротко

Джаксън Полок-един от най-ярките представители на абстрактното на импресионизма, благодарение на откриването на нови технологии. В класическата работа е фигура бои на платно с четка и платно, натянутый на носилка. Процес на записване зае мястото пред мольбертом и художници в продължение на стотици години не се променят установените традиции.

Интересен факт! Полок е източване на боя и да се влее емайл от банките на пода, където бяха подредени платна с големи размери. Неговата работа са имали никакъв сюжет, и снимките не са представительскими, че често шокира наивни зрители.

Работа експресионист Джаксън Полък

загрузка...

Техника на Вилем де Кунинга, напротив, съчетава в себе си мощен култови образно с чисто абстрактното. Стилът му е различен сила и своеобразна художествена агресия, предава същността на експресионизма. Тъй като в основата на опозицията между класическата живопис се състои не в предаването на конкретност и непосредственост на изразяване.

„Жена-пейзаж, вилем де Кунинга“

Факт! В акцент върху вътрешния свят на художника, в който се прехвърлят представа за това, което той е виждал себе си, а не на ландшафта. Енергия картини, ярки и емоционален цвят, смяташе за основен признак на принадлежност към экспрессионизму.

14

Функции стил

Разбира се, всеки представител на това направление има своите особености, както в технологиите, така и в отношението. Така че, работата на различни художници са обединени в един стил може да бъде толкова различни един от друг. Въпреки това, има редица фактори, които дават възможност да бъдат отнесени към това направление.

Интересни абстракция в съвременния дизайн

Характеристики на абстрактния експресионизъм са:

Анотация като средство за предаване на идеи или на парцела. Авторът не се опитва точно да предаде това, което той вижда и свободно описва своите чувства и настроения от увиденного. Използване на разлики във физичните свойства на бои, за да се подчертае изобразен опит. Интуитивно използване на различни материали, изразена творческа сила на несъзнаваното под формата на психически импровизация. Отказ от структурен състав. Вместо ясни граници и дистрибуция на всички части на платно в тази посока е недифференцированное поле. Размер на платното винаги е видима скала, символизиращи необятността и безбрежность рамка.

Зона за отдих за любителите на червено

Внимание! За по-добро разбиране на посоката и намеренията на художника, трябва да помислите за околната среда и времето, в което са живели неговите представители. Голямата депресия е родила на ново направление в изкуството, с романтично настроение, монументална мащаб и е израз на лична свобода, като се съсредоточава в безсъзнание.

15

Влияние върху дизайна на интериора

Движение абстрактен експресионизъм не само за художници, идеята беше да се качват и фотографи, скулптори и архитекти. Както и повечето иновативни тенденции, този период е бил веднага приет в обществото. Дори десетилетия, необичаен стил и техника на много сложен, и работата изглежда неумелой мазней нормално дете. Въпреки това, абстрактен експресионизъм постепенно обхваща все повече и повече области на дейност и широко се използва в интериорния дизайн.

Магията на работното място

Интерес дизайнери в тази посока е напълно оправдано: модерен технически характеристики са перфектно съчетани с образни и цветни експресионизъм. Модни тенденции в интериорния дизайн перфектно резонират с пространството, цветовете са ярки и неочаквани последици от това художествено движение.

Необичайна мебели перфектно подчертава стил

Внимание! Класически правила на композицията в интериорния дизайн се заменят с умишлено изкривяване на пространството, което му придава вид на выкатные претенциозност и дори малко гротескно.

Извънредни уютен хол

Оформяне на интериор с нотки на абстрактен експресионизъм създава ярка весела атмосфера. Като се използват възможностите на цветове, форми и по-свободен начин на мислене, може да се реализира стилен, модерен интериор, който ще се различава от обичайните стандарти и ще е още по-ярки впечатления от престоя си в къщата.

15

Основни техники на създаване на стил

За създаване на стилен интериор в духа на абстрактния експресионизъм, няма нужда да рисува по стените в стил известни художници достатъчно, за да ги украсяват с репродукции, създаването на настроение. За стените е добре да използвате по-леки, но са весели цветове, Добре дошли романтична украса в розово или светло-зелен цвят.

Спалня в нежни тонове

За тавана подходящ матиран бял цвят, за да се постигне желания контраст. Осветлението може да бъде вграден, който е по-близо до съвременните тенденции и класически под формата на кристални полилеи. Най-важното-поддържа идеята експресионизъм: максимално пространство и оригиналността в избора на форми. При избора на декор елементи трябва да се съсредоточи върху един еклектичен посока, като се разчита на собствения си вкус.

Дизайн в един еклектичен стил с нотки на експресионизъм

14

Мебели за тези помещения могат да бъдат посочени като комбинация от естествени материали и модерни изкуствени.

Съвет! Завесите се препоръчва да се избере един прост, но атрактивен. Вместо на голямо количество информация и декорации, предпочитат простотата и ярки цветове.