Акрилни вани (с размери и цени от 57 снимки): как да изберем своя?

Акрилни вани на руския пазар са се появили сравнително отскоро, но вече става много популярен

Прекрасен интериор с акрилна вана

Квадратни акрилни вани в стил рустик

Смяна На класическия, надеждни, но са тежки и скъпи чугунени вани дойде акрилни вани леки, елегантни, с различни форми, цветове, размери. Монтаж на вани-това не е трудно, така че с това ще се справи дори и мързелив собственик, добра информация за свързване на водопровода и канализацията в изобилие.

И да започнем с преглед на предимствата и недостатъците. В края на краищата, от такива анализи и си струва да започнете, ако сте решили да си купите акриловую вана.

Невероятна комбинация от бели акрилни вани и тъмен фон

загрузка...

Акрилна вана и кът за стена

Предимства баня

Живот.

  • Производителите твърдят, че оптималният срок на експлоатация на акрилни купата на около 10 години. На практика, това може да е 15, 20 години. Въпреки това, при условие, че един чук вана победи не ще.

На външен вид.

  През целия период на експлоатация, акрилна вана губи своята привлекателност. За разлика от чугунени и стоманени сестри надраскване на повърхността почти не остават. Така те се появяват, за да работят и да метална шпатула „почти“ по стените и дъното.

Голяма баня с панорамен прозорец

Интериор в стил фюжън с акрилни вани

Тайната! Ако драскотина все още е там, разходка по дъното на шкурка „нулевочкой“, и те не ще бъдат повече.

Силата.

  • Баня ще продължи дълго и няма да се повреди, дори ако случайно е изтървал, разбира се, нещо тежко. Метални вани не могат да се похвалят едни кракле, други се деформира.

Цвят.

  Без значение кой цвят сте избрали, вана, тя не ще да избледнява и да изчезва в райони, най-често са изложени на почистване. И има бани, боядисани след производството, и тези, в които се боя вече внедрена в производство.

Червена акрилна вана — изглежда много впечатляващо

Конфигурация.

  Технологията на производство на вани от акрил ви позволява да ги произвежда във всякакъв размер и всякаква форма, дори и най-странните.

Акрилни вани могат да бъдат необичайни конфигурации

Тегло.

  • Акрил – материал на супер-светлина. Така че купи вана, лесно можете да се върнете у дома в багажника на колата си и на краката си вдигнете на пода. Теглото му е плюс-минус 30 кг. За сравнение, чугунен вана с подобни размери и обем ще тежи не по-малко квинтали.

Поддържането на температурата на водата.

  Ние, като чугунени вани, че те запазват температурата на водата и множество можете да легнете във ваната. Повярвайте ми, акрилни топка не е по-лошо. Акрилни бои-това е полимер. И едно от свойства на този материал е да прехвърлите топлина. По този начин, вана може да продължи половин час.

Модерен стил акрилни вани

Акрилна вана в близост до с панорамни прозорци

Абсорбиране на звука.

  • Смола материал тихо. Сравни звук от падане пластмасова

бутилка

  • и Стъкло. Същото е и с акрил.

Хигиена.

  • Акрилни вани третирани антибактериално средство, така че мръсотията и бактериите не се задържат по стените, и се отмие в канализацията.

Грижи.

  • Мръсотия, нападение на акрилна повърхност. Така че, за миене на банята, просто върви през стени сапунена кърпа.

Мехурчета.

  • О, този вожделенный

Джакузи

  . И когато, както в акриловую вана, да го инсталирате производители. Масаж – релаксация на мускулите, да се отпуснете психически и просто неземное наслада.

Ъглова акрилна вана с джакузи

Джакузи ще ви помогне да се отпуснете след натоварен ден

Бани недостатъци

Веднъж вече се говори за плюсовете, би било редно и недостатъците на спомена. И двама от тях.

  Акрил – материалът е гъвкав и лесен. И в този минус. Вана, ако тя е само на 4 лапи, не са в състояние да издържат теглото на водата и на човека в него. Вана може да се деформира – стена перекосится.

Стилен интериор с акрилна вана

Акрилна вана в съвременния интериор

Заключение: подсилена рамка. Това е може би една рамка за снимки с размер малко по-отдолу, в който вана ще отида, като диамант в гнездото, пиедестал с възхода на опора или, напротив, задълбочаване, са специално предназначени за вашата баня.

  Акрилни бои-полимерна материал, който е синтетичен. Ако сте привърженик на опазването на околната среда във всички тези бани не се правят.

Към недостатъците може да се дължи на възможността за създаване на баня по индивидуален дизайн. Ние говорим за цената. Цената на тези бани, ще бъдат много по-високи цени на стандартни чаши.

Довършителни баня с дребни плочки

Предимства на акрилни вани, на първо място, се крият във факта, че те могат да бъдат във всякаква форма и размер

Как да акрилни вани

Акрилни бои-това е полимер, състоящ се от два слоя. Първият слой виждаме вътре бани – това е полиметилметакрилат или ПЛЕКСИГЛАС. Тя е гладка, лъскава и хигиенично. Втората (долната) се отличава с високи характеристики на въздействие и омекотява звука. Правят го от ABS (Акрилонитрил-бутадиен-стирол).

Сам по себе си е прозрачен акрил. Цвят придават специални бои, които се добавят в началото на производството, т.е. на течен пластмаса, или как е правилно да се нарича, полиметилметакрилат.

Да се изкъпе, трябва първо да се подготви материал. Акрил топящи се в течна маса, наречена смес. След това я изсипва във форма, ограничена термостойкое стъкло и се изпраща в пещта. Там, в условията на пълно запечатване, трайни и надеждни, висококачествени листове.

Акрилни вани набират популярност и интерес

Chic черна акрилна вградена вана

Налеем вани акрил се нагрява при висока температура, а след това разтеглива, в условията на вакуум слоя и се полага върху предварително подготвената празен слой. Трябва да става внимателно, но бързо, като акрил започва бързо се втвърдява. След това отгоре се полага композиционно слой за усилване на купата. Този слой се състои от епоксидна смола и стъклопласт. Между двата слоя се монтират метална мрежа. Такива армирующих слоеве могат да бъдат няколко.

Така са направили най-добрите акрилни вани. По-евтини, имат по-малко слоеве и, следователно, по-малко трайни.

Докато акрил не са достатъчно твърди, тя се нарязва на заготовки, оплавляют ръбовете и изрежете необходимите отвори, монтирани механизми за бъдещето на джакузи.

Охладена детайла от банята в крайна фаза на полирани.

Относително простата производство на акрилни вани дава възможност да се различават му размер и форма. Разбира се, това се отразява на цената фактор, но дори красотата баня изисква жертви.

Компактен акрилна вана

Довършителни акрилна вана мрамор

Видове акрилни вани

Каква акриловую баня, за да се сложи в стаята, зависи от вашата фантазия.

  Ъглова акрилна вана. Стандартна правоъгълна купа. Вана причудливи форми.

Черна акрилна вана странни

Смели черно-бяла акрилна вана

  Вана с хидро и Аеро масаж. Акрилна вана или асиметрична с правилна форма.

Размери акрилни вани също могат да бъдат различни. По-лесно да се каже, това, което не може да бъде. Основният вариант, ако можете да си позволите вана, и да го предадат на вратата без демонтиране на стени.

Акрилна вана, която е здрава и трайна

Се счита за стандартна акрилна вана 170 cm дължина. Но , летни къщи с малки бани са по-подходящи модели на по-малко акриловую вана 150 cm или по-малко: 100 см, 120, 110. Просторните стаи има къде да се обърнеш и да се постави вана с дължина 180 см и 200 вж.

Цена бани зависи от размера, формата, quirkiness, наличието на вградени допълнителни аксесоари, метод на производство, количество или слоеве. В средно добър акрилни топката може да ви струва около 15000-21000 рубли. Същия ценови праг започва от 6-9 хиляди рубли. Има баня и на 30, 35 хиляди рубли.

Овални акрилна вана на гранитни

Акрилна вана в интериора в стил арт нуво

Поддават ли акрилна вана ремонт?

Ремонт на акрилни вани понякога е необходимо, въпреки здравина и еластичност на материала. Може да предизвика бичен пукнатини или малки драскотини.

  Драскотини, следи от корозия отстранени с фин шмиргел или полски акрил. За уплътнение на пукнатини и чипс трябва да използвате специален резистивен, един от компонентите на който е акрил и реставратор. Запечатване на дупки и отвори по-трудна и сложна работа. Възстановяване на преден армиращ слой на ваната, след това на дъното се лекуват с восстановителем. Можете просто напълнете ваната с помощта на течен акрил и отстраняване на пукнатини, драскотини.

Напълнете ваната с течен акрил

  Постановки се прилагат не по-малко от 12 часа. Всеки слой дават добре да изсъхне, за да може в бъдеще, те не са новост и не се движи.

Живопис вана

Съвет! Ремонт на акрилни вани не трябва да бъде отложено. В най-добрия случай, това ще отнеме повече време и усилия за неговото възстановяване. В най – лошия случай- ваната трябва да се замени.