Аксесоари за гардероби

Понятието „мебели за гардеробна система“ днес включва в себе си около десет хиляди различни имена, детайли и възли за различни цели. Към тях се отнасят пантите, ролки, водачи, дръжки, полкодержатели, скоби, крепежни, кошници, кутии и т.н. Например, за да се гарантира трайно и качествено обслужване сгъваеми врати, много е важно да вземем всички елементи така, че те да пасват един към друг.

Система сгъваеми врати

Принципът му на работа е следният: като правило, на вратата се състои от две сгъваеми крила. Когато отворите двете врати, калници подредени и плавно се движи в посока, гладко плъзгане по релси. Ако гардеробна система се използва качествена, аксесоари за сгъваеми врати, те ще се движат плавно и тихо, осигуряване на отваряне с леко натискане на едната ръка. Това правило работи дори за тежки масивни врати. Правилно подбрани аксесоари ще помогне да се отвори и затвори вратата, без памук.

Дръжка за сгъване врати гримерки се отразява не само на външния дизайн на цялата конструкция, но и на неговата функционалност. Най-често в плъзгащи се и сгъваеми врати на шкафове се използват химикалки, издълбана в midverse пространство. Също така в търсенето на дълги relingowe дръжки.

Аксесоари за декориране като цяло, така и за поставяне на врати, по-специално, постоянно изложени на стрес, много от производителите, преди започване на серийно производство се извършва с някои тестове. Например, надеждност на електрически вериги проверени 200 хиляди пъти, отваряне и затваряне на врати. Освен това, производителят маркова профили гаранция две години или повече.

Характеристики на обков за плъзгащи се врати

Този елемент е един от най-скъпите за цялата стойност на стоката. Ако сте избрали обзавеждане ниско качество, той не може да устои на голям теглото на вратата, което ще доведе до неизправност, заглушаване на врати и появата на обезпокоителни шумове в процеса на тяхната експлоатация.

Аксесоари за плъзгащи се врати едностранно и двустранния. В parte профили, вратата е закачена за горната част на полето, а долната част на вратата се държи на подпори отдолу. Схема за инсталиране на такива врати е доста лесен за изпълнение. Но тази конструкция не е лишена от недостатъци: тъй като главният вход се затваря вратата само с една ръка, а с течение на времето расшатывается и не се затваря правилно. Освен това, този дизайн е по-шумна.

При двустранна система на закрепване, задържащи на вратата с помощта на горната и долната релси. Тази система се състои от врати, Гуми и профил на пода. И двете гуми са вкарани в мобилен екипажа. Тази конструкция се счита за по-надеждна, отколкото едностранно.

загрузка...

Специално внимание заслужават колела. Евтини колела най-често с ниско качество. Те са направени от пластмаса. Се счита за по-добро качество, силиконови или гумени колела амортизационен гуми. Качеството на ролките зависи от това, колко шумен врата в съблекалнята.

Видове плъзгащи се механизми

Плъзгащ се механизъм включва:

  На горната и долната част на водачите. Ако системата дрешник в цял ръст, горни направляващи са монтирани на тавана, и го сложи на пода.

  Рамка на платното. Най-често това е алуминий или стомана.

  Ролки в горната и долната част. Безшумни колела са лагери, отвътре и отвън покрити с тефлон.

  Ключалки на врати.

  Spegel-това е слой от тъкани, който защитава вътрешната част на корпуса от прах и поглъща врати.

  Waling — лайн носещ елемент, който е прикрепен към створке врати.

Правилната грижа

Всички елементи на обличане е работил добре и без проблеми, трябва да се ощипвам механизъм relativesize, смажете всички движещи се части. Желателно е също така, че ако е необходимо, почиства прах и мръсотия, релси и други подробности. За да не оставя драскотини и други механични повреди, се използва за почистване на аксесоарите в мека кърпа и неабразивные почистващи препарати.

Ако след продължителен период на употреба врати са зле пътуват по релси, това може да се дължи на тяхната деформация. Привеждане ги с дървена пръчка, потупване по нея с чук. В случай на подмяна на определени части по-добре закупуване на хардуер една и съща фирма, че и останалата част на системата. А още по-добре да играят на сигурно и да купя резервни части предварително.