Аксесоари за камина

У Дома. Това понятие при хора различни мисли, но в основата си той е свързан с източник на топлина, който поддържа уют, атмосфера на любов и грижа в дома си. По-добре е от камина или печка, това нищо не символизира. Това е мястото, където цялото семейство студени есента и зимни вечери, за да се затопли и да се обсъдят изминалия ден, да приемат гости и просто да се отпуснете тялото и душата си.

Но, както и всяко устройство, камини се нуждаят от редовни грижи и правилна експлоатация. Периодично трябва да се чисти комина и самият отоплителния уред, като цяло, премахване на незначителни външни дефекти и решаване на други битови проблеми. Преди няколко десетилетия, всички манипулации са изпълнени със собствените си ръце и, като правило, това отнема много усилия и време, но днес, благодарение на бързо развитие на ерата на високите технологии, грижа за камина е много по-лесно.

Съвременният пазар предлага много различни аксесоари за камини и други алтернативни съоръжения за отопление с различни цени и от различни производители.

Аксесоари за камина

Много хора погрешно смятат, че аксесоари за камина — това са просто безполезни дрънкулки, без които е лесно да се разбираме, и дизайнери налагат тяхната цел е да привлекат клиенти колкото се може повече пари. В действителност, устройство за печки, камини и дори електрически теплоносителей играят особена роля.

С помощта на процеса на използване на камината е много по-лесно, освен това, външно, на отоплителните тела става много по-добре. Те изглеждат модерно, ефективно и атрактивно.

Необходими аксесоари за камина:

Специални комплекти за грижа.

загрузка...
  • Представляват комплекти, които е грижа за вътрешната част на фурната или друго отопление. Най-често това е метла, лопата, ухваты, покер.

Кошница за списания.

  Основното предназначение на тези аксесоари е да се запази стая в чисти и спретнати. За да боклук, който влезе в стаята заедно с дървен материал, не се отнасят за кухня и други помещения. Кошници имат декоративна функция и може да се използва за допълване на интериора в избрания от вас стил.

Можете да закупите модела, направени от мед, от желязо, с колела и без, под формата на кофи, торби за дрехи, с една или две дръжки и без тях, е да се намери на пазара и метална кофа. Методи на изграждане, тези изделия, със сигурност ще заемат достойно място в къщата.

Защитен екран.

  • Използва се за защита на помещението от евентуалното отпътуване от отворена пещ искри. В допълнение към тази функция, тези предмети служат като декоративен.

Прахосмукачка

  • . С тяхна помощ отстраняване на остатъци от сажди, след почистване на камина или пещ. Основните елементи на тези устройства са изработени от метал, така че те могат да издържат на температури до 50°C.

Различни неща

  . Тя включва в себе си: метли, ръкавици, контейнери за пепел, подложки за запалки, кибрит, вентилатори и други. Те са евтини, но полза от тях – много.

В допълнение към тези елементи играят важна роля:

  дровница за съхранение на дърва за огрев; кожа, осигурявайки високо качество на горенето на пламъка; сервизен вид организатор за лесно съхранение на малки порции, нагревател уреди. Особено ценени от купувачите на бижута, които години усвояване на позитивна енергия от предишните собственици.

Привидно без всички тези аксесоари е възможно да се направи, но ако ги премахнете, след което стая ще хаос и бъркотия.

Съвети за избор на

В камината даде истински комфорт, повишаване и дълго е служил на вярата и истината, много е важно правилно да се подходи към избора на аксесоари. Откъде да започнете?

Можете да закупите веднага целият набор от аксесоари, например, има голямо търсене на стоки, произведени в Италия. Със сигурност ще купите твърде аксесоари отделно, никой не забранява. Но закупуването на комплекта ще ви спести време не трябва да тичат из града в търсене на правилната вещи и пари ще останат в чантата си. Освен това, използването на апарата ги прави по-удобен, благодарение на наличието на влакчета-сервизен център или метални кофи.

До достоинствам комплекта може да се дължи на факта, че всички части са произведени в един стилевом посока, те обикновено са ковались, затова е подходящ като допълнителна декорация.

Покер и клещи, трябва да бъдат удобни и безопасни. Те обработват – не е твърде дебела, но дълги и работни инструменти в пещ, собственик не е пострадал. Често продължителността на допълнителни инструменти за камини е 50 — 70 см, така че можете да намерите инструмент, подходящ за хора с различен ръст.

Доста често покер, четка и лопата с декорирани с метални дръжки. Никой не може да твърди, че визуално изглежда добре, но не е много удобно, а понякога води до нараняване. Експертите дефинират, че най-удобна форма за химикалки кръг. Петлицы не принципиальны за този продукт. Допуска се, в допълнение към метал, дървена дръжка, има варианти за по-скъпи, например, цвят на слонова кост.

Всички от горе, всичко останало трябва да бъде здрав, по тази причина, по-добре да изберете покер, лъжички и четки, изработени от бронз, стомана. Някои производители предлагат чугун модели, но на потребителски свойства до голяма степен отстъпва на бронз и стомана. Оборудването е направено от чугун, много тежки, и все пак нежен.

Избор на услуги, вие трябва да гледате на размера на лъжичка. В готови комплекти доста често са много малки парченца. Те са красиви, елегантни, ефектно изглеждат, но е абсолютно безполезна. Съберат голяма купчина пепел и те не могат. Най — добрият вариант- голяма метална лъжичка. Тънки тенекеджия лъжички също безполезни за кратък период от време им край се деформира по време на събиране на пепел.

Пространство до камината винаги чиста и спретната, само ако му често се отстраняват, така че е малко вероятно, че някой може да прибегне до помощта на сервиз. Разпръснати навсякъде манто аксесоари и боклук лети с тях, със сигурност ще развалят външния вид на помещението, но ако всички ще се изправят в serviere, такъв хаос не е точно ще бъде.

Много производители, сред тях: Сион, моята къща, рицар се превръща Cerveteri в произведения на изкуството. Детайли направи выкованные част, която изглежда много ефектно на фона на стаята.

Закупуване на екрана на камината трябва ясно да се разбере разликата между камина „екран“ и „екран“. Последният се състои от общи, лесно запалими материали (напр. дърво, памук тавана). Той е разположен далеч от камината и се нуждаят от тя са само за да се отцеди изходяща от системи за отопление топлина. Вие не можете да кажете за манто екрани, те са в състояние да издържат на температура до +300°С, поради това, че те са направени от фина метална мрежа или огнеупорен стъкло.

Този аксесоар се използва за отнемане на топлина и защита на помещението от искри, които могат да причинят пожари.

Закупуване на аксесоари за баня, по-добре да дадете предпочитание на известни фирми, специализирани в производството на такива стоки.

Да се направи със собствените си ръце

Всички допълнителни атрибути за камината е изработена от материал, който има висока устойчивост. Различни метални сплави и топло-устойчиви стъкло. За допълнителна защита за покриване на защитния слой на специален разтвор. По този начин, импровизирано камина стават по-устойчиви.

Почти всички атрибути, с които можете да направите със собствените си ръце. Изключение е запалки и кибрит. Що се отнася до материали, идеална стомана, месинг, мед и чугун.

Собствениците на электрокаминов ще бъде по-лесно да се работи с медни и медни инструменти. Те вече не изпълняват функция на декора, така и по отношение на белите дробове. Само, обхванати в мръсотия и прах, и следователно, лесно за почистване. При използването на такива материали за изгаряне в тухлена камина, домакините веднага ще забележите, че те много често се нуждаят от грижа, и този процес е доста труден.

Направи лъжичка, ви е необходимо следното: един лист с размери, вариращи от 220 до 280 мм.

Отстъпвайки 5 см от едната страна (дълга 22 см) и 10 cm от ръба на втора, е необходимо да се проведе две успоредни линии. На първите две марки на разстояние 3 см от ръба. След това трябва да се заобикалят.

Същите тези бележки трябва да бъдат поставени на втория ред. За да начертаете линия между тях и ъглите на противоположната страна. Линията трябва да бъдат ясно видими, по-добре е да ги правите добре заточени инструмент, като метален прът.

След всички манипулации обрезанного лист метал се поставя върху наковалнята и с помощта на метални скоби кори една част. След това огъване се извършва на втора линия. Страничните части също арка. Горната част на задната стена в изходна позиция, т.е. арка.

Лъжичка за пещи със собствените си ръце е готов!