Алпийска писта със собствените си ръце (50+ photoidea за малки площи): стъпка по стъпка инструкции и схеми

Леко сгънати камъни, под формата на полукръг, състоящ се от цъфтящи растения и спиращи дъха clubmi в двора си

Съвсем наскоро в ландшафтния дизайн и смяна на класически цветни лехи, бордюри, хребети и гипсови скулптури дошли нови видове декорации на парцела – альпинарии. Ги устройват в богатите имениях и в крайградски райони, в градските градини и паркове, площи около офисите и на територии ресторанти. Компетентно и внимателно подбрани камъни и растения, ще създаде зона лукс, естетика и спокойствие дори и в най-скромния парче земя, близо до вилно хижа.

Алпийски хълм, гъсто засадени растения радват окото със своите ярки, наситени цветове

Да бъдеш добър и по-продължителен декорация на ландшафта, альпинарии изглеждат сложни и недостъпни елементи. Но ако решат в технологията на изграждане, Алпийска писта в страната, за да може да се подредят и без привличане на дизайнери.

Парче от Алпите, на вашата страна

  Разработване на дизайн на алпийски хълмове, трябва да се помисли, че това е имитация на скалистите на природните обекти. Значи, в основата на състава трябва да бъде пълзящи камъни и ниски растения, типични за алпийски пасища. А определението „пързалка“ диктува цялостната форма на альпинария хълм с задължителни елементи: ходила, склонове и на върха.

Альпинарий — това е „изненада“, която е в състояние мигновено да преобразява лицето на градинския пейзаж

Съществуват няколко възможности за альпинариев, които повтарят своите изглед различни части на планините:
  скалист рок – купчина голи скали с минимум растения в ниши и „джобове“;

Връзка функционалност и декоративна функция: каменни стъпала и Скалист альпинарий

загрузка...

По-големите растения се засаждат на върховете на точилка, като се подчертава динамиката денивелация

  на склона на хълм – високо разположение на комплекса породи различни размери и с голямо разнообразие от пълзящи и ниско растящи растения;

За оформяне на альпинария използват джудже растения и големи камъни, имитиращи камъни

  долина в планините – големи камъни, частично, стърчащи от земята, заобиколени от обилно цъфтящи декоративни растения;

Природен пейзаж е направил не малко усилия, за да се създаде цветущую каменна могила

  дефилето е най-сложен за изпълнение, но най-ефектен вид на альпинария, който може да се побере в естествена кухина, Абрамов склонове с камъни и се приземи представители на Роки Флора.

Живописната природа на планината алпийски вдъхновени градинари към създаването на алпийски хълмове, които традиционно се състоят от комбинация от камък планински растения

Отделни видове се счита за рокарий – алпинеум, които са основните „действащи лица“, за разлика от алпинеум, където камъните служат като фон за растенията.

Като основание за създаване на рокария ще отговарят на всеки пейзаж, в това число и абсолютно плосък терен

Как да Алпийски могила в малък участък?

Ако сте твърдо решили, че за декорация на вашата градина ще бъде създаден от ръцете си Алпийска пързалка – стъпка по стъпка инструкции ще ви даде възможност да се избегнат груби грешки и да получите желания резултат.

Преди започване на работа набросайте скица альпинария – това ще ви помогне да решите каква площ ще заемат, какви настройки и на колко слоя ще се прави.

Вие ще бъдете в състояние дори приблизително приблизително, колкото ви се струва Алпийска пързалка – схема, направена в мащаб, ще се изчисли, колко и какви камъни да се наложи, каква част от дренаж, пясък и почвата трябва да се подготви. За да направите схема, е необходимо на място да се използва от всички най-добрите моменти вече съществуващия ландшафт.

Творчески декорации альпинария — глинена купа с растения

При избора на място за бъдеще альпинария, не забравяйте, че трябва да видим изберете най-изгодната видеото. Освен това, помислете – може би искате да прекарате заедно с него в свободното си време. След това ще ви трябва гладка площадка, в непосредствена близост до пистата, място за маса и огнище.

Пътека от альпинария води директно в хола

Уютен кът за отдих в „градината с камъните“

Съвет! Растения за алпийски ще трябва съншайн-значи насочвате склонове на юг и на Изток.

Много интересни визуални ефекти са получени при използване на естествения облик на ландшафта – вписан в естествения пейзаж елементи на декора, ще стане чудесно допълнение.

Смели Алпийски градина с малко езерце

Това не е имитация на ландшафта, но само артистична аранжировка от асимметрично разположени каменни блокове с пътеки между тях и растителни композиции

Следващата стъпка е да прехвърлите схема на сайт. Оформление да се направи с помощта на канап или малко желаните контрастная графа материал, като пясък или вар. Това ще ви позволи да погледнете на предложението за място альпинария. Можете да решат да го променят конфигурацията в съответствие с терена.

Альпинарий служи ярка украса на градината, изпъква на фона на зелена морава

Утвърди избора на място, трябва да се подготви площадка за полагане на камъни. Почвата в основата се състои от глина или чернозема трябва да бъде дренирана, пясъчни почви не се нуждаят от такова обучение. За дренаж се отстранява земята на дълбочина не по-малко от 30 см, ров, изпълнен със строителни материали големи фракции, овни и капака на изтеглената почвата на едно ниво с околната земя. За уплътняване на разрыхленного на почвата, го хвърли във водата.

Миниатюрна градина с алпинеум с карликовыми растения, поставени по периметъра на тераси ще добави характер на вашата област

По периметъра на подготвени площадки са разположени в големи камъни. Когато е необходимо, те могат да бъдат заглублен в земята – след това те ще имат по-естествен вид. Вътрешното пространство се запълва с почва, която ще бъде в основата на следващия слой, както и за местообитания на растенията.

Композиция от камъни, намиращ с на главната фасада на дома, идеално ще допълнят образа на вашия дом

Връщайки се още по разплащателната разстояние от първия ред, постави следния верига камъни, поддържане на желаната конфигурация альпинария.

Място за полагане на альпинария се избира така, че по обяд движението беше в сянка

Съвет! Поставянето на големи камъни, оставяйте между тях свободно пространство, което е изпълнено с почва засадени растения се нуждаят от пространство за развитие на кореновата система.

Като направите точния Брой на върхове, тип топ. За това може да се сложи един голям камък, или да използвате няколко по-малки, сгънати пирамида. Това ще предотврати ерозията на почвата, и придават завършеност на композицията.

Съвет! Работата по полагането на альпинария по-добре да започне през есента, а през пролетта почвата покатилась между камъните, качете се и вие да попълните всички кухини. Също така, преди да се качите, ще имате възможност да направите окончателните корекции към поставянето на камъни.

Цъфтят алпийски вертикална композиция създава романтично настроение

Подпорная стена във формата на альпинария — новото си тръгне от „скучни“ на стените

Съвет! Основното правило трябва альпинарий изглежда декоративно и красиво дори без цветове. Камъните трябва да бъде балансиран, за да се създаде стабилна и изключително естествения състав. Все по-малко в нея симетрия, толкова по-биологичен, той ще изглежда така.

Гордостта на собствениците-Алпийска писта със собствените си ръце

Прилага стъпка по стъпка инструкции алпийски ще ви даде възможност да се създаде на сайта истински шедьовър на ландшафтния дизайн. Но за да стане съвършен, да разкрием някои от тайните, които ще ви помогнат да:

Мини-альпинарий в цветната леха, много актуален за малки дворове, където няма място за стандартните рок песни

За създаване на миниатюрни альпинария ще се нуждае от само джудже растения, камъчета и теракот гърне

Камъни за алпийски е необходимо да изберете такъв от същия тип, една и съща порода. Тогава альпинарий ще изглеждат изключително естествено.

Альпинарий с езерце, украсени с камъни на около една и съща армия

Висок хълм, изграден от камъни и градини може да служи като ограда на парцела

Размер на камъни, трябва да съответства на площта, заета альпинарий – какво е това, големи камъни могат да бъдат използвани за пълнене. Бране на Цветя за алпийски, съсредоточете се върху сроковете на цъфтеж. Максимален декоративен ефект се постига при непрекъсната поредица от различни цъфтящи петна по повърхността при създаването на альпинария.

Минималистичен вариант альпинарии — простотата, която подчертава архитектура във фонов режим

Видов състав на растенията трябва да изберете маломерни и вечнозелени възможности. Тогава альпинарий се крие зад буйна зеленина, а през есента не трябва да избират сред камъни паднали листа. За слайдове, можете да вземете няколко маломерни иглолистни дървета. Те са чудесни между камъните без тях. Между тях е добре да поставите или пълзящи покриване на видове зелени петна между камъните изглеждат много декоративни. Цветните растения и вземете ниско на ръст и с малки цветя.

Най-популярните растения за альпинария:

  малък смърч, туя, хвойна,

Хвойна прекрасно в композиция с камъни

  кипарисовик, кизильник,

При създаването на алпийски трябва да със сигурност в пейзажен сметка характеристики и въз основа на това, изберете най-подходящия вариант за подобряване на

  Дриада, iberis, млад, alyssum рок,

Планински водопади също са характерни за алпийски пейзажи

  кратко стрък карамфил, камнеломки.

Камнеломка ще направи цветови акценти в алпийската област