Алуминиеви радиатори (50 снимки): характеристики и видове

Секционни радиатори, изработени от алуминий, по-точно, от алуминиеви сплави, въпреки че изглежда сравнително лесно, може да реализира интересни дизайнерски решения

Гаранция за безпроблемна служба алуминиеви радиатори от производителя в рамките на 10-25 години

Не е задължително да планирате веднага се промени алуминиеви радиатори след изтичане на гаранционния срок. Просто от време на време, контрол, те всичко е ОК

Дизайнерски радиатор „Луна“ анодизиран алуминий

Тежки, но такива обикновени чугунени батерията постепенно отиват в миналото, в замяна им съвременните алуминиеви радиатори, които помагат удобно да издържат дори на екстремни студове. Климатът у нас е строг, непредсказуема и влажен.

И този лек, почти безтегловен алуминий бе заменен от старо и доказано не един век чугун?

загрузка...

Някои модели алуминиеви радиатори, съвсем близо се повтаря външния вид на традиционните чугунени батерии

Високите вертикални радиатори — това е естетическо решение, когато вие не искате да инсталирате радиатори стандарт, под подоконниками, или под панорамни прозорци

Така ли надеждни алуминиеви радиатори? Какви са ползите от тях има недостатъци? – Струва? Ще бъдем ли щастливи с алуминиева или хладоагенты трябва да бъдат подготвени за неприятни изненади?

Нов поглед към топлината

Са се появили алуминиеви радиатори на вътрешния пазар преди тридесет години и бързо печели място под слънцето. Всички производството на алуминиеви радиатори за отопление (от отделни парцели до колектори), добавяне на алуминий, силиций. Този сплави (силумин) придава особена сила продукт. Видове батерии:

Инжекция.

  Леярство се случва под високо налягане, което позволява да се получи по-разнообразни по форма на напречното сечение детайли. Те са изработени отделно и след това сглобени в готов радиатор.

Благодарение на метода на леене секции батерии притежават по-висока надеждност и разширен пакет от кабелни канали позволява на водата да се движат свободно секции на батерията.

Плюс масови модели алуминиеви радиатори в. при необходимост може да се добави или да се намали Броят секции.

Екструдиране

  (метод на „извличане“). Екструдиране алуминиев радиатор за дома е най-евтиният, но той има един недостатък:

Батерията са изработени по такъв начин, не може да бъде подобрена за в бъдеще. Защото е невъзможно да се премахне или монтирането на допълнителни секции.

Выдавите на отделните части на радиатора готова ширини, които след това скрепляют помежду си, когато се натисне.

Екструзия радиатори не трябва да се променят ширината чрез добавяне на раздели

Модели дизайнерски радиатори, изработени от анодизиран алуминий, не изискват декоративни екрани — те са предмет на декор

Анодирани.

  Това са най-добрите алуминиеви радиатори. Този Тип на батерията е изработен от алуминий с висока чистота от най-високо качество. Метал се подлага анодному на окисление (процес, който създава оксидную филм върху повърхността на алуминия).

С помощта на тази техника анодизиран батерия абсолютно не е податлива на корозия. Анодизиран батерия е най-съвършената от всички алуминиеви, но те са най-скъпи.

Отделните части на радиатора са приложени в гнездото от външната страна. Това увеличава тяхната теплоотдачу. Анодированные алуминиеви батерията най-здрав от всички: те работно налягане 50-70 kpa.

Сигурна алуминиеви панели анодизиран. Те са по-малко податливи на корозия и може да издържи на най-голямото налягане

Вертикален биметаллический радиатор с предната повърхност във формата на твърд полиран алуминиев лист

Има ли ползи?

Какви са тези радиатори по-добре от други? Алуминият е много лек метал, плавкий с голям тепловыделением и лесна за обработка. Знам, купувам алуминиеви радиатори за отопление придобива много предимства:

Ниска инерционность отопление. Това е, алуминиев профил и да реагира бързо на температурата на охлаждащата течност и се загрява много бързо. Това дава възможност за спестяване на 35-40% от енергията. Монтирани батерии регулиране на топлина, което ограничава дейността на охлаждащата течност необходимото отопление на помещения (и тя се нагрява и след 10-15 минути след началото на работа). Лек намалява разходите за транспорт, монтаж на алуминиеви радиатори е доста проста.

Като цяло радиатори (например, вертикални) от алуминий имат по-малко проблеми при носене — тегло на най-малката възможна

Начин за отопление е Конвекция (предотвратяване на натрупване на прах между отделните секции). Технологията за леене дава възможност да получите профили със заоблени кръст, увеличаване на устойчивостта към различни повреди.

Лети алуминиеви радиатори със заоблени ъгли и външно да прилича на стомана и чугун

Висока стабилност и устойчивост на корозия. Тези батерии не се нуждаят от пребоядисване. Алуминиеви радиатори могат да бъдат боядисани в абсолютно всеки цвят. Живопис се извършва с помощта на специална прахообразна боя с помощта на електростатично поле, което прави покритието е много устойчив.

В оптимистичните нотки, може да се направи и малко тъга. Алуминиеви батерията много зависи от качеството на охлаждащата течност (в случая гореща вода, минаваща по раздели) и може да страдат от гидроудар (рязко повишаване на налягането, това се случва при проверка на системи за отопление).

Дизайнерски радиатор и лира 2 в 1, с декоративни матово покритие.
Снимка 1

Дизайнерски радиатор и лира 2 в 1, с декоративни матово покритие.
Снимка 2
Един от основните принципи на дизайн в духа на Дзен, от съществено визуалното впечатление от структурата на материала, като тук, където погледът привлече блестящо матирана метална повърхност

Предната повърхност на алуминиеви радиатори може да изглежда като нещо през стени или декоративни покрития — мат, цвят pearlescent и дори огледалото

Правила за избор на

Размер.

  • Преди да отидете на радиатора за отопление, измерване на разстоянието под ваш подоконником. Поддържа зададеното устройство не е подходящ – трябва да оставят различията между радиатора и на пода/подоконником не по-малко от 10 см от стената 3-5 см назад. Това ще осигури по-добра циркулация на топлия въздух и конвекционный отопление.

Налягане.

  Избор на алуминиеви батерията, за да се съсредоточи върху изпълнението на работното налягане. За алуминиеви радиатори брой стандарти до 10-15 атмосфери.

Необичаен начин за инсталиране на радиатори под прозорци, в съчетание с грубия строеж тухли. Липсата на перваза на прозореца, предоставени от конструктор, и дава дори увеличаване на топлина в радиатора, като Конвекция няма смущения

Преди началото на отоплителния сезон, комунални услуги винаги се провери за течове в системата за отопление, алуминиеви радиатори изпитва огромно напрежение и може да не оцелее. Защото изпитване на налягането може да достигне до 30 атмосфери. За този параметър показва повишаване на налягането на сгъстяване в техпаспорте.

Това е много по-безопасно използване на алуминиеви радиатори за частни домове (индивидуални къщи/вили котли с налягане 1-4 на атмосферата). И за апартаменти с централно отопление е по-добре да се спре за избор на други видове радиатори.

Топлинни характеристики.

  Алуминиеви радиатори имат висока теплоотдачу, този параметър се посочва в калните равнини на една секция. Нагревател създава топлина в две форми:

Топлинни лъчи. Конвекционное топлина (се формира в резултат на движение на топлия въздух от долните части на радиатори нагоре).

Естетичен начин, за да отговарят на батерията в стаята — монтаж плътно към стената, в ниша

Необичайни дизайнерски радиатори във формата на двутавров идеален за промишлен дизайн къщи

Колкото по-висок коефициент на топлопреминаване, по-малко инерционность радиатори и по-бързо, те се нагряват. Това допринася за по-продължително на батерията. Производителите отделят 10-12 години гарантирана работа (анодирани живот на батерията до 25 години).

Основните технически параметри на алуминиеви теплоносителей:

  Стандартни размери алуминиеви радиатори (разстоянието от долния до горния колектор): 200-500 Работно налягане см: 6-16 бар. Топлинна мощност: 82-212 Вата. Клетъчна капацитет: 250-460 мл. тегло секции: 1-1,47 кг. ограничение на температурата на охлаждащата течност: 110 гр. Гаранция: 10-25 години.

Алуминиев радиатор с декоративни предната част

Лети алуминиеви радиатори може да приличат на традиционните чугунени радиатори. Те са същите, както и желязо, което изглежда страхотно, боядисани в друг цвят

Монтаж на алуминиеви радиатори

Свързване на батерии от този тип трябва да се извършва от експерти, които имат достъп до такава работа. За да помогне на уеб администратори на всяка батерия, прикрепена инструкция за нейното инсталиране.

Важен нюанс. Нека да видим как ще свързването на радиатори с метални тръби теплотрассы. По този начин, е желателно да се използват медни или стоманени съединители.

Съчетание от алуминий-мед или алуминий-стомана“ може да даде тласък за появата на галванична корозия.

За да се избегне този неприятен феномен, монтаж на алуминиеви радиатори трябва да се извършва с помощта на хром, никел или kadmirovannyh адаптери.

Ширина на алуминиева батерията е въведена тази, която ви трябва — от отделни парцели

Вертикален радиатор, може да вземете такава конфигурация, че те се вписват в конкретно помещение, подчертавайки неговия дизайн

За инсталиране на батерията от този тип може да е в отоплителната електрическите инсталации от различен тип (хоризонтално/вертикално поставяне на тръбопровод в две — или однотрубной система). Комбинирайте ги с едната страна на лентата, или и двете.

Да видим как може да замени един алуминиев радиатор:

Съвет! Най-добрите показатели за топлинното излъчване може да бъде постигнато, като се има предвид следващата изчисляване на алуминиеви радиатори: разстояние от лентата с инструменти от пода и 60 мм от панела към стената 30-60 мм от дъното на перваза на прозореца до горния панел на 100 mm.

Екструдиране на алуминиеви радиатори с хоризонтални секции

Ултра-тънък радиатор дизайнер е изработен от алуминий. Също така може да се използва като кърпа и радиатор в хола, носещи едновременно декоративна функция

Грижа за топло приятел

Да се грижи за такива батерии не е трудно – в края на краищата, те практически не натрупват прах. Единственото нещо, което трябва да запомните е, че алуминият е много мек метал и трябва да бъдете внимателни по време на транспортиране, алуминиеви радиатори до мястото на монтаж.