Amaryllis: блуминг лукса на вашия прозореца

Amaryllis също така известен като беладона Лилия или „прекрасна дама“

Amaryllis-това е другото име на Беладона означава „красива жена“. Тази красота-многогодишно подут растение, глава лук, от които в диаметър може да достигне до 15 виж листа – Лилия-jazykovedne, с дължина 30-50 см и ширина 2-3 см, големи (с диаметър до 20 см), красиви цветя, подредени в плътни дръжки високо цвете. Както подобава за красота, цвете такъв придирчив, но ако вие проявите грижа и внимание, че големи здрави крушки може едновременно да се хвърлят до 2 стрели, която може да бъде 6-12 цветове бели, розови или червени цветове с приятен аромат.

Amaryllis изглежда страхотно в интериора

Кацане Амариллисов: вземете гърне и почвата

За Amaryllis не е толкова широко, колкото дълбока тенджера. Поради факта, че крушката е в процес на развитие се увеличава дълга коренова система. Оптимално, ако разстоянието от крушки до ръба на саксията не надвишава 1.5 – 2 см ширина на пот може да доведе до застой на вода.

Използвайте за засаждане-саксии, размерът на които се определя от размера на луковиците

На дъното на саксията се поставя дренажен вещество, което ще предотврати задържането на вода в корените. След това в тенджера, пълна с пръст – тя може да бъде приготвена себе си (смес от равни части торф и почва листа, торф и пясък) или да купя готова смес за подут растения.

загрузка...

Беладона-многогодишно тревисто растение, след трансплантацията, при нормални условия на развитие на колби му се наложи няколко години

Преди засаждане на луковици трябва внимателно да се проучи, чрез премахване на всички загният корените и отсечет тези области, където има подозрителни петна. След това обелете лука, го, напоена в слаб разтвор на концентрация на калиев перманганат. На мястото на раната е желателно да се поръси с пудра активен въглен.

При засаждане на Кокичеви на повърхността, оставете не по-малко от 13 (понякога дори двойно) лампи с нажежаема жичка (снимка 1). Също погребан лук – една от основните причини, поради която не цъфти Amaryllis: просто не се развиват цвете стрелка, а понякога може да се загуби и лук.

Снимка 1. Дълбочината на засаждане на луковиците. Освен това, ясно се вижда, как правилно подбрани Ширина на саксията.

Съвет! След засаждане на лук първо не се полива отгоре, а се излее вода в тенджерата.

Изискан червен цвят и с продълговати листенца

Тъй като Беладона е многогодишно растение, след трансплантацията, при нормални условия на развитие на крушки, ще трябва в продължение на 3-4 години.

Да се грижи за Amaryllis, най-важното е – правилно да се организира поливане

Amaryllis: домашни грижи

Донесе Amaryllis от зимен сън, стимулиране на растителност и постигане на цъфтежа, трябва да се прилагат на топло (+20 – 25C) номер и поставят на по-светло място. Оптимално осветление – разсеяна слънчева светлина през лятото (от 11 до 15 часа) да се избягва пряка слънчева светлина. Така че най-доброто място за цветето – източна, Юго-източна первази. За нормалното вегетативно развитие на цветето е необходимо светлината на деня, не по-малко от 16 часа.

Оптимално осветление — непреки слънчева светлина

Съвет!В началото на периода на вегетация, можете да изберете сами в зависимост от това, когато искате цъфтежа, например, по-близо до определена дата. Цъфти Беладона, може да се превърне в чудесен заместител (или допълване) на традиционното букету (на снимката си доста често се намери на уеб сайтове, специализирана в изготвянето на цветя).

Цъфтеж Amaryllis могат да бъдат бели, розови или червени цветя

Сигнал за началото на периода на вегетация ще се превърне в стрелка излиза от лук. Важно е да запомните, че докато стрелката не нарасне до 10 см височина, Amaryllis се полива, не трябва. Недостиг на влага растението ще насочи усилия за развитие на цвете, в противен случай, отглеждане на листа маса, така че цветовете са по-малко сила, цветни стрели ще започне да се развива бавно, а цветята стават все по-малко. По-късно поливането трябва да се извършва по такъв начин, че влагата, която пада върху топчета, внимателно се налива мека отстоянную вода до ръба на саксията.

Недостиг на влага растението ще насочи усилия за развитие на цвете, в противен случай, на растеж на зелената маса

Съвет!През периода на активната вегетация цвете започнат да се хранят (режим – на всеки две седмици), така че доставката на хранителни вещества е изчерпан, като се редуват минерални и органични торове.

Размер на цветята — 6-10 см в диаметър, се състоят от 2-12 листенца

Как да се грижим за Amaryllis: почивка

Обикновено цъфти Amaryllis в голите започва, тъй като листата ще започнат да се появяват по-късно. След цъфтежа, когато стъблата с времето изсъхват, листата се изрязват, а растението още известно време и да продължат да се хранят. След това поливане и торене на скъсяват до и след няколко месеца спря почти напълно – цвете преминава в състояние на покой. В това време на пот и лук, е желателно да се движат на хладно (но не по-ниска от +10В) място, без ярко осветление, където той трябва да застане на около три месеца при минимално напояване. След това цвете може отново да заложи на дестилация.

За да се цвете цъфтеше на следващата година след цъфтежа, стъблата трябва да бъдат премахнати веднага

У Дома е доста лесно да се постигне цъфтеж два пъти в годината, с добре развити фоликули, може да се появи само две цветни стрели. Ако лук дава третата стрелка, това е по-добре да го премахнете. От „излишни“ стъблата на крушки може да бъде изчерпан и през следващата година той ще приеме, за да възстановят силите си. Освен това, качеството на цветя (количество, цвят, размер) на третата стрелка, по същество, да се даде на първите два.

Изглежда страхотно в комбинация в едно гърне с Amaryllis в различни цветове

Размножаване

Както и останалите луковични, Amaryllis се размножава по два начина – чрез семена и дъщерни луковици, които се отделят от майка цвят за трансплантация. Най-лесният и надежден начин на размножаване, който гарантира запазването на сортовите характеристики. За засаждане на крушките да вземат една и съща пот като на 4-5 години крушки, почва и дълбочината трябва да бъде подобна на дънната крушки. Младите растения се развиват много бързо, от офиси до цъфтежа може да мине през 3 години.

Намаляване на температури ще удължи периода на цъфтеж

Размножаване чрез семена-процесът е по-дълъг (цъфтеж настъпва само на 7-та година) и сложни. За семена трябва сами да опрашване на цветя и се чака около месец (продължаващ стареене семена). Защото семената запазват кълняемост само в 5-6 седмици не си струва да се отложи тяхното засаждане. Сеитбата на семената се извършва в добре увлажненную земята, разсад се появяват след около месец.

Цвете, трансплантирани в период на покой крушки

Друг често практикуван метод за размножаване – разделянето на големи фоликули, като в същото време колко е важно за всяка компания delance е имало няколко по-стари люспи и нарязани стъбла. Лампа вертикални разрези, нарязани на няколко части, секции трябва да бъдат незабавно се поръсва със счукан въглен или пепел. Между филийки, по протежение на границата, може да се добави спици, за да delenka се образуват по-бързо (снимка 2)

Снимка 2. Разделете луковиците на Кокичеви.

Около месец по деленках трябва да се появят първите листа, когато вторият – те могат напълно да се отделят и се засаждат поотделно в меката земя.

Необичайна и оригинална ваза във формата на чаша с блюдцем

Amaryllis на открито

Въпреки факта, че Amaryllis – топлина обичащ растение, доста често може да попаднете на снимки в градината, например, в откритите градини с цветя, дори в средната лента. Засаждане на открито има редица предимства:

    в открито поле Amaryllis се натрупа достатъчно сили, растат по-добре, дават по-голям (в сравнение с домашен копия) флауэри-брънч, и цветя, по-буйни и трае по-дълго (до 8 седмици), луковици много повече деца се увеличава, което дава възможност през есента, за да могат ефективно да го води репродукцията

На открито цветя да получите повече енергия, растат по-добре

В градината, Беладона, трябва да изберете е добре осветено, но на защитено от вятъра място. Особено впечатляващо големи цветове ще изглеждат на фона на камъни. Добре, ако в леглото ще се намира на възвишението, за да се избегне преовлажняване. Преди засаждане в специално подготвена почва, като го обогатява с хумус и органични торове. След засаждането на открито Amaryllis известно време се полива рядко, което води до недостиг на влага. В противен случай централата ще се фокусира върху листата, докато силите на полагането на цветни пъпки, не е достатъчно.

В края на пролетта – началото на лятото Amaryllis се засаждат в земята

Съвет! След появата на цветен стрелките трябва да инсталирате опора, за да порывом на вятъра той е бил счупен.

Друг вариант е да се засади цвете в контейнер, градина, което ще даде възможност да експериментират с поставянето на растенията в алеята или на балкона, и когато студеното време е да се постави на топло място.

Защо не цъфти Amaryllis: основни причини

Грижа за Amaryllis предполага специално внимание към цвете, а не само преди и по време на цъфтежа, а след цъфтежа

Много хора си купуват Amaryllis, са привлечени от ярките, атрактивни снимки с ярки цветове. Но доста често се оказва, че цветето е изневерява на очакванията ни, съвсем не искат да цъфтят. На първо място, причината може да е прекалено грижи след цъфтежа, листата започват да изсъхват, което накара собствениците да се подобри драстично грижи за домашни любимци: допълнително да разхлабят земя, вода, оплоди, разсаждане, се лекуват несъществуващи болести. В резултат на прекалено грижовен цвете може просто да умре – но вие просто трябва да му се даде възможност да премине в състояние на покой.

Елегантна ваза с пухкави бели цветя за оцветяване

Други причини са липсата на цъфтежа, Забележка:

    в началото на дестилация – това трябва да се приема най-малко 3 месеца почивка, за да Amaryllis се подготвят за нов Блум твърде дълбоко в ранна лук и тя не е готова да цъфтят твърде висока температура в помещението в рамките на периода на вегетация