Американската сгъваем диван (46 фото): удобен за спане при недостиг на площ

Разтегателен с механизъм американската мида син

Хроничен недостиг на жизнено пространство в съвременните апартаменти е направена многофункционални мебели е особено необходимо. Ето защо повечето мека мебел и традиционната мека мебел transformirovalsya в леглото. Специално място сред различните начини за „сгъване“ – това е трансформация на американската мида.

Разтегателен с механизъм американската сгъваем: характеристики и предимства

Разтегателен американската мида (географски по-точен, понятието „Белгийски легло“ или „Белгийски мида“, който се среща много по-рядко) е оборудван с sedaflex механизъм, разработен от Френско-белгийски концерн SEDAC-МЕРАЛ.

Разтегателен с механизъм американската мида сив цвят с цветни възглавнички.

Повечето модели дава възможност да се разложи на дивана, без да махате възглавници – те са монтирани (закрепени презрамки), така че трансформацията на дивана те увити под матрака, като че ли „виси“ под.

Разложенный разтегателен с механизъм американската сгъваем с калъф, който покрива задни диван

Рамката е изработена от метал, който е здраво затяга извити ортопедични инструменти. Първоначално, основата е направена от електрическата мрежа (с малки/големи клетки), но поради увиснала на окото, този вариант е напълно отхвърлен. Най-новите модели на движение „седафлекс“ се използва в комбинация база – на Централната и на горната част – по-удобно с база lvl, и крак разтеглив.

загрузка...

В основата на механизма на американската мида

Матрак за механизмите на американската мида достатъчно дебели – има варианти с дебелина 10, 12 или 14 см, и от различни видове, като пролет и пяна. Често създаване на стъпаловиден модел, дъното на която е пружинен блок, а отгоре-мек слой пълнеж.

Механизъм за трансформация на американската мида

Важно е да запомните, че разтегателен трябва да бъде инсталиран специален матрак – той трябва да бъде лек, за да издържат на сгъване на 180 градуса, с тях многократно. По този начин, обикновен матрак, който е оборудван с легла или мека мебел, за да не дойдат. Разтегателен американската мида, обикновено, се събират на лек матрак, който има поне уплътнения, в повечето случаи – едностранно (т.е., има матрак, само една страна е лъжа).

Пример за матрак, който се използва за дивани с механизъм американската мида

Съвет! Разтегателен американската мида не се препоръчва използването на матрак е по-дебел от първоначално обявените от производителя. В противен случай, това води до бързо износване на механизма на трансформация.

Пример изложени в спалнята, разтегателен с механизъм американската мида

За профилактика на заболявания на гърба брой ортопедични разтегателен диван американската мида със специализирани матрак.

Пример разложенном разтегателен с механизъм американската мида

Други ползи за Забележка:

  лесна трансформация – за раскладывания дивана не изисква прекомерни усилия-достатъчно компактен в сгънат състояние

Малък жълт диван с механизъм американската мида

  способността да издържат на значителни (стандарт – до 200 кг, но има модели с подсилена броня, издържа товар до 250 кг) Тегло туристи

Син диван с механизъм американската мида

  диван с този механизъм може да установи всеки, без ограничения, на пода покрития. При сгъване няма риск, което паркет (ламинат) може да се надраска. За разлика от выкатных модели, разтегателен американската мида, може да бъде инсталиран върху килима (мокет) – ако редовно скидывать му не ще оставят следи-вдлъбнатини

Голям бял диван с механизъм американската мида

  в основата на разтегателен механизъм със собствена трупа, а до него се закрепват останалите елементи на дивана – на страничната стена, табло, царги. Заради този диван може да бъде за повече подробности, подадена в апартамент и веднага събрал вътре. И за транспорт не трябва да се търси в пълен размер камион

Светло сив диван с механизъм американската мида

  безшевни на матрака, а също и стабилност и твърдост, което гарантира липсата на надраскване осигури комфортен и спокоен сън

Лилав диван с механизъм за сгъваем американската

  голям обхват – възможност да вземете разтегателен почти всеки стил-от класически до хай-тек

Зелен Бохемски разтегателен с механизъм американската мида

Светло бежов ъглов диван с механизъм за американската мида в минималистичен интериор

Една от основните слабости, които има разтегателен американската мида – липсата на бельевого кутия. Въпреки това, този недостатък е просто компенсира – днес можете да намерите разтегателен ъглов вариант от този тип, където Допълнителна секция под формата на пуфиков, оборудван с механизъм за повдигане, и нейният вътрешен обем е достатъчно за поставяне на дрехи. Още един доста съществен недостатък – дълбоко в него от ръба на сядане до стена ще са необходими около 1-1. 1 М.

Лилаво ъглов диван с механизъм за американската мида

Бял ъглов диван с механизъм за американската сгъваем механизъм с цветни възглавнички.

Седафлекс или американска мида срещу френско легло

Син диван с механизъм американската мида с разноцветни възглавници

Надеждност и трайност до голяма степен се определя от избора на производителя, с високо качество на производство на части и възли, механизми за срока на експлоатация на „американската“ и „френската“ мида толкова.

Ъглов светло бежов диван с механизъм американската мида в хола

Първо, най-важното, визуално забележима разлика е в дълбочината на седалката. Френска мида (тройно събиране) вътрешна дълбочина е в диапазона 64-70 см, а на американска (двоен механизъм) – не по-малко 82 см, така че и те търсят по-дълбоко. Различни вътрешни проекти – френска сгъваем да се скрие под седалката, и „американски“ често служи като основен, които за другите части.

Червен диван с механизъм американската мида в хола

Но основната разлика, все пак функционално предназначение. Разтегателен френска мида – „гости“ вариант, на първо място поради късо легло. Той има максимална дължина на матрака – 185 см, ширина 145 см, големи размери се произвеждат само по поръчка.

Пример диван в диван с френско легло

Пример диван в диван с механизъм американската мида

Ако се приспадне продължителността на матрак, възглавница, дори човек със среден ръст на краката ще са увиснали. Ако ви достатъчно, за да добавите тънък матрак, качество и комфорт на съня ще бъде лошо.