Анемони, засаждане и грижи (50 снимки): как да расте крехко цвете-нежно

Nots и лилаво българия-това е очарователно съчетание на

Съсънка – елегантен многогодишно растения, които привличат разнообразие от пъпки и цветове на цветя. Съсънка (или и бяло, по-често срещано у нас име) изглежда добре на фона на камъни, в компания с други цветове, отлични съседи hyacinthoides испански, нарциси или Prizemlin чадър. От малките партньори, струва си да се отбележи, вечнозелен iberis и обриеты, прекрасно съчетани с анемони nots и виолетки.

Цвят на полип са ослепителен: има, например, сортове ультрамарина цвят, доста рядко в природата

Черно и бяло цвете ветреницы и легендарния стол Имза (Ames пластмасов стол) — ярки, привличащи вниманието елементи в ретро-футуристичен интериор

Сортове анемона: разнообразие от цветове

Днес в света има повече от 150 вида съсънка, но в нашите условия най-голямо разпространение са получили следните оценки:

съсънка корончатая – Кралицата на видове, най-честата форма на култура. Това е многогодишно тревисто цъфтящо растение, достигающее височина до 45 виж стъблото е изправено, завършва recoverabilty големи, до 8 см в диаметър, форма на цвете makoviney с многобройни черно-кадифен тичинки. Цветовата гама е много разнообразна: розово, червено, синьо, бяло, лилаво, лилаво, бледо и с петна по венчелистчетата и с граница с различен цвят.

загрузка...

Един от цветове търговски сортове съсънка де Каен, тъмно лилаво

Вид съсънка де Каен, чиито цветовете са бели с ясно очертан ярко-розов кант

съсънка де Каен

  – общ подвид съсънка корончатая. Цъфтежа започва в началото на лятото, но с настъпването на топлина, листа, растението умира. С идването на температури да падне, растението пуска младите филизи и започва да разцъфти. Цветя – единични, прости, в изправено положение устойчиво стъбло, с височина 50-85 вижте основното предимство на сорта – в различни цветове – синьо, бяло, жълто, червено и други.

Необичайни, рядко срещани в природата наситен син цвят е един от хибридни сортове короната анемона: съсънка де Каен

Цветя анемони де Каен може да прилича на цвета лалета: бяло с червено, корал или розово граница

Различни цветове на същия сорт, анемони, „де Каен“

есенна съсънка

  • – групови занимания (виноградолистный, chubacca и техните хибриди), цъфтежа, която започва в края на лятото и продължава до средата на есента. Друго често срещано име

и бяло hybrid.

  Това са големи трайни насаждения, със силен, доста високо (80-150 см), тънки стъбла, които в зависимост от сорта, може няколко до няколко десетки цветя – полу-дабъл, женски двойни и обикновени, бели и различни нюанси на лилаво и розово цветове. Есенни ветреницы ще бъде истинско украшение да не е богата на ярки цветове на есента градина.

Един от хибридни сортове японски анемони, Ветреницы Hupehensis

Виноградолистный съсънка (anemone Vitifolia) цъфти през есента, цветя от този сорт са всички цветове, включително бял тичинки със син цвят

България е в хармония с posconnika, rudbeckia, Самакитка, Астра, veronicastrum и декоративни треви. Тъй като българия имат всички декоративни сезон, много красиви листа, те не изискват засаждане преди тях други многогодишни стигне. И въпреки че те се появяват доста късно, в средата на май, те ще запазят свежестта до замръзване. Основният недостатък – ниска устойчивост

Съсънка японски

  още един хибрид тип на цъфтеж през есента. Растението высокорослое, до 1,5 м високи, тънки здрави стъбла, които се нуждаят от подкрепа или свързване. Листата са големи, тъмно зелени, форма, като изрежете писалка. Цветя – големи, двойни и обикновени, цвят – бял (рядко розови) със златен междинна, се появяват през август-септември

Хибридни японски българия най-често цветовете са бели, по-рядко се срещат и други, и се стигне до наситено розово-лилав цвят

Съвет! При избора на растения-съседи за тези рибки, вие трябва да изберете тези, които не страдат от активен растеж в своята посока.

и бяло Лесовъдство

  – този вид се различава от другите, тя не е много висока (около 25-30 см височина) растение с доста големи (с диаметър от 3 до 5 см) с прости бели цветове, въпреки че има и хибриди и с по-големи (до 8 см) и двойни цветя. Цъфтеж се случва в края на май – началото на юли и продължава 15-25 дни

И бяло Лесовъдство изглежда скромен своите цветни близки, но в същото време много нежно

съсънка Дубравная

  • – сорт, различен непретенциозен и живучестью. Това е малък (височина на храста около 25-30 см), растение, цветя, бели (толкова често, другото име на този вид –

съсънка бяла

  ), прости, с диаметър 2-3,5 см, въпреки че днес той се извлича хибриди с розови, сини, лилави цветове.

Дивите гори и бяло (Съсънка Nemorosa)

Цъфтежа започва в края на април и продължава почти до края на май, през юни анемони листа започва пожълтяват и до началото на юли, напълно няма да умре. При анемони Дубравной много мощно коренище, с дълги и разклонени, която се разраства много бързо, така че без контрол на растението може да се превърне в голям обрасли земя. Освен това, за разлика от други видове анемони Дубравная семената имат добра кълняемост – ако не изберете цветя изсъхват, през следващата година са узрели семена и ще даде богата самос

съсънка махровая

  – красиво декоративно, дълго цъфтящо растение се използва за засаждане в групи, композиция, оформяне на рокариев и алпийски хълмове, както и за заливане на културата.

Една от най-успешните и красиви сортове, отгледани животновъдите: съсънка Лорд лейтенант

България: засаждане и отглеждане на вилно сайта

Засаждане и отглеждане на българия в градината, характеристики на грижи и земеделие зависят от избрания сорт или хибрид българия, но има някои неща, които са еднакви за всички видове растения.

За анемони, е желателно липсата на жаркото обедното слънце, това е първото нещо, което трябва да се вземат предвид при избора на място за засаждане

Избор на място за засаждане

За засаждане на полип трябва да е достатъчно голяма и е защитена от вятъра зона. Що се отнася до осветлението, анемони обичат светлината, но не понасят изгарящ от полуденных лъчи на светлината. По този начин, растението ще бъде добре се развиват на сянка.

За засаждане на българия, подбрани в насипно състояние, добре дренированную, слабокислую и плодородна почва, за предпочитане широколистни земя с добавка на торф или почва. За подобряване на структурата на почвата и предотвратяване на застаивания вода в тежка почвата добавете пясък. Излишната киселинност е вредно за развитието на растенията, да го намали, чрез добавяне на дървесна пепел или доломит брашно.

Съвет! При избора на място, имайте предвид, че корените на българия е много нежна, не могат да издържат съседство с корените на други растения. По тази причина, съсънка,по-добре не плевене и да копаят на плевелите с ръка, за да не се повредят корените.

Отглеждани с помощта на селекция на сортове японски анемони, „и бяло Принц Хайнрих“ с полумахровыми розово-лилави цветя

Засаждане на българия

Преди да се засадят анемони, клубените трябва да покълнат. Защото след зимата грудки съсънка свие значително, предварително накиснат. По този начин, е строго забранено е да публикувате картофи във вода, когато те напитываются вода като гъба, а след това започват да гният. Картофи, увити в продължение на 5-6 часа в салфетка, напоена в топла вода с капки от цирконий (Alpin), сок от алое или друг стимулатор за вкореняване.

След накисване на корените, поставете в плитка тенджера с влажна смес от пръст и пясък (пясъкът) директно върху повърхността. Гърнето се затваря пластмасови или покрити със стъкло. Периодично, почвата трябва да е влажна, без да позволим това да изсъхне. В рамките на 10 дни, клубените се появяват точки на растежа и корени, тези грудки са засадени в саксия на отглеждане: изстрелва, дълбочина – дебелина на клубена. Оптималната температура – в района на 12ºС, при по-висока температура, вследствие на интензивен растеж на леторастите ще бъдат слаби и крехки.

Засаждане на българия в открит терен, както се случва при една и съща температура в помещения и на улицата. Засаждане на дълбочина около 5 cm или две дебелина на клубена. След засаждането на растението, за предпочитане pritenit на седмица, за да се втвърдява листа, които не са привикнали към слънцето.

Разнообразие и бяло корончатая „Синята Хармония“

Грижи

Основна грижа е поддържането на оптимална влажност на въздуха, тъй като излишната влага пагубен ефект върху кореновата система. Мулчиране (за българия е по-добре да се използват листата, плодовете, листата) предпазва от прекомерно изсушаване на почвата. А за някои видове, като анемони Дубравной, с помощта на мулчиране воссоздаются оптимални условия на отглеждане – заобиколен от гори.

Маскообразное цъфти съсънка де Каен

За Авангард и интериор в минималистичен стил: черно-бели българия в стилен бял ковано желязо стои в бяло и стъклени вази

Убивам

България е достатъчно устойчиви на суша, издържа на недостиг на влага в почвата, достатъчно валежи. Да се нуждаят от допълнителни поливането е необходимо само в периода на активен растеж и обещаващ, ако пролетта е сухо и горещо.

Съсънка японската есен с бледо розови листенца

Необичаен цвят на листенца от анемони де Каен заключване, ултрамарин

Размножаването на анемона

За разплод съсънка почти не се използват по вегетативен начин. Много проблематично и разпространение на семена, пресни семена съсънка са доста по-ниска (25%) кълняемостта, две семена трудно да покълнат.

Съвет! За събиране на семена трябва да изберете най-ярките и самобитни цветя българия – растения, получени от семена, имат цвета на значително по-блед, отколкото на „родител“.

Стратификация ще увеличи поникване на семената, дълбочина на уплътнение-това са много малки, крехки и нежни редки разсад българия не е в състояние да преодолее дебел слой на почвата. В случай на по-нататъшно култивиране е необходимо внимателно да се избегне напукване на почвата корени млад ветреницы лесно да изгният. В цъфтящи екземпляри, получени от семена, започва 2-3 години след засаждането.

Препоръчва се за размножаване – чрез разделяне на коренището, операцията се извършва в началото на пролетта, в периода на муден поток. Всеки зеленка трябва да има няколко точки на растежа, които ще дадат необходимата зелена маса.

България принадлежат към семейството на Лютиковые (Лютиковые), и те често могат да се видят в някои композиции с лютичета (Лютиче)

Дресинг

Хранене на полип се препоръчва по време на напъпва и цъфти, с помощта на течни органични (с изключение на пресен оборски тор, при вземане на анемони веднага да умре). Ако почвата е била оплодена преди засаждане, анемони, хранене в продължение на години не се провежда.

Цвете в лилаво цветове: лалета, Muscari българия

Зимен сън

Повечето видове ветреницы не морозостойко, така че зимата по-добре се копае клубените. За съхранение са подходящи хартиени пакети или торбички от памук в субстрат от торф, пясък и дървени стърготини (той не ще позволи на корените да изсъхнат) при температура от 5-6 до (изба).

Някои видове анемони губят листата си към средата на лятото, така че може да бъде трудно да ги изкопае, без да вредят на цветни лехи. В този случай, приблизителното местоположение на грудки, покрити сухата смес от пясък, торф и дървени стърготини, и отгоре е покрита с полиетиленово фолио – това е важно, за да есенно-водата не падне под прикритие. С настъпването на пролетта на това място е препоръчително да се организира газове.

Екзотични цветя съсънка: виолетови листа и почти черен център

Болести и неприятели

България много устойчиви на вредители и болести. Най-често, те са вредни за охлюви и охлюви. За да се отървете от която ще помогне за обработка на растенията с разтвор на металдехидът, предварително събраните вредители се от храст на ръка. Някои сортове съсънка е уязвим за нападение от листни нематоди – в този случай засегнатите храст се отстранява, а на земята, където той е израснал, трябва да бъдат заменени.

Съсънка японската със златисто-жълт център цвете необичайно украсена с есента градина