Антуриум (60 фото): нежен, страстен и палав

Антуриум изключително красив и светъл цвете

Цвете, Антуриум, защото неговата най-различни, Оригинални и изискани по цвят и форма съцветия често се нарича „огнен език“ или „цветето на Фламинго“. Родом от тропическа и субтропическа Америка, той е истински Латино – ярки, смели, темпераментни, но много чувствителни и капризни, взискателна грижа.

Антуриум не престава да учудва своите разнообразие от нюанси

Бледо розов Антуриум с зелена граница цветя

Антуриум често се нарича „огнен език“

загрузка...

Луксозни лилаво Антуриум

Бял Антуриум добре се съчетава с интериор в класически стил

Днес има повече от 900 от антуриум, но по-голямата част от тях могат да растат само в парникови условия на офертата. За отглеждане в стайни условия са подходящи само два вида:

  Антуриум Андре-това е голямо растение, стъблата могат да достигнат дължина от 1,5 до 2 м, с множество въздушни корени за цялостно развитие, който да се наложи въздух с висока влажност. Листата са на дълги (до 1 м) дръжки, ярко зелени, жилав, овално-заострени, блестящи, пронесся дълбоко основание. Съцветия с подходящи грижи се образуват през цялата година в пазвите на листата, цъфтеж продължава повече от месец. Цветове: бяло, жълто или кремав ухо, 8-10 см дълги, ярко оцветени одеало (оранжево, червено, червено, бяло, бледо-розови), големи, с форма на сърце. След опрашване на розички и се разширява, тази завеса малко зелена, но се запазва до пълното узряване на плодовете. След резитба, ако цветята не веднага, се поставя в топло (около 40-ТЕ) на водата е в състояние да запази свежестта си в продължение на 4 седмици, затова те широко се използват за изготвяне на букети и продажба

В предвид на това ярко цвете хипнотизиращ и изкушения

Нежност и изящество, такива Асоциации предизвиква бял Антуриум

Много красиво цвете, нежна розова декорация на дома

  Антуриум Шерцера е най-добре приспособено за вътрешно отглеждане. Растение – эпифит с кратък (до 40 см) на стъблата. Листата кратко (10-15 см) дръжки, усойни тъмно-зелени, жилав, от двете страни на петура малки черни точки. Цъфтеж ярка, активна, съцветия от ярко-червени (по-рядко бели или оранжеви) се издигат над растението, а в тежки случаи може да има 3-5 пъпки с различна степен на зрялост. Възрастни здрави растения, обикновено имат по няколко стъбла.

Много необичайно цвете Антуриума Шерцера

На Антуриум има много силна коренова система

Шерцера-това е много красив и ефектен вид на Антуриума

Да живее червената!

Съвременните хибриди (над 30) от тези видове имат широка гама от оцветяване завивки от снежно-бяло до тъмно-червено. Отделно може да се отбележи изделия със зелен, кафяв и дори черен цвят на корицата.

Ярък хибриден сорт ще даде жар в стил на вашия интериор

Много интересни бели цветя Антуриума с ярко-червени с

Антуриум „Черната Кралица“

Anthuriums са изглеждат много ефектно и оригинално

В стайна култура anthuriums са, които отглежда и като декоративен вид на листа, най-известният от тях-Crystal Антуриум, растение с големи (до 20 см). листата са с форма на сърце, с кадифена повърхност, с ярки сребърни ивици. Друга особеност на този тип – с напредване на възрастта, листата променят цвета си, преминавайки от бронзово-лилаво до тъмно-зелени.

Приказно красив килим Антуриума

Антуриум Кристал

Антуриум: как правилно да се грижат

Въпреки че става въпрос за доста често, Антуриум „мъжкото щастие“ (смята се, че тя носи свободата, смелостта, силата и страстта си към жените, така че решава да даде на мъжете), от силната половина от него. Цъфтят здравословен цвете награда за търпение и упорита работа, защото се грижат за Антуриумом в домашни условия – това е много неприятен. Така, че ще изисква от собственика Антуриум номер:

  температура – за тропически гост, оптималната температура е около 25-27 (но не повече топлина, Антуриум не понася). През зимата се допуска намаляване на температура до 18C (stand Антуриум Шерцера и 14С), но промяна на температурата трябва да става постепенно, резки скокове на температурата (както нагоре, така и надолу) ще съсипе растение

Елегантен и старомоден Антуриум

Антуриум страст и спокойствие в едно

  влажност на въздуха – топлина и влажност на въздуха-основни компоненти на нормалното развитие на Антуриума. Оптималната влажност на 70-85%, така че без овлажнител на въздух, особено през зимата, не може да направи. Можете да поставите растението в тава с вода (на съда трябва да бъде над нивото на течности, за да не го докосва) и два пъти на ден (сутрин и вечер) пръскайте листата

Топъл и влажен-основни компоненти на нормалното развитие на Антуриума

Много оригинална композиция от бял Антуриума

  убивам – anthuriums са много капризна и чувствителна, за поливане, но все пак е по-добре „недоливать, да се излее“. Застой на вода в почвата, растението веднага реагира болести. Индикатор за необходимостта от поливане – почвата просохла на половината от пота. Поливане вземат топла, добре отстоявшуюся (за предпочитане дъждовна) вода, без вар примеси (листа започват да пожълтяват), излишната вода слила в тенджера, задължително сольют

Anthuriums са много капризна и чувствителна, за поливане

Белият цвят е символ на чистота, невинност, радост

  осветление – Антуриум обича светлината, но преките слънчеви лъчи за него фатални. Така че е за предпочитане да постави на източната или на западната страна, където е достатъчно разсеяна, мека светлина. В северните прозорци на растеж ще се забави, а през зимата е по-добре да се премести на юг – липсата на светлина предизвиква пожълтяване на листата и спад

В Антуриум обича светлина, но не преки слънчеви лъчи

Много ефектен Антуриум син

Красив бял Антуриум

Съвет! Поставете си Антуриум в места, защитени от въздушни течения – те вредно за растенията!

  хранене в периода на активен растеж и цъфтеж anthuriums са хранени 2 пъти в месеца, като се редуват минерални и органични торове. Много е важно да се поддържа концентрацията, в сравнение със стандартната доза, те трябва да се разрежда с един два пъти повече

Поставете си Антуриум в места, защитени от въздушни течения

Някои разновидности на Антуриума умело съчетават нежността и контраст на цветовете

Антуриум Трансплантация

Се случва в началото на активната фаза на растеж (Февруари-Март) или в края на август. Почвената смес се приготвя от груби листа, пръст от пълнозърнесто брашно, хумус, пясък (за предпочитане Река, едър), и торф (в съотношение 1:2:0,5:1). Подобряване на водоснабдяването и пропускливост на почвата, тя трябва да се добавя към едрата фракция – мъх, дървесни ъгъл, стиропор, натрошени тухли и парчета. Почвата трябва да бъде леко кисела, рН 5.5-6.5.

Антуриум Трансплантация

Успешна комбинация от Антуриума интериорен стил

Младите растения се пресаждат ежегодно, възрастните екземпляри – на всеки 2-3 години. За отглеждане на Антуриума са по-подходящи пластмасови саксии от керамика, в които температурата винаги да бъде по-ниска, отколкото на въздух. Котелът трябва да бъде инсталиран, защото по-горе долу трябва да се създаде добър дренажен слой (натрошени тухли или глина), за да се избегне преовлажняване.

Антуриум Андре-това е чудесно и много красиво растение

Бледо розово цвете Антуриума

Изискан букет на булката

Антуриум – трансплантация в дома, всички тънкости и тайни, представени на видео:

Размножаване

Антуриум отглеждане, размножаване е по-добре да вегетативно – стъблото (апикална) стреля или разделяне на растението. Младите внимателно и отблизо разсад, защото листата и кореновата система на растенията лесно могат да бъдат повредени, да се отделят от възрастен растения, повредени участъци, когато го третирани с въглен на прах и се дават, за да изсъхне в продължение на половин час. Нови разсад се засаждат в саксия (10-12 см в диаметър), първо се изсипва, само увиване на стъблото торфен мъх и влага подкрепа, пръскане на вода, около разсад. Започнете поливане, когато растението започва.

Младите разсад Антуриума

Красиви бели цветя Антуриума

Интересни цвят на Антуриум

Антуриум: болести и неприятели

Антуриум е много чувствителен към нарушаването на условията на задържане, което е деликатен и мрачна растение ще даде да се разбере:

  жълти са листата на Антуриума при липса на осветление (особено през зимата), или при получаване на слънчево изгаряне, така че ще бъде лесно да се движат, цветя на друга, подходяща за осветление на място. Други причини може да бъде удължен прекомерна влажност на почвата, което може да доведе до загниване на корените. За да се предотврати разпространението на гниене екстракт от цвете, и нарязани на повредени корените до здрава тъкан. Друга често срещана причина за пожълтяване на листата – хлор във вода, така че водата трябва да се защитава в отворени контейнери така, че хлорът напълно се изпарява.

Висящи вази с anthuriums са изглеждат много стилно

Антуриум е много чувствителен към нарушаването на условията на задържане

  сухи листа Антуриума, стават черни и усукани при прекалено сух въздух, особено през зимата, когато растението е твърде близо до отоплителен уреди. Мъртвите листа – реакция на растенията към чернови или резки промени в температурата петна по листата на Антуриума да възникнат при избора на неправилно почвата, оголение корените или увреждане на присадката. Тъмни петна се появяват при нарушение на температурния режим – твърде (над 28 градуса) температура и прекалено (по-малко от 18) ниска. Друга причина може да бъде прекалено твърда или студена вода, използвана при поливане. Често появата на петна се дължи на поражението от листни въшки в началния етап на листата се третира с разтвор от пиретрум или тютюневи изделия, да повишат ефективността на работа, добавете препарат, Деррис, а когато силни растения се пръскат карбофосом или aktellik.

Антуриум-много красиво, но странно растение

Антуриум — нежност и дързост в едно

  Антуриум изсъхва за по-ниската влажност на въздуха (липса на поливане). Друга причина е, Anthracnose, при който листата започват да изсъхват краищата, след това выдохлись и напълно да изсъхне. Лечението се справят с растение системен фунгицид

Фантастично разнообразие Антуриума

Приказно красив, Антуриум поляна