Арка в кухнята вместо врати: 80 функционални възможности за вашия дом

Класическа кухня в селска къща: арх вместо врати

Сред многото решения, дизайн арка в кухнята вместо врати се откроява гъвкавост. Това е не само атрактивен елемент на декора, но и чудесен начин за визуално разширяване на пространството на апартамента. Благодарение на големия брой на проектните решения винаги можете да вземете арка към стила на вашия дом. И простота на дизайна позволява на всеки да го изпълни лично.

Съдържание:

  Арка в кухнята вместо врати предимства арка за кухня от нюанси при производството на арки, Как да се изгради арка на себе си, стъпка по стъпка инструкции изводи

Арх стандартни размери в малката кухня

Арка в стил ар нуво

Широката арка на кухнята позволява да се разшири визуално пространството на стаята

загрузка...

Арка в кухнята вместо врати

Арка в кухнята вместо врати-това е чудесен начин да трансформира вашия дом. Много модерни апартаменти се продават с вградени сводове, защото собствениците им не трябва да мислят за преструктуриране. Но дори ако в дома ви няма кухня арка, можете да си го направите сами. Защото процесът на създаване на такова на елемент от дизайна е много проста, въпреки че има и някои нюанси. След като ги прочетете, и с всички възможни варианти, можете лесно да пресъздаде арка със собствените си ръце.

Разби форма на арки от гипсокартон

Предимства арка за кухни

Арки от гипсокартон в кухнята вместо врати, винаги изглежда невероятно привлекателна. И това е една чудесна алтернатива на скучно врати отвори. И ако все още се колебаете, може ли да се постави дъга в кухнята, и след това проверете списъка на предимствата му:

  изработени арка е много проста. Често в дизайна се използва гипсокартон, но това е доста лесно, защото се монтира без особени трудности. Също така от този материал може да се направи дизайн на всякакви форми;
  атрактивен външен вид на тези арки е един от най-големите предимства. В края на краищата, дизайнерите отдавна са доказали, че плавни линии в интериора успокояват и създават уютна атмосфера;

Заоблени арки имат хармоничен непринудена форма

  арка е елегантен и лъскав дизайн, така че да можете лесно да приложите всеки начин на украса. Всичко зависи от вашата фантазия; тъй като съоръжението ще има много лек, това няма да има отрицателно влияние върху носещата стена и на съседните структури; ако арка ще бъде създаден в съответствие с всички правила, тя ще Ви дълги години;

Арка с гладка повърхност и покритие на стени от дърво в кухнята на една селска къща

  погрижете се за дизайн много по-лесно, отколкото на вратата; арка изпълнява две функции, защото тя служи за разделяне на зони на апартамента, а тъй като на входа на кухнята.

Защото, ако решите да увеличите визуално обема на апартаменти, арката ще бъде умно решение.

Пример за римската арка, свод във формата на полукръг. Такива арки се използват, за да увеличите визуално стая

Нюансите при направата на арки

Поради това голям брой предимства, много решили да се инсталира в кухнята арка, а не вратата. Ако сте сигурни, че можете да създадете дизайна на себе си, тогава вие винаги можете да си купите арка в кухнята вместо вратата, или да поканят художници, които могат лесно да го създаде за вас. Но независимо от това, как сте задали арка, трябва да знаете, че от които той е направил и какви видове арки. Тези знания ще ви помогнат при избора на дизайн или ръкописни изграждането му. В съответствие с Абрис арка делят на:

  Арх сложни проекти. Те са подходящи за помещения с голяма площ и високи тавани. Защото не си струва да ги прилагат в хрушчов. Също така имайте предвид, че стаята вече не е толкова ярък акцент, защото рискувате да създадете много колоритен дизайн. Прост арки от гипсокартон, който е идеален за малки апартаменти. Те имат проста форма и са изработени най-често от един лист гипсокартон.

Симетрична арка с прости форми

Различни форми на арки, за да им даде такава класификация:

  за радиус на кривата; дебелина на арх подберете най-често на ниво със стената, така, че конструкцията изглеждаше здрав и невредим; освен това, те са създадени от сравнително ос на симетрия или асиметрична.

Използването на арки в интериора – това не е прищявка, а класика. Те се заселили в света в своите имоти, след което арка се превърна в неразделна част от изискания интериор. Но ако имате, за да се изгради нов дизайн беше трудно, защото те са имали тежка категория и са направени от тухли, в момента арка почти невесомое и да ги добавите към всяка стена.

Класическа арка вместо вратата на кухнята

Как да се изгради арка на себе си

Арка в кухнята вместо врати собствените си ръце, действително се строи много бързо и лесно. Единственото нещо, което трябва да направите, е да се запознаете с правилата за неговото изграждане и монтаж. Преди да се пристъпи към изграждането, трябва да решите къде искате да се оправя. В края на краищата, ако кухнята е в непосредствена близост до основната спалня, рискувате да създаване на дискомфорт за членовете на домакинството. Постоянен шум и различни миризми ще попречи на спокойствието и съня. Защото трябва да се инсталира само на арката между кухнята и коридора или хола.

Свързващ коридор, хол и кухня с арки

След това, вие трябва да се запасите с необходимите инструменти и материали. Ще ви трябва:

  профили от метал; гипсокартон; самонарезни и дюбеля; ниво; рулетка; молив; канцелярский нож; шкурка; трион; пистолет винт; ножици, предназначени за метал.

След като сме подготвили всичко необходимо, може да се пристъпи към изграждането на дизайна. Важно е да знаете, че арки, изработени по два начина:

  влагата, която е пригодена за малки участъци и да се очертае дъга с голям радиус на кривата; сух – този метод е подходящ за калници за по-големи размери, но с малък радиус.

Арки, изработени мокри начин

Стъпка по стъпка ръководство

Арка в кухнята вместо врата, която може и да не са ви по джоба, това е много лесно да се прави ръчно. Така Вие не само ще спестите, създавайки това, но себе си да го следват сами. Всичко, което трябва да направите е да следвате няколко прости правила, монтаж и строителство.

Арх проста форма можете да направите сами

  Първо, да определи размера на бъдещата арка, отбележете местоположението му с молив. По-късно тази схема ще помогне да формират рамката е изработена от метален профил.

Съвет! Не се страхувайте да се промени на настройките по време на инсталацията. Ако е необходимо, подгоняют конструкция под настройки на отвора.

  След това можете да преминете към монтаж на метален скелет. В тази част на арката е в основата и скелета. Тъй като монтажни профили трябва да се подхожда отговорно. За откриването на задаване на U-образен профил. След това трябва да се премине директно към сърцето на бъдещата арка. Тя е изработена от профил извити, която се огъва в съответствие с планирания очертае бъдещето на дизайна. В крайна сметка, обезпечаване на секцията с винтове, можете лесно да преминете към следващия етап.

Производство на изделия от метални листове. Профил дугообразных: намаляване на

На следващо място, като образува желаната форма, като дъга

  Сега трябва да нарежете на парчета бъдещата арки от гипсокартон. Всеки от тях трябва внимателно да се коригира нивото, защото в бъдеще дизайнът трябва да бъде равна.

Съвет! За да се огъват арка е по-лесно от гипсокартон трябва да овлажнявам. Така че това ще ви е много по-лесно.

Още един начин за формиране на извити арки – да направят съкращения в гипсокартоне

  За защита на арх към рамката с помощта на саморезов. Ако искате да се инжектира здравината на конструкцията, трябва да използвате скок.

Инсталиране на допълнителни секции профил между две жици за повишаване на силата и твърдостта

Определяне на извити елементи от сухото строителство на арка

  Сега можете да започнете да шпаклевать – това ще помогне за изглаждане на повърхността и в съответствие арка със стената. Последният етап може да бъде боядисване или оклейка тапети.

Бяла арка с минимум декоративни елементи

Разглеждането на всички тези стъпки, Вие бързо ще можете да разберете как да направите дъга вместо вратата на кухнята, със собствените си ръце. Всичко, което е необходимо-това е грижа и чувствителност в работата.

Изводи

Арка в кухнята вместо врати, снимки на които винаги може да се намери в мрежата, е изключително привлекателна. Това е така, защото много хора мислят за това как да инсталирате арка в хола или в кухнята, в частен дом. Можете да се възползвате от услугите на професионалисти по Ваше желание ще създаде дизайна. Но ако не Сте сигурни, винаги може да се изгради арка на себе си.

Широка арка в романтичен стил

Тази декоративна арка ще продължи още много години. Това ще ви позволи да изпълнява няколко функции. Това значително ще увеличи визуално обема на вашия апартамент, оставяйки я на обичайното зониране е един и същ. Дизайн лесен за строителството и не изискват специални грижи. Защото, ако искате трансформира дома си, помислете за това, как да се изгради в кухнята арка вместо врати.