Аспарагус (54 фото): правила за грижа в домашни условия

Аспарагус-род растения, които са информирани към семейството на Лилиите. Сега учените отделят си към семейството на аспержи. Това растение расте в сухи райони. Негова Родина Е Южна Азия, Америка и Африка. В момента, обаче, аспержи, поради своята простота, може да бъде намерен на всички континенти. Удължен домашен аспержи.

Прозрачни като паяжина, бучки аспарагус cirrus отдавна са оценени земеделци

Аспержи е многогодишни тревисти растения, лози и храсти, които понякога значително се различават в зависимост от конкретния вид. Като цяло, растенията листа като такива не съществуват и заменени с плоски игли като клонки.

Аспарагус cirrus добре се съчетава с другите растения

Цветя аспарагус – добре и правилно. Растат в пазвите на листата. Могат да бъдат единични или събрани в съцветия. След аспержи избледнява, се появяват отровни плодове под формата на плодове.

Плодът аспержи-това е много ярка, но не трябва да забравяме, че те са отровни

Видове

Род аспержи включва повече от 300 вида. Някои от тях са годни за консумация и са известни на нас като аспержи. Аспержи в домашни условия ще се превърне в прекрасно украшение за всяка стая, в южните райони на Русия, той ще оцелее и в открито поле.

загрузка...

Аспержи е не само скъп външен вид, но и домашни грижи за него достатъчно проста

Съвет! За това, за да се постигне изключителен естетически ефект, сложете аспержите в висящую количката. Го пухкави клонове ще красиво навеждам с пот.

За вътрешно отглеждане са подходящи само за някои видове аспарагуса.

А. Мустаци

Аспарагус cirrus

Изкачване на многогодишен храст, се внасят до нас от Южна и Източна части на Африка. Се среща в тропическите и субтропическите гори, Саваните и планините. Променените стъбла аспарагус cirrus, събрани в съцветия, листа намалени до триъгълна везни с размер един и половина сантиметра дебелина. Цветовете са малки, се случват по двойки или един по един. Плодове синкаво-черни. Един от най-разпространените сортове – А. джудже.

Аспержи често се използват цветни композиции, в това число букети

А. спаржевидного/ asparagoides

В природата расте в пясъците и планините на Южна Африка. Има дълга руса издънки и са яйцевидни, яркозелени филлокладии (модифицираната стъбла). Цветовете са бели, дребни. Плодове – портокал, аромат портокал.

Спаржевидного аспарагуса / asparagoides

Идея! Това изглежда чудесно във висящи кошници и саксии с подкрепата на клонове. Освен това, отрежете стъблата дълго запазват свежестта, така че са подходящи за формиране на букети.

А. чук

Аспарагус Серповидный

Това е Лиана, дължина на клоните, които, естествено, достига до 15 м, а в оранжерията до 4 метра. За разлика от други видове, аспарагус Серповидный добре понасят резитба, като се превърне в действителност, в доста буен храст. Малки бели цветя изглеждат доста впечатляващо, и, освен това, приятен аромат.

Цветовете са аспержи имат много приятен мирис

А. Шпренгер/Эфиоп

Тревисто растение от Южна Африка с голи разклонена стъбла и шиловидными скалите вместо листа. Филлокладии единични или събрани в снопчета. Цветовете са розови и бели, ароматни.

Аспарагус Етиопски цъфти с изключително красиви цветове

Съвет! Изберете тази опция, ако в стаята е много слънчево. Но не забравяйте за редовно поливане, особено през лятото.

Майер А.

Аспарагус Майер

Един от най-атрактивните видове. Има директен, suceveni и много космат клони, които сравняват я с опашка, опашка животно, четка Китай. Цъфтежа трябва за лятото. В това време, за аспарагус Майер е покрит с бели ароматни цветове, по-късно отивате на червени горски плодове.

Клони аспарагус Майер приличат опашката е пухкава животно

А. обикновена, аспержи officinalis/аспержи фармация

Родом От Северна Африка, Южна Европа, Азия, Нова Зеландия. Стъблата дълги, гладки, с много клонове и чешуевидными листа. Цъфти в края на пролетта с бели листа. Червено-кафяви плодове се появяват през август.

Плодовете на аспержи, червено — кафяв цвят

Съвет! Ако търсите полезен зеленчук за вашата градина, лечебни аспержи е идеално: корените му съдържат голямо количество витамини, семена, масла, плодове, въглехидрати и органични киселини.

Аспержи обикновена

Засаждане и презасаждане

Засаждане и презасаждане дома аспержи през пролетта. Трябва да се грижат за почва за растения и веднага му намери подходящо място.

Най-добрите аспержи се чувства в светла стая, но не под пряка слънчева светлина. Така че ние трябва да погледнем на Изток и на Запад первази.

Съвет! Ако прозорците на апартамента гледат на юг, аспарагус густоцветковый Эфиоп или аспержи.

Аспарагус обича леко кисела почва – pH5,5-7,0. За подготовка на подходяща почва, ще Ви се наложи хумус, платнище и едрозърнест пясък в съотношение 1:1:1/2. Друг вариант: две части хумус, торф и почва листа, една част пясък.

Аспержи обичат за мек, пухкав зеленина

Не забравяйте и за дренаж, избягване на застояла вода в корените. За тези цели може да се използва глина.

Пресаждането младите растения се извършва ежегодно, възрастните растения са трансплантирани за растеж, като се има предвид Размера на коренища при избора на саксията.

Род аспержи включва повече от 300 вида растения, които не са сходни помежду си

Размножаване

Има три начина за размножаване на аспарагуса дома: чрез семена, разделяне на храста и с резници.

Аспарагус прекрасно декоративно растение, което можете да намерите себе си приложение в ежедневието, така и в градината

Отдел

Най-често размножаването на разделяне се извършва през пролетта, по време на пресаждане на растения. В зависимост от големината на корените, той е разделен на няколко части, скъсяване на корените. Засаждат се в подходящ размер саксии, направени според по-горе рецепта в почвата.

При пресаждането растението може да се размножава чрез разделяне на храста

Семена

Според експерти, семената трябва да се засаждат веднага след прибиране на реколтата, някъде в периода януари-март.

За засаждане се използват почвата, състояща се от пясък и торф в равни части. Преди да сеят семената, се полива добре. Разпространение на семената на влажна повърхност, капацитет на затягане на фолио и се излагайте на светлина. В стаята трябва да бъде достатъчно топло – 20-22°C.

Номер за растения от семена аспарагус

Ако филма капки кондензация се появяват разсад на въздуха. Място, когато леторастите достигнат височина 7-10 см, и през юни, младите растения се засаждат в обикновени саксии с диаметър около 10 см, тъй като почвата е смес от торф, пясък, листа, трева на земята и хумус в равни части.

Резници

По този начин, аспержи се разпространяват в началото на пролетта. Изберете здрави издънки и се нарязват резници с дължина 10 виж за вкореняване се поставят в тава с пясък и затегнете с фолио, за да влага се запазва колкото е възможно по-добре. В стаята, където няколко резници трябва да бъдат леки и топло (20-22°с).

Трансплантация на аспарагуса преживеят доста болезнено, така че да ги трансплантация трябва да е рядко, например, когато предприятието ще се разшири значително

Въздух и вода резници трябва да бъде ежедневно. Един месец по-късно, когато корените се появяват, аспержи се засаждат в саксии и се поставят на постоянно място.

Грижи

Да разгледаме основните правила за грижа за стайните аспарагусом.

Температурата и влажността на въздуха. През лятото температурата в помещението, където аспержи трябва да е 20-25°C. ако тя ще бъде по-висока, тогава растението ще започне да се разболеят. През зимата температурата е значително по-ниска (12-15°с). Вода цвете по-рядко. Ако температурата остава висока, няколко стъбла аспарагуса оголяется. Те трябва да бъдат намалени, но не се притеснявайте, през февруари ще се появят нови издънки, и на завода ще бъде толкова зелен, колкото и преди. В това време той ще се нуждае от повече влага.

Растението изглежда много въздушно, леко, като малко дърво

Убивам. През лятото, аспарагус се полива обилно, но между поливане чака под повърхността на земята се изсушава. Тавичката се освобождава от излишната вода. Можете да използвате Долния поливане.

В зимно време, обемът на течността намалява, но редовно се полива.

Ако в помещението е сухо и топло, аспержи се пръскат. Е, освен, за да се запълни тавичката с чакъл или разширена глина с вода.

Осветление. В стаята, където има аспержи, тя трябва да бъде лека. Но преките слънчеви лъчи в този завод са вредни (с изключение на А. Шпренгер). Така е да поставите саксията върху източния или Западен прозорец или pritenyayut си завеси, с пускането на Южния перваза на прозореца.

Листата на Аспарагуса е много свеж, красив и ярък зелен цвят

През лятото е добре да се направи аспержите във въздуха и се поставят на сянка.

Аспержи-това е много непретенциозно растение, подходящ за заети хора и начинаещи в градинарството

Съвет! Ако растението е закупен в магазин, да го свиквам към ярка светлина постепенно, за да се избегнат изгаряния.

Хранене. Аспержи приветства минерални и органични торове за стайни растения. Разтворът трябва да бъде слаб. В топлите месеци на годината аспержи се сервира всяка седмица. И само веднъж в месеца през зимата.

Декорация. Ако бягство аспержи култура, той, за да спре своя растеж. Фактът, че всички органи на бъдещия издънки се образуват под земята, и изрязване води растение към стартирате отново този подготвителен етап.

Подрязване на издънки имитира подмладяване

Болести и вредители. Повечето проблеми аспарагус най-често са причинени лондонския правила за грижа.

Така че, ако Сте забелязали изгаряне на леторастите и кафяви краища на листата причината може крыться в изобилие слънчева светлина и сухата почва.

Ако листата пожълтяват и окапват, но изгаряния не се наблюдава, поставете в саксията на хладно място и да погрижете се за добро осветление.

Аспержи е не само скъп външен вид, но и домашни грижи за него достатъчно проста

Основният вредител на аспержи са бронирани везни, листните въшки и акарите. Обаче, да се справят с тях по традиционните начини не работи. Защото изплакнете игли като листата с вода и сапун проблематично, и химически вещества с аспержи, реагира негативно.

Най-добрият начин за предотвратяване на получаването на топъл душ. Той премахва нуждата на растенията от прах и предотвратява размножаването на вредители.