Аспиратор за кухня

Кухненски аспиратор-това е устройство, което се инсталира над печката и улавя миризми и копоть. Освен, че не дава миризмата се разпространява от кухня и други помещения, вентилатор премахва продуктите на горене на газ и канцерогенни вещества, които влияят на качеството на въздуха в помещението. И, разбира се, тя пречи оседанию мазнини на мебели, стените и тавана, които произвеждат десятикратный обмен на въздуха в час, което се предписва при и превъзходно обслужване време на готвене.

Характеристики

Характеристика куполни абсорбатори за кухня е нейната структура: вграден вентилатор измъква мазнини и миризма в мастните филтри и премахва остатъци в отвор на тръбата. Худ, каквато и форма, тя не винаги е свързана към изпускателната мина. Обратно от мината се дължи на разлика в налягането, получаване на нов въздух. Тези качулки на 100% почистване на въздуха в помещението.

Стандартна ширина-куполни качулки 60 см, той може да филтрира до 1000 кубически метра в час. Въпреки това, производителността не зависи само от размера на фигурата, но и размер на стаята, в която той е инсталиран.

Куполни качулки имат ниско ниво на шума, от 35 до 50 db. Шум зависи от режима на работа. В много тих режим, преден капак 35 db в Тих и спокоен – 45 db (а нивото на шум, който може да бъде съпоставена с приятна музика), в нормален режим, ниво на шум 50 db. Колкото по-висока е производителността на абсорбатори, толкова повече шум, който тя прави.

Бих искал да се изясни, че в апартамента (рециркуляционные) качулки с ниво на шум до 90 db, поради факта, че е трябвало да смуче въздух чрез два филтъра на въглерод.

Ниво на шума зависи не само изобретателен и шум на двигателя, като мощността, консумирана екстрактът въздуха.

загрузка...

Куполни качулки може да има няколко вида филтри. Има класически модели само getpagetitle, и се появява все повече и повече нови С излишните мазнини и въглероден филтър. Филтри могат да бъдат както външни, така и вътрешни. Сменяеми филтри са монтирани от външната страна и да държи на мазнини. Вътрешни филтри за премахване на неприятна миризма.

Недостатък куполни качулки с режим „на разположение“ е сложността на инсталацията. Ако апартаментът има собствена вентилационна (противовакуумна) канална канал, че проблеми с инсталацията не трябва да бъде, трябва само да се изясни в управляващото дружество, размерът на канал. Но ако заложите на качулки в общата вентилация, това може да попречи на вентилация на къщата. Мазнини и копоть, установява по стените на шахтата, стяга я и вентилация може да не се справи. Освен това, миризми от вашия апартамент ще проникне в апартамент с други наематели. Аспиратор може изхвърляне на въздух до 200м3/ч и вентилационна шахта с до 110 м3/ч.

Видове

Вогнутый купол

    качулки се различават от другите само с това, че строи в кухнята. Благодарение на това, че куполът не се вижда, той обикновено е направен от най-простите материали и има неопределим външен вид. Основните материали за куполни издълбана козирки от неръждаема стомана, без покритие. Минус издълбана абсорбатори е, че порталът не може да покрие всички котлони на печката. Под печката е напълно под контрол, шкаф за нея трябва да има дълбочина, не по-малко от 80 см, а стандартната дълбочина на стената шкафове 30 см

Окачени качулки на купола не.

    Това е модел, който е с въглероден филтър и монтирано под един обикновен шкаф. Те включват наклон и качулки, които са прикрепени към стената, но има повърхност, разположени под остър ъгъл. В спецификациите е указано, че тези качулки са на нивото на шум е под 40 db, но тогава възниква въпросът за ефективността на тяхната работа. В края на краищата, ако лентата с филтри не над печката, а след това подсос на въздуха ще бъде по-висока, следователно, по-високи нива на шум.

Ъглови абсорбатори

    за тези, варочных панели, които са в ъгъла на стаята. Освен атрактивния външен вид, те имат и друго предимство, те по-лесно вграждане в мебели. Тези качулки се различават от комина само заради разположението си, те също имат корпус, с вградена вентилация и може да работи в режим на филтриране на въздуха.

На острова абсорбатори

    тези, които са прикрепени към тавана, а не на стената. Те могат да бъдат инсталирани на всяко място, помещение и често се използва в кухните, където работната повърхност и плоча се намират в центъра на стаята. Ауспух от такива качулки вертикални, обаче, предполага възможността за отстраняване на тръби под тавана на вент.

На острова абсорбатори – премиум клас, те са предназначени за по-големи помещения с високи тавани, могат да бъдат изпълнени във всеки дизайн и имат много допълнителни функции: регулиране на височината, няколко варианта на осветление, дистанционно управление. Цената на остров кули започва от 40 000 рубли. Имат високи нива на шум благодарение на високата мощност.

Отделно искам да кажа за вътрешен марка на абсорбатори Эликор, които пуска модели, които са подходящи за суровите реалности на класическия съветско-руска кухня.

Интериорен Дизайн

Абсорбатори не само функционално устройство за приготвяне на храна, но е неразделна част от дизайна на помещението. Въпреки факта, че повечето абсорбатори имат стандартна форма и стандартен корпус за выхлопного въздуха, те могат да се впишат практически във всеки дизайн. Факт е, че производителите правят декоративни облицовки, във всеки стил. По този начин, обикновените от неръждаема стомана могат да се почистват на дърво, пластмаса, стъкло и други материали. Има готови решения в стил кънтри, хай-тек, класически и други.

Фигура, чийто външен вид може да бъде адаптиран към всеки дизайн се отнасят към премиум-клас. Обикновено това е „островен модели“. Техните черупки са изработени от различни материали, могат да бъдат най-разнообразни форми и размери, въпреки че обикновените кръгли тръби, ако чиния кръгла. И някои производители красят корицата с мозайки и инкрустация от керамика.

Има оригинален фигура под формата на чадър, който се прикрепя към горната. Това е, като правило, клобуки определения вид (апартамент, рециклиране).

Съвети за избор на

Само добре подбрани аспиратор е в състояние да ви спаси апартамент от миризмата на храна, и домакиня безкрайно пране на кухненски шкафове от петна, мазнини и продукти на горенето.

За да научите капака какъв вид игра искате да инсталирате на кухнята, имате площ, умножена по височината на тавана. Резултатът умножи по 12 (коефициент на корелация за кухня), а след това с коефициент 1.3 (ширина вентилационна мина и усилия, за да се помпа въздух за високи сгради).

В стандартната панельную апартамент в началото на 90 производителност куполни качулки трябва да бъде равен на (2,5мх3,5мх2,6м)х12х1,3=355 м3/ч. вече на ваше решение, по-малко от предния капак няма да работи правилно.

За най-малките кухни могат да бъдат ограничени в плосък капак. Ако кухня среден размер, тогава имате нужда от купола.

За ефективна работа на размера на абсорбатори трябва да съответства на размера готвене повърхност или повече. Ако имате малка печка на две котлони ширина 45 см, то тогава вашият избор аспиратор не по-малко от 50 виж, би било погрешно да изберете размера на капака по границите нагревателни елементи във фурната.

Размерите на чадър, има значение не само в контекста на размера на плочата, но в контекста на височината на инсталацията. Ако вашата идея за капака не трябва да се превишава допустимите 80 см за газови горелки, размери чадър трябва да бъде по-голяма от ширината готвене повърхност.

Ако планирате свежа кухня и тираж, след което поставете готвенето на повърхността е по-близо до вентилационна шахта. В по-старите сглобяемите къщи вентилация в кухнята е направена в противоположна посока от ъгъла на газ щранг. Монтиране на капака на двигателя в такива условия, ще трябва да положат допълнителни кожуси за въздух. Най-добрият Худ за тези условия ъгъл.

Ако сте по-малък бюджет, обърнете внимание на абсорбатори с таймер. Той автоматично се включва и изключва в определено време. В допълнение към хронометър, качулка може да бъде снабден със сензор, който автоматично се увеличава режим на работа на устройството или да го намалят. Турбо режим е полезен, когато имате нещо уволнен. Съвременните абсорбатори турбо режим се активира автоматично и се изключва след 10 минути. През това време най-мощният кухненски режим ще успее да се очисти от миризмата. Според мнението на клиентите е много полезен режим.

Обърнете внимание на филтри. Някои куполна аспиратор има два жиропоглощающих филтър: стандартни метални мрежи с малки клетки (почистени от мазнини, препарат за почистване на плочи) и екстра – за еднократна употреба на синтетични мрежи, че веднага изхвърли износени. За да махнете капачка без метален мастния филтър може, сам по себе си той не влияе върху процеса на извличане на аромата на вентилация, но тя запазва тези частици, които могат да се придържаме вътре в изпускателната тръба и да доведе до повреда на оборудването.

Брой тела на предния капак се отразява на еднаквост на осветление. Най – добрият вариант- 4 лампи. Те може да готви, без да се включва допълнителна светлина. Ако осветлението не е необходимо, една лампа на аспиратор може да се използва като нощни лампи.