Аукуба златното дърво: пятнистое чудо на вашия перваза на прозореца и как да се грижим за тях

Червени плодове вкус дрян

Аукуба цвете, което се използва за декорация на офиси и домашни первази. Това растение се появи в Европа през 1783 – го е подадена от влажен субтропичен Източна Азия. По последни данни на учени, това цвете принадлежи към семейството на гарриевич, преди това се е смятало дрян. В природата това е малък храст или дърво с големи зелени листа в изпъстрени в жълто. За изобилието на този пигмент аукуба получи популярно име на „златни“ или „наденица“ на дърво. Последна име, най-вероятно е дал на оригиналния изискан злато, като кръгове в продълговата форма на короната им напомня нарязани парчета наденица. Народите на Европа са възхитени от вечнозелени красавици и бързо, той е приспособил я като украса в градината и у дома.

Прекрасен крупнолистовой на културата с россыпью жълти петна с различни размери

Видове

Аукуба има две версии:

13

Описание На Вида

Японски
с овални листа и пильчатыми ръбове на стъблата, като клони на дърво. Тя активно се отглеждат в Япония и някои райони на Китай. Този вид на свой ред се дели на подвидове – един плътен зелен цвят на листата, втората е с пъстър цвят, което създава илюзията за светлина, сякаш покрита с петна слънчева светлина. Растението понякога цъфти малки огнени цветя – ако той е затънал в шал от вълнен плат.

Хималайски
общо в сърцето на Азия. Този четырехметровый вечнозелени „месести“ листа продълговата форма на листата, леко заострени на върха и в по-тъмен нюанс в тази част. Цветовете са незабележими и незначителни, красотата е в листата, или цели или назъбени по краищата.

13

загрузка...

Размножаване

Растението аукуба Хетеро, и ако сте късметлия достатъчно, за да има „момче“ и „момиче“, трябва да се опрашват чрез изкуствени средства, защото само след тази процедура може да се размножава чрез семена и цветя.

Като порасна Златно дърво от семена?

Получени след опрашване, семената се засяват веднага, след като те след няколко дни могат да загубят кълняемост.

Съвет! Ако сте решили да засадите семена аукуба, вие трябва да знаете важен момент – това е начин на размножаване не гарантира пълно предаване на сортови признаци.

Размножава се цветя семена и терминал резници netrevenue. За засаждане се използват само пресни семена

    Преди засаждане, за да се подготви почвата влажна – по-добре, ако това е торф или пясък. Сложи семена и след това да се регулира температурата – тя трябва да бъде равна на 21 °C. по-малки отклонения в посока на „плюс“, но те трябва да бъдат малки, а заради комфорта трябва да работим усилено. Необходимо е също да се осигури стабилна, вентилация, застояла вода не бива да се случва. Не трябва да се прекалено бързо, за да чакат на разсад. Тази „дама“ е родом от субтропиците и са свикнали с установени живот, първите кълнове ще отнеме дълъг период. Дългоочакваното издънки трябва незабавно да бъдат трансплантирани в почвена смес.

По-популярният метод – резници, тъй като резници корен просто

Постоянни сортови характеристики, с помощта на ваксинации

Възрастните трябва да се реже през пролетта или през есента. Нарязват резници трябва, оставяйки няколко листа. След това корените материал се поставя във влажен пясък или торф, като поддържа температура от около 20-22 °.

Съвет! „Децата“ трябва да се пръска редовно и въздух. Когато за първи път се формират от началото на корените, ги разделя на отделни „нощни саксии“, чийто размер не трябва да надвишава 8 cm, тъй като ще има слаба коренова система. Почвата трябва да се състои от торф, пясък и хумус в съотношение 1:0.5:1.

Aucubas грижи

Всичко е много по-лесно, отколкото изглежда. Растението е непретенциозно, толерира и светлина и частична сянка, със същия успех аукуба расте на слънчеви склонове и в сянката на субтропиците. Еднакво добре ще се чувствате като на перваза на прозореца на слънчевата страна, и на хладно и тъмно място.

Съвет! Въпреки простотата на аукуба, все пак не си струва да я държи под прав ултравиолетовите лъчи, за предпочитане на разсеяна светлина.

15

През лятото цветето могат да бъдат трансплантирани в градината на открито на почвата, понася добре на природната среда.

Температура

През лятото трябва да се поддържа температура не по-висока от 20 °С, с идването на есента температурите трябва да се намали постепенно до резултат на високото 14 °C. през зимата количеството на термометъра не трябва да се плъзга под +8 °C. нарушение на температурния режим аукуба реагира веднага на изхвърлянето на големи количества листа и губи своята красота.

Пъстри разновидности на културата-подобни на слънчеви лъчи

Убивам

През лятото е необходимо доста голямо количество вода, най – важното-за най-горния слой на почвата е имал време, за да изсъхне малко. През есента и зимата с влажност не се прекалява, да остане на „Златен средата“.

Съвет! Вие лесно можете да определите, за поливане листата стават на черни петна. Това означава, че кореновата система е абсолютно задължително, за да изсъхне.

Растението е полезно редовно пръскане и къпане под топъл душ

Съвет! Ако в помещението сух въздух, трябва редовно да се пръска отгоре на листа. Водата трябва да бъде със стайна температура и мека. Ако ви обрызгал листа през есента и зимата, когато температурата навън е близо до 8 °С, погледнете възможни форми. Много опитни производители предлагам да не се изключи напояване на листата в този период.

Тор

За здравината на цвете го хранят ниво на органични и минерални торове по метода на редуващи се един път на всеки седем дни в периода от пролетта до есента.

От април трябва да се хранят растението два пъти в месеца

Подрязване

Зелен веснушчатая красотата изисква регистрация за „коса“. Формиране на короната се случва за сметка на повече притискане на издънки и за подрязване.

Трансплантация

Ако вашата „колбасная“ дърво само у дома и не отидох на „разходка“ в градината през пролетта той все още ще се нуждаят от трансплантация. За да направите това, използвайте малко по-голяма саксия.

Цвете, трансплантирани върху свободни и плодородна почва с неутрална киселинност

Съвет! С аукубой различни крехки корени, да ги движите леко е метод „perevarivaya“, като се избягва увреждане на топка на земята, с коренова система.

Пресаждането трябва да бъде внимателно, защото корените лесно да се счупят

Някои трудности и техните решения

Аукуба – непретенциозно, но много чувствителен цвете, и ако сте наблюдателни, тя ще ви разкажа за всичките си проблеми. Сложността на типичен, но тъй като опитни биолози направили списък и са готови да споделят полезни умения.

Съвет от производители:

Ако е бледа или намалява броя на листата, така че да ви дават достатъчно енергия. Имало внезапно „падащи листа“ – нарушение на температурния режим. Сухо листо – топ, растението е твърде горещо, той трябва да се отървете от жаркото слънце. Сухи краища – малко влага или лошо пръска в суха въздушна среда.

15

Аукуба – екзотична красавица от тропиците, хвана необятността на руските первази, че коренно е променила си строптивым характер. С дължимата грижа и специално внимание, светският дама ще блесне, и последователно впечатлете гостите с необикновената си красота, остава за собствениците и на моята скъпа семейство „колбасным“ дърво.