Австрийските щори (42 фото): представителство и романтика в едно решение

Австрийските щори — красиво и елегантно

Оттогава, тъй като австрийските щори се появява за първи път в жилища и дворци в елита на Австрия през XVIII век и до момента интерес към тях не угасва. И ако по-рано можете да си позволите да имат у дома си позволи лукса да може само принцове и графики, с течение на времето нещата са се променили и днес можете да ги намерите почти във всяко помещение. Освен това, шивашки австрийски завеси не е толкова труден, за да се справят с тази задача може дори себе си.

Малко история

Този тип декорация на прозорците е резултат от сливането на две от най-популярните видове пердета – на френски и на римски. От първата „австрийски“ наследил криви гънки в долната си част платното, от втората механизъм за повдигане. По този начин, австрийски щори не изглеждат толкова помпезно, както е модерно в осемнадесети шатри, но е доста забележим и красив, така че те могат да украсяват прозорци в домовете на виенската аристократи. Първоначално тези завеси се нарича фестонными във връзка с производството на изкачване гънки на гирлянди.

Австрийските щори — това е комбинация от римски и френски щори

Австрийските щори се нарича „фестонные“ завеси

Типични характеристики

Австрийският оттенък представлява правоъгълен ленена кърпа на обратната страна на които са пришити специални пръстени. Те са закрепени към тъканта на вертикални линии, разстоянието между които се избира в зависимост от размера на прозореца. После пръстени пропусне особено силни и по-тънки въжета, които ще извършва изкачване завеси.

При повдигане на тел дръпнете плат, принуждавайки плат да се съберат в гънките. Като правило, в максимизиран слепи, да стане напълно гладка.

загрузка...

Пример събрани и разширено австрийските щори в детската спалня

Съвет! Ако искате, дори подобрената версия на Австрийската сенки са малки миди, обърнете внимание, че дължината на тъкани трябва да бъдат под перваза на прозореца или на пода (ако го правите, например, изход към тераса).

Що се отнася до монтажа, то може да бъде като модерен корниз с механизъм роторной верига, или обикновен корниз-барабани или на релсите. В първия случай завеси ще бъдат в състояние да се движи само вертикално, втория по хоризонтала, и (макар и незадължително).

Лек австрийски завеса на рамката на прозореца, в непосредствена близост до с тоалетка

Австрийските щори и покривката на масата от същата материя

Австрийските щори: как да ги включите в интериора?

Преди да шият австрийските щори, попитайте себе си, подходящи ли са те в дома си. Наистина, въпреки, че те изглеждат добре в почти всеки стил, има и изключения – таванско помещение, хай-тек, конструктивизм, брутализм, и други, подчертано модерни, посока.

Като оригиналния „австрийски“ е украса на аристократични помещения, най-добре е те да изглеждат път класическа рамка. Това може да бъде Империя, викторианска и джорджианска стилове, от барок и рококо. Също така много нежен и елегантен външен вид на австрийските щори в интериори, обзаведени в духа на Прованс и винтажа. Добре, ако използвате естествени материали като естествен памук и лен, които имат типичен „селски“ печат на този тип прозорец текстил ще се превърне в желан гост в кънтри интериора.

Австрийската сляп-това е удобно, защото той може да бъде повдигнат на желаната височина

Модел на пердета и тапети в цяло, като по този начин създават визуално едно място

Австрийски завеси за сочни детски розов

„Австрийските“ в определени области

Това, което е добро за декориране на прозореца, така че той добре се вписва в почти всяка стая – от салона до банята.

Особено популярни австрийски завеси за кухнята. Тъй като тази област е сравнително агресивна среда (някои хора просто пръски и петна, което са!), украсете я с помпозен завеси в пода малцина се решават. Ето защо дължина на австрийските щори, които много рядко пада под линията на перваза на прозореца, е напълно достатъчно, за да не потъмнява и изглежда елегантно.

Елегантни австрийските щори в кухнята

В дневен тракт, коридор и офис „австрийки“ ще бъде на същото място, в кухнята. И ако в първия случай те са изработени предимно от прости материали (например памук), този път не е грях да се намери по-красив плат – Плат, тафт, органза, моаре.

Ярко-червени австрийските щори в хола

Идея! Ако смятате, че само фестонные завеси в хола или офиса не е достатъчно, комбинирани с ламбрекен. От сложни конструкции с фестонами, „вратовръзки“ и перекидала ми трябва да се избягва, за да не утяжелять прозорец украса излишни гънки. Това е много по-добре, за да отворите твърд ламбрекен с равна или фигурен долния ръб.

Прозрачна австрийските щори в офиса

Що се отнася до спалнята, австрийски щори в тази стая, за да му даде светлина на женствеността. Във връзка с това, че те почти напълно лишен от прави линии и ъгли, „австрийки“ с техните заоблени гънки и меки ръбове ще изглежда странно в апартамент ерген, но хармонично в спалнята двойки или самотни момичета.

Елегантен австрийските щори в спалнята

Много готино изглежда този вид „дрехи“ за прозорците в детската стая. Ако украса на долния ръб на завеси допълнителни декорации (например, къдри, лъкове и панделки), това ще добави нежност в стаята.

Тучни зелени австрийски завеси в детската стая

Можете да използвате „австрийски“ и в бани. Ако банята е толкова голяма, че в нея има прозорец, който изисква по-смели дизайн, този вид на прозорец текстил.

Памук австрийски завеси в банята

Избор на материали

Ако вие се обърнете към професионална швеей или служители салон, щори, избор на плат, можете да не се притеснявате: позовавайки се на своя опит, майстор ще ви кажа, какъв материал ще е най-добре да изглежда крайния продукт. Но ако искате да направите австрийските щори със собствените си ръце, разгледа спецификата на някои видове въпроси.

Особено интересно изглеждат австрийските щори, произведени от „суха“ от плат. Тафт, коприна, органза – всички те се събират в хоризонтални гънки, позволяват релеф, текстура щори.

Елегантни и стилни австрийски завеси от органза

Естествени материи, като за спално бельо, изделия от памук, вълна, памук, добро качество на материал за „австрийски“ в случай, когато цялата стая е оформена в подходящ стил. Така, кънтри, Прованс и Скандинавските интериори, чудесно се разбираме с фестонные пердета от естествени материи, докато в класически помпозен одежди, те могат да намалят впечатление от помещението.

Австрийските щори са идеален вариант за интериор в ЕКО стил

Що се отнася до прозрачността, това е въпрос на вкус: австрийски завеси как се шият от дебел тежки тъкани (като кадифе) и по-леки и дантелени тъкани (в специална почит – органза).

Съвет! Бъдете сигурни, че внимателно изберете модели и текстури плат. Тъй като австрийски завеси ще се прибират картина в тази сфера ще бъдат изгубени, затова по-добре е да заложите на текстурата на материята, и е интересно да се бият за нея.

Елегантен австрийски модел завеса

А какво ще кажете за декор?

Въпреки, че самите австрийски щори са важен елемент от интериора, те често предоставят допълнителни орнаменти. Въпреки това, да предположим, че избор на бижута, опитайте се да не се прекалява.

Щори изглеждат интересно, но не прекалено помпезно, можете да използвате мъниста, мъниста и стеклярус, които обикновено зашити на Хем. Можете също да използвате бахрому, къдри, къдри, на ленти или бахрому. В допълнение към обработката на долния край може да спечели самата тъкан на щори. За това в горната част на тъканта на линия направляващи въжета, ленти nastraivatsa от контрастиращи материи и лъкове от тънка лента.

Ярките зелени нюанси ще запълни една стая пролетта настроение

Добри австрийски завеси в пастелни нюанси за спалнята

Червени завеси с голям модел в детска градина

За да обобщим

Затова австрийски завеси ще е добро допълнение, ако разумно да вземем материал за да ги изработи декор и да се намери решение, което да е хармонично, ще се впишат в стила на вашия интериор.