Bacopa отглеждане от семена и всичко, което трябва да знаете за неговите варианти и грижи

Bacopa е прекрасно ампельное завод за балкони и тераси.

Bacopa цвете, и отглеждане от семена е от интерес за много фенове на непретенциозни многогодишни растения. Това е, без преувеличение, красотата може да бъде издаден не само на легло и балкон, тераса, беседка. Расте bacopa от семена на делта-даунинг също не е проблем, а си ефектен вид заслужава да похарчите в процес усилия.

Bacopa изглежда просто, но ефективно се дължи на големия брой цветове

Лятна площадка с редове bacopa

Висящи вази с bacopa – оригинален начин за разкрасяване на външния вид на дома

Че това е bacopa?

Преди да започнете отглеждането на bacopa от семена, трябва да се знае повече за него. Има и други имена, под които можете да намерите този завод: Сутера, vasora. Bacopa е все още диковинка за нас. Това не е изненадващо, тъй като културно расте, това е само началото на 1993 г., а след това в Южна Африка. За нас тя наскоро е паднал и бързо спечели обожание.

загрузка...

15

За растения се характеризира цъфти от март до октомври, отколкото да не може да се похвали с много декоративни цветя. Но цъфти вълни, без подутини bacopa не само на техния брой намалява.

Bacopa цъфти обилно от пролетта до есента. Докато едни цветя изсъхват, нови

Листа и малки цветя могат да бъдат в различни цветове. Bacopa е пълзящи растения, и при отглеждане на открито, всеки стреля възел, окопани когато натиснете върху даден терен.

Най-добрата среда за отглеждане на бакопы е отворена на земята и на чист въздух

Bacopa бързо се разраства. Скоро легло ще бъдат покрити с малки зелени листа

Съвет! Африкански красота съчетана с цветна леха с петунии, латинка, фуксия. Може да се отглежда във висящи саксии – това изглежда впечатляващо.

Bacopa в големи декоративни саксии на улицата добавя нотка френски чар

Гъсти храсти bacopa украсяват зона край камината в лятната къща или беседка

Неговата популярност в ландшафтния дизайн се дължи на високи декоративни качества и скорост на вкореняване. Тя може да прекарат зимата в топли помещения, но само при условие правилна резитба. Достатъчно е да погледнете в описанието на растението, градинар, може би ще забележите, колко bacopa е непретенциозен към условията и това, което тя дава на декоративен ефект.

Bacopa перфектно се съчетава с повечето растения. Петуньи и лалета – къдрава Сутера ще се впишат във всяка алея

Bacopa не изисква специални грижи. Просто спазвайте правилния температурен и воден режим

Факт! Bacopa, отгледани от семена, като на снимката, дори може да се използва за озеленяване на аквариуми, тъй като в дивата природа и в родината си той се намира в класификацията на водните растения. Това ви дава възможност да украсяват bacopas водни басейни, езера, водоеми, включително и създадени изкуствено.

Ваза с bacopa украсяват Викторианска къща басейн

Bacopa Каролинская се прилага за озеленяване на аквариуми

Буйни храсти бакоты, като част от декора за тераси къща

В момента има 110 разновидности, но с декоративна цел, но не всички. Често, има култивирани хибриди, които се отличават с:

Буйната на твърда земя. Големи пъпки. Дълъг период на цъфтеж.

Дълъг период на цъфтеж е главната особеност на декоративни сортове bacopa

Разновидности

Средно, bacopa цветя, чийто размер не надвишава 2 см в диаметър, те са самотни, имат 5 венчелистчета, двугубый форма, имат кратък стъбла. Цветове се образуват в пазвите на листата. Стъблата на гъсто поставени на клони, след цъфтежа, изчезват, а на тяхно място израстват нови.

Сортовете са много, но бакопы да се отглежда от семена в домашни условия могат да бъдат няколко разновидности:

  Blutopia – това е многогодишно растение, клонки може да се разпъне на 30 cm. листата са малки, им цвят маслинено зелено. Цветовете са разположени на гъсто дръжки, имат синьо-лилав оттенък. Цъфти силно и за дълго време, сортът е устойчив на болести и невероятна лекота грижи.

Blutopia – красиво растение с лилово-розови цветя

  „Гигантски облак“ – голям избор, също е многогодишно растение. Стъблата са продълговати, с дължина до 90 см, което позволява да ги използвате за видео екрани в саксии. Листата са малки, зелен цвят, разположението им по клоните на двойки. Цветни стъбла, с бели, големи, гъсто разположени по клоните. Когато цъфтежа, а след това се създава впечатление, че водопад ниспадает каскада от цветове, този ефект е особено забележим при отглеждане в саксии. Цъфти няколко месеца, грижа не се изисква.

Пищен храст bacopa бели цветя приличат на облак. Особено добре това изглежда висящи конструкции

  „Олимпийское злато“ – клони до 60 cm. листата са с златист блясък, който го отличава от други сортове. Златото дава bacopa специален декоративен ефект. Листата по двойки, те имат малък размер. Цветя среден размер с бял цвят. Различно устойчиви на болести.

„Олимпийское злато“ най-красивата bacopa сортовете, които имат бели цветя и листа от златист блясък

  „Синьо буря“ – голямо разнообразие, клонове, за да растат на дължина 1 метър. Листата са зелени, средни по големина цветовете са едри, с виолетово-син цвят. Да създадете оригинална композиция с „гигантски облак“.

„Синьо буря“ и „гигантски облак“ красят прозореца на една селска къща. Състав добавки Петуния бяла

  „Двойно син скопия“ – тревисто растение с дълги клонки до 40 cm. листата са малки, зелени, цветя бледо розово с пурпурен блясък. Изглежда чудесно във висящи саксии, цъфти дълго и обилно.

Bacopa „двойна сините“ с яйцевидни листа се откроява на фона на другите растения

Факт! По-сложни условия за по-големите класове и екземпляри с двойни цветя – те се нуждаят от редовни грижи.

Голям bacopa цветя, толкова повече растението се нуждае от грижи

Bacopa: отглеждане от семена и размножаване

Преди да поставите това чудотворно растение, което трябва да разберете за начина на отглеждане на кошница bacopa от семена (подробности във видеото). Тя лесно се размножава, последователността е следната:

  Преди сеитба се препоръчва смесете семената с фин пясък (речен). Това е необходимо, за да не се получи загуба при сеитба. Те са леки и могат да сдуваться. Почвата също трябва да бъдат подготвени, тя трябва да бъде лека, плодородна, задържат влагата, тъй като предприятието го обича.

Изобилен цъфтеж на буш зависи от правилната подготовка на семена за засаждане

  Семената се засяват във влажна почва и леко натиснете надолу така, че да са в нея „запечатывается“. Капацитет покрийте с фолио – това ще ви позволи да създадете висока влажност на въздуха. За получаване на семена трябва топло място, така кълняемост ще бъде по-бързо, и мястото трябва да бъде добре осветени.

Торф, обикновена земя, пясък, хумус-това е най-добрата комбинация за засаждане на растения

Висока влажност на въздуха е най-важното условие за отглеждане на семена

  Ако температурите са около 20 градуса, разсад се появяват след 2 седмици. След като са се появили първите кълнове (първите два листа), трябва да се пресаждат всяка издънка в кутии на разстояние един от друг (2) температурата в помещението, където се отглежда разсад, трябва да бъде не по-малко от 22 градуса, но не повече от 25. Младите кълнове трябва да оплоди с разредена тор в слаба концентрация.

Правилното осветление и често поливане е важно за отглеждане на бакопы от семена

  Когато разсадът да станат силни, да я потопите в отделни чаши. Трябва да се засаждат в подготвената почва, така че на Дъното възел е под земята.

Разсад bacopa се отглеждат в отделни саксии

  След това ние можем да изпълним метод на втвърдяване на понижаване на температурата в стаята. След няколко седмици може да се засаждат на балкона, на верандата, в открито поле. Когато се засаждат bacopa висящи растения, отгледани от семена, зависи от метеорологичните условия, най – важното- да не се бърза, за да посадъчен материал са загинали от измръзване.

Други начини за размножаване

Има няколко техники на размножаване: чрез наслояване и резници.

Съвет! За да е успешно и зелен квартал, в това число използването на висящи саксии, по-добре да вземе доказани сортове. При тях има цветя, макар и малки, но декоративен ефект не е по-лошо.

Bacopa може да расте във всеки един земята. Но най-много обича растение обича слабокислую почвата

Резници

Последователността на работа е следната:

  През есента растенията трябва да се прави в топло помещение през зимните месеци за провеждане на резници. Донесе на растенията към топлина е необходимо през август-септември.

За присаждане изберете младите филизи бакопы с няколко листа

Висока влажност на въздуха-важното условие за разпространението на bacopa присаждане

15

Резници

Тази техника помага да получите достатъчно бързо в нов кошер, който скоро ще зарадва своите цъфтеж. За да изпълни тази възпроизвеждане, дънната около пот трябва да се постави още един с плодородна почва. Клони bacopa „Снууп“ или други видове, отгледани от семена, поставени в саксия прикрепете метална скоба.

Резници-най-бързият начин да отгледате нов храст bacopa

Особеност на този метод е в бързото вкореняване, като нов завод получава храна от майката. След известно време (около 2 седмици) нов кошер, трябва внимателно да ерозира и да се провери степента на развитие на кореновата система: ако тя е достатъчна, може да се отделят ново от майка храст. В резултат, нов, почти възрастен човек, и най-важното, цъфтеж bacopa.

15

Грижи

Bacopa да се отглежда от семена в домашни условия е възможно, но за да бъде тя доволни от своите цъфтежа си време, за фабрика, за да се грижи за правилно.

Bacopa е непретенциозен за отглеждане, така че я обичат градинари

Всичко, което е необходимо за успешното и продължителен цъфтеж:

  Редовно поливане, тъй като растението расте сред природата в близост до вода. Прищипывание издънки. Добро осветление. Колкото повече светлина има, толкова по-интензивно ще цъфтят. В сянката на централата ще бъдат много стегнати и могат да не цъфтят.

Не забравяйте, че bacopa-топлина обичащ растение. Изчакайте до май, преди да изнесете растението на открито

Bacopa – елемент на екстериора на дома в провансалски стил

Грижа за земята bacopas е навременно отстраняване на трева, поливане ако е необходимо. В процеса на разрохкване на почвата трябва да бъде много предпазлив, тъй като дълбоки корени, не се случи и те лесно се повреждат.

Болести, вредители

Bacopa е неприхотливым растения, устойчиви на болести. В периода на цъфтеж е много по-добре. Единственото поражение, което може да настигнуть тази въшка. За да се отървете от нея в ранен стадий, може да се извършва чрез пръскане с вода и сапун. По-нататък ще помогне на инсектицид.

По време на цъфтежа bacopa е устойчив на болести