Бамбукови тапети в интериора (38 фото): да използват нюансите на инсталация

Бързо набира популярност различни естествени тапети от юта, сизал, от бамбук, и цветове, определено няма да ви разочарова гама. На снимката: естествени тапети на хартиена основа в дълбок наситен син цвят

Използването на естествени материали в обзавеждането на помещенията става все по-популярен. Повечето дизайнери обичат бамбук благодарение на своите уникални декоративни свойства, което позволява да се направи интериорът дух на екзотика заедно с домашен уют и автентична простота. За тези, които правят своите домове от себе си, по-рационално ще бъде закупуването на бамбукови тапети. Нека научим за всички плюсове на такова решение, за тънкостите на избор, настройка и експлоатация, бамбукови тапети.

Ярко червено бамбукови тапети в спалнята момичета

Тапети от естествени растителни влакна светли меки цветове в малката всекидневна

Тапети от бамбук ламели се използва за украса ямболска, и откъслечни, за детска стая. Техните устойчивостта на влага плюс

Предимства на бамбукови тапети

Полезна! Тапети за кухня — преглед на последните тенденции

    Екологично чист. Абсолютна безопасност естествени материали осигурява възможност за довършителни бамбукови тапети стени на детски стаи, кухни, настаняване в здравни заведения и т.н. Бамбуковое влакно притежава уникално свойство – предотвратява развитието на бактерии и микроорганизми, така че тези картинки ще осигури благоприятен микроклимат във всяко помещение. Дълготрайност. Бамбукови тапети доста издръжливи, устойчиви на влага, екстремни температури, почти не е обект на замира. Заедно с тези предимства, можете да се назначи още един плюс на ефективността. Дори като се има предвид относително по-висока цена, дълготрайност на покритието от бамбук ще ви позволи в крайна сметка да се спаси за ремонти на апартаменти.

загрузка...

Популярни видове естествени тапети: ляво — тапети от сизал (влакна, залепена върху хартия), дясната тъкани от естествени растителни влакна. Но ето къде свършва

    Лекота на използване. Бамбукови тапети лепило е много лесно, като следвате инструкциите и с помощта на специален лепкав състав. Да се грижи за тях не по-малко, отколкото просто на стената, можете да избършете мръсотията влажна гъба, за да премахнете праха с прахосмукачка. Гъвкавост. Бамбук в интериора е винаги стилно и естетически. Бамбукови тапети се използват не само като покритие на стените, но и за тавани, прозорци и каси за врати на склоновете, мебелни фасади, кухненски престилки, те се използват за облицовки, ямболска, балкони, веранди.

Сезал тапети в добро етно стил

Тези тапети също от лико и водорасли

Характеристики на производството на бамбукови тапети

Полезна! Тапети за баня — 44 снимки, обременени предимства и недостатъци, като се има предвид възможностите, изберете стил

Суровини за бамбукови тапети – естествени стволове на бамбук, се разделя на ламели с дебелина 4-20 mm или ламели с ширина на 25-100 мм, изработени от пресована бамбуково влакно. Ламели са залепени върху плата или на листа оризова хартия.

По стените на бани в тропически стил, особено органичен вид от естествен бамбук на кутията

Естествени тапети изглеждат добре в офис или домашен офис. За домашна библиотека-това са екологично чисти и устойчиви на вредители покритие — също е повече от добър избор

Има два основни вида бамбукови тапети:

    от външната част на багажника; от вътрешната страна на цевта.

Тапети от външната част на цевта има различни естествени орнаменти от естествена хетерогенна повърхност и устойчивост на UV-лъчи. Цветови вариации на такива тапети доста разнообразни: фъстъци, ванилия, зелен, шоколад и нюанси венге и костенурка, произведени неравномерно печене повърхността на бамбукови ленти.

ЛПС фактурные естествени тапети в главата на леглото в спалнята

Тапети от вътрешната част на стъблото са гладки полирани изглежда на повърхността. Те са по-малко, отколкото при предишния вид, устойчиви на слънчева светлина, така че тапети често се покриват с лак или боя. Тази процедура позволява да получите прекрасни нюанси на повърхността. Естествения цвят на тапети-това са винаги светли, по-тъмни нюанси са в резултат на тонизиране или оцветяване.

Джутовые тапети, извън къщата — чудесен избор!

Цветово разнообразие от бамбук материали

На разположение са като естествени нюанси на бамбук, както и Цветни или цветни тапети. Ако искате да изберете бамбукови тапети за детска стая или стая с алергии, предпочитам суровини. Въпреки че на няколко ограничена цветова гама, бамбукови тапети, които можете да изберете за всеки интериор и да реализират своите дизайнерски идеи. Сред варианти цвят-златист, златисто-кафяв, кремав и бял, праскова, зелени и маслинови, медни и черепаховые нюанси, а също и комбинации от тапети, тъкан, която се състои от различни цветове за останалите летви. Да се срещнат и да обсъдят печат, най-често нежни флорални мотиви.

Не е нормален избор на цвят антрацит върху естествени тапети в хола — смело, но най-доброто решение. Можете също да използвате това покритие в съчетание с молдингами, за единични акценти в по-неутрален фон

Сив-това е доста популярен цвят бамбук и други естествени (така наречените „трева“) тапети, особено видове на основата на хартия

Бамбукови тапети в интериора: комбинация с други материали

Естествени материали – това е най-често экостиль също така да бъде намерена в бамбук, екзотични африкански, тропически, японски интериор. Комбинира бамбук с други материали, като камък, тухла, плочки, дърво, боя, тапет хартия. В „бамбуке“ интериор са добре дошли декоративни елементи от естествени материали – камък, скулптури и статуи и свежи цветя, бамбукови щори, картини в дървени рамки, изобразяващи пейзажи, цветя, истории и т.н.

Комбиниране на цветове с инкрустации тапети от тънки бамбукови ленти

Светло сиво „бамбук“ на винил основа на тапети в стил прованс спалня

Бамбукови тапети като основен покритие на стените в африканския етнически интериора

Ако използвате бамбукови тапети в хола, погрижете се за съответната мебели. Нека това да бъде естествено дърво и тапицерия на мека мебел и столове изберете от кожа или лен. Лепило за бамбукови тапети в кухнята, да ги комбинира с ярки части – боядисани участъци от стените, текстил с весели щампи. В банята панел, теракот, бамбукови подове, горната част на стените и тавана. Бамбукови тапети в интериора на коридора ще създаде невероятен комфорт и усещане за гостоприемство, ако те поддържат топли тонове на мебели и подови настилки.

Като се залепят бамбукови тапети

Преди оклейкой на руло и се оставя в стая в продължение на няколко часа. Материал адаптирани към температурните условия и нивото на влажността в помещението. Да се подготви лепилото. Тапети в този случай не е подходящ, това трябва да бъде специален състав за бамбукови тапети на основата на винил, или „течни пирони“. Също така се подгответе мека четка и пластмасова шпатула, влажна кърпа или гъба.

Основен набор от инструменти за оклейки. Вие също ще трябва канцелярский или специални ножове

Повърхността, върху която се монтират на тапети трябва да е гладка, не е съвсем гладко. Най-важното, не лющене на боята или бледа мазилка. Тапети нарезаются на парчета желания размер. В интернет могат да се режат с нож, и заедно с ножица. Тапети приклеиваем встык дори и в ъглите, тъй като платно е с ниско ниво на гъвкавост.

Оклеивание стени натурални тапети на хартиена основа

Лепилото се нанася върху обратната страна на тапети и на стената. След 5 минути след нанасяне на лепилото, може да записва тапет на стената. Леко натиснете лист към основата, а излишното лепило, премахнете с влажна кърпа. След като сложите парче тапет на стената, не трябва да си изкарвам относно първоначалната позиция.

Процесът на тапети от бамбук ламели

Бамбукови тапети-това е практически, естетически, красиво и лесно! Сигурност, разнообразие от възможности, гъвкавост и надеждност на довършителните материали са осигурили му, невероятната популярност сред потребителите. За работа с тези тапети не причинява трудности, вижте тематични видео: