Бамбукови завеси на вратата: 80 хармонични идеи экостиля в интериора

Бамбукови щори на вратите и прозорците

Бамбукови щори на врата, които са харесали, нашите майки и баби, отново е на мода! Но днес, това не са скучни завеси с палми, украшавшие коридори и кухни на много съветски апартаменти, а също така и стилни и еко завесите, които благодарение на естествената си външен вид и тихо шумолене изпълни къща, спокойна енергия, създават атмосфера на спокойствие и хармония. Използване на естествени материали при изграждането на една къща винаги е приоритет, така че вместо ярки, но безлични пластмасови и синтетични тъкани трябва да даде предимство на прост, но екзотичните бамбук, със свой собствен характер. Щори от бамбук ще се превърне в чудесно допълнение към интериора, напълни го с потоци на въздух и положителна енергия, това помага да се раздели пространството, вместо стандартните интериорни врати, които често ядат полезна площ. И би било лесно да намерите щори за всеки вкус, подходящи за конкретния дизайн на помещението.

Бамбукови щори на вратите в двора

Хоризонтални бамбукови щори в интериора на спалнята

Бамбукови щори в трапезарията

Вековна традиция

Бамбук и всякакви домакински предмети, изработени от него, жителите на азиатския регион от древни времена. Този материал традиционно се смята за идеален проводник на енергията Чи, затова щори от бамбук винаги украсяват домовете на обикновените хора, на благородниците и духовенството, да се създаде във всяка стая атмосфера на хармония и спокойствие. Лесен шумолене на чаршафи са служили като щит, защита от слънцето и любопитни очи, той не clutters пространство и не пречи да се движат свободно на енергия.

загрузка...

Съвет: в Азия бамбукът е символ на благосъстоянието, подобряване на качеството на живот, добро здраве, изпълнението на желанията.

Когато светът е пометен на мода на всички азиатски, бамбукови изделия бързо намери своите почитатели на Запад, особено сред привържениците на етнически стил и любителите на екзотични. Бамбукови завеси на вратата започна да се мотае на всички, които са мечтали за Изток, като чу шумолене в малки потоци легенди край.

Бамбукови щори на вратите и прозорците във вътрешността на Азия

Днес бамбукови щори, за да се справят с различни задачи:

  Разделение на единно пространство на отделни зони, създаване на символ, но се вижда границата между съседни стаи. Спестяване на пространство за сметка на липсата на вратата суинг, платната, които ограничават използването на цялата площ на помещението. Това е особено важно в малки апартаменти, където всеки сантиметър. Визуално разширяване на пространството, при условие, че на цвят плат, пердета и стени. За създаване на приятна атмосфера за поверителност. Свободната Циркулация на въздуха. Възможност за регулиране на светлинния поток. Ефектен декор на стаята и на вратата на почти всякаква форма.

Съвет: щори от бамбук са не само ще даде на всеки преходни стаи, завършен и оригинален вид, но също така ще ви позволи да създадете отделни функционални зони, без ясни и строги граници.

Поверителност в банята на ваканционни жилища в източен стил с излаз на двора

Предимства на бамбукови щори

Бамбукови завеси на вратата може да се купи във всеки специализиран магазин, възможности за проектиране представено толкова много, че аксесоар лесно ще се впишат не само в азиатските и етнически интериора, но също така е подходящ за много съвременни и смесени стилове.

Вратите щори от бамбук има редица предимства:

  Натуральность и опазването на околната среда, което позволява да се използва подобен интериор на спални, детски, кухни и т.н., Трайност, срок на служба на бамбукови щори е почти неограничен, ако в помещението е достатъчно суха.
  Устойчивост на влага — ако редовно да се проветри помещението, в което виси бамбукова сляпо влажност не се страхува. Този аксесоар може да се мотае, дори и на входната врата на къща или вила.

Бамбукови щори изглеждат благоприятни в интериора на Кабинета за френски врати

  Хигиена — бамбукът има антибактериални свойства, не се натрупва на повърхността бактерии, гъбички и плесени. Антистатични — бамбук не натрупва статично електричество и дори забавя колебанията на електромагнитните вълни. На повърхността му почти не се установява прах и не оставя следи от замърсяване. Хипоалергичен — бамбук много рядко предизвиква алергични реакции, което го прави уникално тропическо растение, което може да се използва свободно в домовете си жителите на скандинавските страни. Лесни за поддръжка — просто избършете повърхността на завеси суха четка или влажна гъба за баня с мек почистващ препарат. Устойчивост на UV-лъчи, бамбук не избледняват с течение на времето, без да губи първоначалния си цвят дори при постоянно излагане на слънчева светлина.

Устойчивост на избледняване ви позволява да използвате бамбукови щори в интериора на къщи близо до морето

  Простотата на дизайна — завеси са подходящи за всякакви врати отвори, дори и тънка рамка и гипсокартон. Изключение е широка и дълга ролка проекти, които имат прилично тегло и не се препоръчва за много големи отвори. Лесен монтаж — закача бамбукови щори може дори човек без специални инструменти и опит. На избор от много цветове, подходящ за определено дизайнерско решение. Всеки бамбук елемент има своя уникален цвят и модел, така че завесите не се нуждаят от допълнително боядисване. Маса цена. Можете да направите много скромни разходи, ако купувате бамбукови щори в има вратата, онлайн магазин за специализирани продукти предлага варианти от 400 рубли и по-горе, в зависимост от конструкцията, дизайн.

Бамбукови щори изгодно страхотно във всеки интериор

Недостатъци

Към недостатъците на бамбук завеса на вратата, съвсем малко, но те трябва да се вземат предвид при закупуване на този аксесоар, поставен в отделна стая:

  Бамбукът има влакнеста структура, която перфектно поглъща всички лоши миризми, и да ги натрупват, така че в кухнята такива завеси трябва да виси само при наличие на добра вентилация. Бамбукови щори могат да служат като топло-и звукоизолация, така че да не се придържа към границата на спални и още една стая, ако искате да защитите от външни звуци. Не трябва да инсталирате бамбукови щори, без да се налага отваряне на врати в частни помещения (спалня, кабинет, баня, тоалетна, мивка), тъй като те не осигуряват добра изолация ниво. Дискретен дизайн може да се превърне в проблем при избора на завеси за конкретния интериор.

Бамбукови щори, които не са ограничени в дизайна, така че вие трябва да ги използвате разумно

Бамбукови завеси на вратата: видове

Бамбукови щори на вратата на снимката, която привлича с кратка дизайн и Азиатски минималистичен могат да се различават съществено един от друг, въпреки че използването на един и същ материал. Основната разлика с всички съществуващи видове пердета — разположение на основните елементи, които могат да бъдат вертикални или хоризонтални. На свой ред, като всеки Вид се разделя на няколко отделни видове.

Вертикални бамбукови щори полза се вписва в класически дизайн

Вертикални щори от бамбук

Вертикални бамбукови щори на врата са два вида:

Виетнамски. Щори.

Всеки поток на Виетнамската завеси, събрани от няколко бамбукови тръби с малък диаметър, нанизани на въжето или на тел. Заедно елементи от прежди, Съединените миниатюрни куки или възли, оформяне на желаната дължина. Събрани направления са към поредицата, която ще бъде инсталирана в прага, долната част на пердета по този начин не е определила, което прави конструкцията максимално лека, гъвкава и мобилна. Такива виетнамски завеси бяха много популярни 25-30 години, но днес на мода на тях се връща.

Ориенталски мотиви в дизайна на виетнамски бамбукови щори

Виетнамски бамбукови щори изглеждат добре в различни интериора на двете етнически и съвременни стилове. Те са подходящи за оформяне на врати отвори и калници в апартаменти, ресторанти и барове, творчески работилници и зали на хотели. Шумоленето на бамбукова тръба, която звучи всеки път, когато завесата на люлка, изпълва стаята с положителна енергия, тази азиатска атмосфера на спокойствие.

Виетнам вертикални бамбукови щори на врата не ограничават свободата на движение в къщата. Един от друг те могат да се различават по дебелина нишки, тяхната плътност. При желание, щори могат да бъдат закрепени от двете страни или в центъра на с ленти или електрически вериги.

Бамбукови вертикални щори са подходящи за врати на всеки отваряне

Хоризонтални бамбукови щори

Хоризонтални бамбукови щори на врата-това твърди тъкани, като например мат, но много по-гъвкав и лесен. Панелът се състои от множество тънки пластини (ламели) от пресовани влакна от бамбук, Съединените конци от памук, а долната част е с теглото на рамената.

Съвет: ламели могат да са от един цвят или няколко компонента на оригиналния модел, което ще Ви позволи да изберете най-подходящия вариант за интериорен дизайн.

Тези завеси се предлагат в два варианта:

  Рол — топ платно през цялата бар, в който те могат свободно сматывается. Определяне и изкачване на щори се извършва с помощта на система от въжета и вериги. Щори от бамбук можете да закачите на всяка врата, регулиране на степента на извисяване платна в зависимост от ситуацията. Разгъната платно не хвана окото, освобождавайки врата между стаите и създават илюзията за единно пространство, и в максимизиран сляп е надеждна стена.

Светли щори от бял и бамбук

  Римски — рольставни конструкция се различава по това, че по цялата дължина на листа бамбук набор от халкички, през които липсват въжета за повдигане. При добавянето на този нюанс създава драматичен гънки, като придава на целия интериор на първоначалния си вид. Най-добър от всички тези бамбукови щори, монтирани на високи вратата, за да не пречат на използването на преминаване.

Римски щори изработени от бамбук се сгъва

Съвет: хоризонтални щори от бамбук са добре защитени от ярка светлина, затова се препоръчва на балкона или тераси. С помощта на механизъм за повдигане за лесно регулиране ниво на осветление, заключване на слепите в правилната височина.

Бамбукови щори, плъзгащо се по хоризонтала, вместо стандартната врати в японски интериора

Има и японски бамбукови щори, които представляват състоящ се от бамбукови ленти, панели, пълзящи хоризонтално. Тези щори работят добре със стената, вместо стандартните интериорни врати, особено широк отвор.

Комплект бамбукови хоризонтални щори в интериора на къща

Характеристики на монтаж

Монтаж на щори от бамбук се извършва по два начина:

  Над вратата капак — в този случай каишка просто прикрутил на самонарезни от страна на една от стаите. По този начин, щори може да бъде окачен на някоя височина, визуално промените размера на помещението или създаване на желания визуален ефект. Самата сянка може да бъде по-голямо откритие, което ще направят стаята малко по-просторна. Дългата завеса може да бъде монтирана под тавана, обезпечаване го същата тази стъпка визуално ще направят стаята по-горе. В откриването на този метод е добър, когато трябва да украсяват конструкция с необикновени форми, като засводени. В този случай каишка се монтира директно към вътрешната плоскост на дупки от двете страни или отгоре.

Съвет: когато инсталирате ролеты от бамбук, помислете за разстоянието от отвора на вратата до тавана. Той не трябва да бъде по-малко от 17 cm, или кърпа на вала ще бъде проблематично.

Определяне на завеси над вратата капак може да бъде проблематично в случая с високи тавани