Баня-барел (53 фото): как да се изгради с ръцете си

Банябарел-добро решение на съвременния дом. Че собственикът на земята отказва баня? А ето изграждане на стационарни вани, дори и малък, това е уморително и за дълго време. И тук идва на помощ оригинален съседи на север финландците. Тази бъчва сауна-това е стилен, икономичен и удобен.

Хидромасажна вана-това е едно добро съвременно решение за дома

През зимата баня – ползи за тялото, радост за душата

Хидромасажна вана — стилен, икономичен и комфортен вариант бани

Погледнем по-отблизо

Представете си голям цилиндър, който лежеше на своята страна, изписана на оригиналния покрив, построен на верандата и входа, където потоци съблазнителен аромат на пара, и комина уютен дим. Красиви сгради и дървена сауна. Малка баня дължина само 2 метра и се състои от едно помещение – парна баня. Мини-баня може да се направи до 6 метра, да се променя само от вътрешната структура на сградата, създавайки там раздели.

Хидромасажна вана изглежда необичайно и много оригинално

загрузка...

Хидромасажна вана представлява голям цилиндър, който лежеше на страна

При желание може да прекара канализация и водоснабдяване. Проста и много лесно Хидромасажна вана със собствените си ръце, вие не трябва да харчат пари на наемните работници, като същевременно получават много преимущества:

Мобилност.

  • Благодарение на тяхната светлина тегло, мини-сауна може да бъде лесно да се транспортират. Можете да го вземете със себе си на риболов,

вила

  или просто на разходка.

Благодарение на тяхната светлина тегло, мини-сауна може лесно да се транспортира

Баня-цев може да вземете със себе си на риболов, вила или просто на разходка

Баня-барел мобилна или вана

Компактност.

  Малък размер ви позволява да го инсталирате на малък площад. И стилен външен вид сауна ще се превърне в истинска украса на обработваема земя.

За сметка на малките размери на баня-цев може да се инсталира на един малък площад,

Ефективност.

  Баньки изискват минимални енергийни разходи, това позволява на собствениците на имоти да получат различни процедури толкова често, колкото те искат. Баня се загрява много бързо, което също е в ръцете на любителите на хавлиени процедури.

Минимални разходи на енергия сауна позволява на собствениците на различни процедури толкова често, колкото те искат

Какви недостатъци има хидромасажна вана? Коментари от собствениците казват за следните неудобства:

  При използване на сауна с баня в зимно време, трябва да бъде топло. За изолация е по-добре да използвате спирала енергоспестяващи материали, за да има възможност да се въвеждат вътрешна температура до необходимия темп. Те се увеличават на труда и общата стойност. Най-големият мини-вани няма да отговарят на повече от 3-ма души. За голяма компания това не е необходимо.

За съжаление, тази сауна не е много просторен

При използване на сауна с баня в зимно време, трябва да бъде топло

  С допълнителна подплата канализация и студена зима често лед се образува задръстване, и тръба за себе си силно замръзне. Но като се има предвид факта, че финландската сауна е замислен като икономичен вариант на бюджета, тези недостатъци могат да бъдат отнесени към категорията на малките неща, които в сравнение с добродетели няколко двойки, това е само незначително.

Стилен външен вид сауна ще се превърне в истинска украса на обработваема земя,

Хидромасажна вана — Оригиналното изобретение на северните съседи на финландците

Организация на строителството

За да създаде уютен мини-парна ни трябва:

Плака.

  • Профилирана лист с Размер 90 мм (Широчина) и с 45 мм (Дебелина). Използване на по-широки дъски не си струва – може да бъде проблем за по-нататъшно инсталиране на скачване в кръг. Освен това, имаме нужда от обработена дъска с размер 200 мм (Широчина) и 50 мм (Дебелина) и градивни елементи за

Прозорец

  • и

вратата

  .

При изграждане на бани специално внимание трябва да се обърне на избора на дърво

Съвет! Най-успешно ще се превърне в баня-буре от кедър, смърч, лиственица, бор. Дървото също може да се използва при натискане на рамката баньку дървесина от иглолистни и широколистни плащат за вътрешни довършителни работи (не в полето, не изгори кожата, правят въздуха ароматни, а двойки лесно).

Обръчи-замазка от метал.

  Метални пръти ще бъде удобно, здраво и сигурно, свържете рамка беседка дървена конструкция.

Метални пръти ще бъде удобно, здраво и сигурно, свържете рамка беседка дървена конструкция

Фурна за Steam.

  • Избор

печки

  най-отговорна нещо да се направи. Това зависи от качеството и няколко гости. За мини-баньке ще можете да изберете класически печки за баня (тухлени, метални или комбинирани). За по-влажен двойката ще отиде на дърва за по-лесно – електрически (специални електрически печки за сауни капацитет за 4 или 6 кВт, те са мобилни и не се нуждаят от допълнително инсталиране на комина).

Избор на печка за баня-бъчви е най-отговорен афера

Майстор не е в състояние да направи фурна:

  Лист на желязо чугунную барел

В банята печка барел може да се направи себе си

Най-често се използват електрически фурни

  Нагревател с корпус е направен от ламарина разширение, в който нагревателен резервоар е поставен на улицата

Спазвайте мерки за сигурност! Всички дървени конструкции, изолирани от нагревателни елементи, ламарина, метал, тръби и изход да се направи с помощта на изолационни базалтови на тепиха.

Хидромасажна вана е не само място за почивка и за декорация на ландшафта

Съвет! До чинията е по-ефективен и здраве баня, районът около него, украсени с листа от алуминий или неръждаема стомана. Тези метали дават интензивен двойки във въздуха.

Топлина в парната баня ще се превърне в отличен контраст за есен – зима устойчив на атмосферни влияния и студ

Изграждане на бъчви.

Как да се изгради баня-бъчви, откъде да започнете? С избор на площадка под основата на сауни. Основата тук не е необходимо. Мини-сауна може да се инсталира върху всяка равна площадка, която изключва контакт с почвата и дърво.

Мини-сауна може да се инсталира върху всяка равна площадка, която изключва контакт с почвата и дърво

Изберете:

  • Парцел распланирован

тротоарна плоча

  . Места, покрити с чакъл или излива бетон. Площта, върху която са подредени две пътни табели.

При изграждането на сауни трябва да се грижи за неговата стабилност

База.

  Основаване на бани-бъчви, направени от дъски с дебелина 5-6 мм. в началото на всеки поръчан задълбочаване (те ще бъдат монтирани по-късно дъски). Вдлъбнатини по-удобно само нарязани с помощта на плътни фигури. Изчислете така, че останалата част е не по-малко от 10 см в диаметър. Фиксирана на борда на основания от дървени дъски. Детайли бъде заверен между себе си саморезами по ъглите скрепляют метални детайли за по-голяма надеждност.

В началото на строителството трябва да се грижи за мивка

Съвет! Преди поставяне, обработка на всички дървени части със защитно омасляване. След пълното изграждане направи това, ще бъде много трудно. Предварително отсортируйте материали дървена дъска с възли, напукани по-добре да се използват за довършителни работи във вътрешността на бани.

Преди поставяне на вана трябва да се справят всички дървени части с предпазни пропитками

Раздели.

  Детайли за лицето стените са прикрепени към брускам рамка. В процес на изграждане не забравяйте за врати и прозорци. Очаква сауна изберете от бъдещето, на броя на посетителите в сауната. Имайте предвид, обаче, че твърде миниатюрни стаи няма да е много удобно, голяма и ще изисква много време за добро отопление.

Монтаж на края на стени и преградни стени

Стени.

  На базата На дъската на борда на желаната дължина и ги свързват в трън-GROOVE. Когато става за няколко плочи, оголовков, след инсталирането им допълнително укрепване. Дъска за стени все още се събират до завършване на кръга.

Монтаж на дъски за стени

Монтаж на сауни

Замазка.

  За да се гарантира парильню за повече твърдост и здравина, багажника обиколката на затягат обръча метални хомутами. Използването на обръч помага да се избегнат пукнатини и ще продължи да изтегли на борда, когато те ще намалее с течение на времето.

Използването на обръч помага да се избегнат пукнатини и ще продължи да се изтегли на борда, когато ще се свие с течение на времето

В края на монтаж са монтирани врати и прозорци и врати. Ще бани с външната страна на внимателно мис огнебиозащитный състав и вътрешни стени са допълнително напоени с ленено масло. Ако вашата сауна е предназначен за лятна употреба, това може да не бъде топло. Ергономична полукръгла дизайн позволява баня е топло в продължение на 30-40 минути и се държат на топло до 3-4 часа, което е достатъчно за процедури.

Ще бани с външната страна на внимателно мис огнебиозащитный състав

Готови баньку

Подовете се изпълняват с наклон 1° (за източване на водата), освен това, на пода се поставя дървена решетка за по-добро загряване. Монтаж на конструкции се извършва окабеляване (използвайте специален кабел, изолация), лампи вземе в херметически затворен, специално проектирани за сауни.

Подовете в банята, трябва да имат лек наклон за оттичане на водата

Къде да се вземат вода.

  • Ако в двора има канализационната система – може да се извършва в дренажен щамове тръби, или за изграждане на канавката за отвеждане на отпадъци.

На покрива.

  На покрива мини-сауна може да се направи на стропильную автомобил, покриване на мека стряха (Битумни керемиди или Картон) или гидроизоляционного слой. За системата за свръзка се използва пръти 50×50 мм, за покриви е по-добре да профлист или метални покриви.

Чакъл покрив