Баня с беседка под един покрив (проекти, фото): изгодно, функционално и естетически

Баня в цевта изглежда много оригинално

Стилен вариант, баня с беседка

Обикновено баня-това е отделна функционална зона в участъка, който ще получи допълнителни комуникации. Въпреки това, при недостиг на площад страната на парцела кара да търсят възможности за рационално използване на пространството, като до отделни сгради в полза на многофункционални сгради. Индикативният пример – баня с беседка под един покрив, проекти и съображения, които ще бъдат разгледани по-долу.

Баня с беседка: оценка на ползите

Стълбище с красив парапет, балкон или тераса с беседка не само ще добавят индивидуалност структурата на бани, но и значително увеличаване на неговата функционалност. От страна баня с беседка изглеждат като много просторна и голяма беседка. Комбинирана сграда заемат по-малко място, отколкото две отделни структури. Освен това, не е необходимо да се пътеки, за да съберат всички сгради в парцела-това е допълнително спестяване, плюс освобождаване на квадратен метър. В допълнение към космическата икономика, има и други предимства комбинация бани с беседка:

  къща „дуо“ ще бъде украсен в един стилистическом решение за намаляване на разходите за строителство чрез създаване на общ покрив, греди и стени, солидна основа. Също така, това архитектурно решение ще позволи да се осигури допълнителна здравина беседка през лятото може да се използва и като лятна кухня, не е необходимо изграждането на допълнителни инженерни комуникации и мрежи в павилиона, може да зададете грил или барбекю възможност да продължи почивка на въздуха, просто като излезе от съблекалнята, но трябва да избират разумно място – това трябва да е достатъчно добре скрито от любопитни очи, осигуряване на достатъчно неприкосновеността на личния живот за туристи

Съчетавайки баня с беседка има редица предимства

На покрива за баня с беседка обикновено изправени във формата на плик, на пода – ниво, с асансьор и е изработена от естествено дърво (този етаж е много удобна, приятна разходка на бос). За устройство на пода на беседката, всекидневна с баня, с помощта на специални дъски – террасная плака, която е пълна с малки зазорами. Трябва да се уверите, че той е бил старателно полирани и имаха остри ръбове.

В този вариант, павилиони, разделени на три вида:

загрузка...
  открита беседка – такива обзавеждане, баня с общ етаж и покрив, и беседка има стълба, които могат да бъдат комбинирани с бордюри и огради, обозначаващи границите на беседки. Най-икономичният вид беседки, тъй като няма нужда от изграждане на капиталови стени и провеждане на стъклопакети, с минимални разходи, може да се получи доста по-голяма площ защитени покрив. Въпреки това, открита беседка няма да ви спаси от вятъра и не е много ефективна защита от дъжд, така че този вариант е по-подходящ за сезонно бани

Баня с беседка

  покрита беседка – всъщност, това е една постоянна структура със стени и обикновено голяма чаша. Ако веранда с камина (барбекю), дори и при минимална топлоизолация ще бъде доста удобно дори и през зимата, да не говорим за пролетта и есента. Закрита веранда се превръща в почти още един пълен санитарен възел. Често по проект е предвидено, че една или две стени са направени подвижни (откриване), така че през лятото е покрита беседка лесно се превръща почти в отворена – това е доста универсален вариант

Покрита беседка, а другата цялата баня

Покрита беседка с панорамни прозорци

  полуоткрытая – беседка компромис, в който се инсталира на един или два основни стени. Често стените набор от преобладаващите ветрове, за да се чувстват на верандата по-удобно и защитени. Друг вариант – изграждане на стени, заедно с камина.

Полуоткрытая беседка като компромис

На Смокини. 1. проектът представлява компактна баня с беседка. За допълнителна икономия на площад бани и подобряване огънят, пещта на фурната, получени на улицата. Прозорците в парната баня и помывочной малки, за да се намали теплопотери. Привлекателно изглежда и полукръгли беседка.

Фигура. 1. Проект за баня с веранда под общ покрив

На Смокини. 2 е показано друго решение за баня с беседка

Фигура. 2. Баня с беседка

На Смокини.3 е даден проект бани с остъклена веранда и открита тераса

Фигура. 3. Проект бани с покрита веранда и открита тераса

В клипа е показан оригиналът вариант бани с беседка и басейн:

Проекти на бани с беседка: възможности за използване на

Популярността на решения – баня и беседка под един покрив, причинени от вариативность използването на такива сгради:

  баня-къща – по-често са изградени и използвани като такива в началото на развитието. Такова строителство не се изисква значителни инвестиции, но собствениците ще получат почти пълна къща с всичко необходимо. Докато бъде изграждането на основната сграда и довършителни работи (и за списания между тези процеси може да мине година, ще се случи усушка трупи), собствениците могат да се отпуснете напълно, с някой ограничение на площад колко пъти и компенсира беседка и през лятото действително се превръща в допълнителна стая

Вариант баня-къща-това е почти пълна къща

  къща за гости – пристигане на гостите, разбира се, на почивка, но от време на престоя си не трябва да създава дискомфорт за домакините. Разбира се, може временно да я запазите на някои от помещенията, за да се осигури специална стая (и за помещения, които ще се прилагат достатъчно редовно, но за това те трябва да се изгради/украсяват/on), но някакъв дискомфорт, на първо място психологически, остава. Изглежда много по-привлекателен вариант, в който домакините и почетни гости живеят отделно.

Баня-къща за гости ще създаде оптимални нива на автономия за гостите и домакините

Да имат свой собствен, макар и временно настаняване, човек ще се чувства по-спокоен, уверен и удобно. Това е мястото, където къща за гости баня, която ще позволи създаване на оптимално ниво на самостоятелност и за гостите и собствениците. Особено ако гостите и домакините доста голяма разлика във възрастта-това е, когато един иска да е тихо и спокойно, при други настъпва пик на активност. Да се създаде отделна къща за гости — излишно е, финансов план, и по отношение на заемано място на сайта

Вана с беседка, от профилирани греди

Трябва да се помни, че баня-къща с беседка-това е преди всичко баня, а след това – жилищен дом, където смысловым и организиране център е парна баня. Следователно, всички останали елементи ще бъдат да се адаптират към нея, като по отношение на завършеност, и в отношение на специален режим на експлоатация. Преди всичко, ще имате нужда от специална защита на жилището от влага. Вентилационната Система трябва да бъде проектирана така, че да влажен въздух от еротичен не излиза жива част.

Тъй като за гости, баня-къща не се използва постоянно, а след това проектът на системата за отопление трябва да се вземат предвид „, „прости“ на помещението през зимата – т.е. тръбите не бъдат размразени. И в същото време да бъде достатъчно ефективна, за бързо създаване на достъпна от гледна точка на температурния режим. Освен това, тази баня е къщата, за разлика от останалата част стая в обикновена баня, трябва да имат напълно оборудвана баня и кухненски бокс.