Бар стол с регулируема височина: индивидуален комфорт за всеки дом

Комбинираната бар столове с тапицирана седалка и дървена облегалка

Бар стол с регулируема височина, по-рано са били намерени само в интериора на ресторанта и бар заведения. Този мебел, за разлика от обикновените табуретки, са позволили да седне на масата за всички посетители, независимо от техния растеж. Но защо да не използвате това е удобно решение за създаване на стилен и уютен интериор на апартамент или селска къща, още повече, че този елемент, изглежда, отдавна е част от модерната жилищна среда. С помощта на продуктова столове с регулируема височина може не само да подобри дизайна на апартамента, но и зарадва всички членове на семейството, дори и най-малките.

Бар столове – страхотна идея за малка кухня

Модерен дизайн бялата кухня с барными столове на острова

Високи столове в бара все още са много популярни днес

загрузка...

Кожени бар столове перфектно се вписват в интериора на кухнята

Ярки цветни аксесоари във формата на стола срещу кухня

Предимства на продуктова столове с регулируема височина

Част от обзавеждането е като на стол с регулируема височина, купи си заслужава по няколко причини:

  Подходящи за апартаменти малка площ, може да се замени стандартните кухненски столове. Лесно се приспособява към височината на плота и индивидуалните характеристики на всички членове на семейството или гостите, независимо от техния растеж.

Столове с регулируема височина, за да осигури комфортен време в кухнята на всеки член на семейството

  Избор на удобна позиция в стола си в зависимост от ситуацията. Разнообразие от дизайн ви позволява да използвате тези столове в интериора на различни стилове – от строг минимализъм до прост класически или нахален хай-тек и футуризъм.

Оригиналният дизайн на бар стол за класическия интериор

Ако в апартамент зонирането се извършва с помощта на различна височина пол и летвата, с регулируеми столове, може да премахне тази разлика. Столове стоят от двете страни на стеллажа, и не ще забележим, че един е над друг. В този случай, вие няма да се притеснявате, че трябва да се търси същия дизайн, но с различни размери столове.

Функционални и практични бар столове с регулируема височина

Как да изберете?

При избора на продуктова столове с регулируема височина са взети предвид:

  Лентата с параметри – височина от двете страни на дължина. Последната характеристика влияе върху формата и размера на седалки, брой щандове брой столове. Изпражнения не трябва да стоят твърде близо един до друг.

Широки пластмасови столове са удобно разположени около бара

Оптималното разстояние за малък столове в бара

  Ръст и тегло на всички членове на семейството. Честота на работа столове – това е предмет на мебели основно за декоративни или да се използва всеки ден, като често идват гости и затова в този случай е важно да се обърне внимание на материал на седалката, както и надеждността на повдигане.

Творчески подход към дизайна на бар столове от различни материали

Съвет! Преди да закупят всички модели трябва да бъдат проверени на стол съпротива, за да седне на него, покрутиться, за да провери на механизъм, осигуряващ твърдост на пружината на амортисьора.

Светли и удобни столове ще ви външен вид и функционалност

Видове подемни механизми

Височина бар стол с регулируема с механизъм за повдигане, които могат да бъдат въздушните, винтови.

Пневматичен механизъм за повдигане или отточна тръба на шарнирна връзка лифт амортисьор (газлифт), който се контролира с помощта на бутоните или на лоста под седалката. Корекция, автоматична или полуавтоматична. Самата конструкция е доста здрав и надежден, предназначени за високи натоварвания.

Бар стол с механизъм за пневматично управлявани от лост под седалката

Винт механизъм е напълно механично, асансьор седалка за сметка на часовниковата стрелка, спускане – по посока на часовниковата стрелка. С помощта на специален накрайник се определя на необходимото ниво, а дизайнът е изцяло статичен. Винт механизъм се използва много по-малко пневматични, те обикновено са оборудвани с дървени столове и столове. Винт може да бъде скрит в багажника или е отворен, при това изпълнява декоративна функция.

Винт дизайн механизъм, табуретка

Пластмасови бар столове с винтовым механизъм

Има и по-екзотични варианти на механизъм за повдигане, например, да се прибират или, когато седалката ръчно повдигнати на желаната височина и се фиксира с помощта на „клечки за дрехи“ или шапка. Обикновено такъв механизъм е оборудван дизайнерски стол экостиле.

Оригинални бар столове, отстранени „PEG“

Газлифт

Газов механизъм за повдигане, или ротационни-лифтинг-това е най-често срещаният, удобен и надежден начин за регулиране на височината на стола. Конструкция и механизъм на действие на газлифта-това е доста просто: крака има вграден резервоар с газ, който под въздействието на буталото компресира напрежението извор, стол пада. За да приведат механизма в действие, трябва да щракнете върху бутона или лост, който отваря паралелно клапан.

Стилен акцент бар столове с наклон и механизъм за повдигане

Дизайнът на бутилката позволява регулиране на височината на стола, но величина зависи от вида на амортисьора. Последната може да бъде три вида:

Кратко. Средна. Висок.

С помощта на газлифт, можете лесно да инсталирате височината на стола

Размери сътресения оказва пряко влияние върху степента на промяна на височината на седалката. И материалът, от който е изработена, зависи от степента на надеждност на конструкцията и времето му на експлоатация.

Класически бар стол с основание крома и система газлифт

За домашно приложение са най-подходящи за столове със средна или висока абсорбер е изработена от месинг, хром. Ако столове за чисто декоративни цели и рядко се използва по предназначение, това може да изберете пластмасови връзка. На този бар стол, регулируема височина, цената ще бъде значително по-ниски, но също така намалява срокът на живот, а дизайнът не може да издържи на редовни измивания.

Ярки декоративни столове, пластмасови

Пластмасови стола на адвокатското клас с регулируема височина в ретро стил

Характеристики на системата газлифт

Въпреки надеждността на механизма, газлифт има редица ограничения за експлоатация:

  Повечето модели са изчислени на натоварване до 100 кг, превишение може да доведе до увреждане. Експлоатация на бар столове от газлифтом трябва да се извършва при температура не по-ниска от 6 °С, В противен случай механизмът няма.

Закупуване на бар столове, вие трябва да се консултирате относно ограниченията в теглото, които те издържат, особено ако имате членове на семейството, впечатляващи възможности

  Регулиране на височината, препоръчани в това време, когато председател на никой не седи. Активно използване на механизъм за повдигане се препоръчва поне веднъж в годината се проверява състоянието на системата, когато е необходимо за ремонт или подмяна на износените детайли.

Декоративен набор от столове и маса с подсветка

Съвет! Максималната тежест, която може да издържи креслото, посочени в инструкции. Невъзможно е да победим, така че да вземат предвид този параметър при избора на подходящ модел.

За успешна покупка трябва да се придържат към определени параметри, които трябва да бъдат подходящи за вас

Подложка за крака

Почти всички модели от продуктова столове, регулируеми по височина, с поставка за краката. Това може да бъде всичко – от стандартните ленти или дъга, прикрепени към дръжка на стола, за по-оригинални възможности под формата на здравата конструкция на седалката.

През цялата Османска стол с регулируема височина

Обикновено, стъпала изработени от същия материал, че и основата. Основно се използва от хромиран метал. Но на щанда може да бъде изработена от дърво или пластмаса, комбинирани материали.

Метална поставка за винтови бар столове от дърво

Съвет! При закупуване на по-добре да се обърне внимание не само на дизайна на подложки за краката, но също и на възможност за лесно прибиране на реколтата, тъй като този елемент пачкается най-бързо.

Пластмасов стол с триъгълна форма, с едно и също стъпало

В работата на бар столове с регулируема височина са най-удобни, по-подходящ модел, който лесно да променяте положението на краката.

Мек бар стол с подножкой във формата на венчелистчета

Дизайн

Какво да купя за вкъщи? Икономични бар стол с регулируема височина Лерой Мерлен или на ИКЕА, и, може би, скъпи дизайнерски модел? В действителност това не е толкова важно, важното е разумно да се подходи към избора на подходящ вариант и това е добре. Съвременните производители на мебели буквално сложи средния купувач в задънена улица, предлагащи бар столове различни форми и цветове. И ако причината за това е, че много от моделите имат общи черти, това място е много, много силно се различават:

Необичайни метални бар столове с регулируема височина

  Елегантен кръг или квадрат, Вида на изпражненията. С висока облегалка и подлакътници, както на класически столове и кресла. Със странична или задна за подпомагане, с различна височина и огъване.

Кожена табуретка адвокатско клас с къс заден ар Нуво

Места могат да бъдат твърди или меки, изработени от различни материали, като:

  Пластмаса – мат, гланц, прозрачно, гладки или резбовани. Дърво. Метал. Кожена или текстилна обивке от гладко или стеганого.

Комбинация от столове, метални и контраст дърво изглежда страхотно в кухнята

Цветово решение може да бъде всеки: от класически черно-бели и приглушени тонове, нюанси на естествено дърво, която е наситена и затруднен.

Сочни нюанси разбавят строг вътрешен интериор кухня

Седалката може да бъде проста или е украсена с впечатляващ контрастная отстрочка, бродерия, кристали, дърворезба, рисунки, комбинации от различни цветове и материали.

Узорчатый стол с регулируема височина

База бар столове с регулируема височина най-често кръгли, но има и модели с квадратна стойка, върху крака на 1-4 и дори на колела.

Потребителски форми на основата на квадрат хром

Ако не намерите нищо подходящо, дори и в това разнообразие, ще можете да направите един стол с регулируема височина със собствените си ръце. По-специално, това се отнася и за дървени модели с механизъм за ръчно повдигане. Разбира се, направи това, без умения дърводелец трудно, но може да се види и майсторски класове. Още един лесен вариант-да си купите готови бар стол с прост дизайн и да го украсяват себе си чрез замяна на тапицерията, чрез добавяне на детайли.

Домашен бар стол с механизъм винтовым

Бар стол с регулируема височина: съвети за избор на

Избор на дизайн на бар столове и трябва да се започне от няколко фактора:

  Местоположение на бара. Ако се намира в непосредствена близост до печка или кухненски работната зона, материал на седалката трябва да бъдат устойчиви на външни влияния. Не купувайте столове с кожена или текстилна тапицерия, която лесно се петна от мазнини, сок и т.н. същото се отнася и за сядане от бамбук или от суров дървен материал.

Удобни и практични пластмасови столове за бар на печката

  Характеристики на експлоатация. Ако членовете на семейството и гостите често се срещат в кухнята, е важно да се грижи не само за възможности за регулиране на височината на стола, но удобни седалки. Наличието на облегалка, тапицерия, подлакътници правят изпражненията по-удобно.

Време в кухнята – залог за добро настроение

Кухня в Индустриален стил, с малък бар столове

Комбинация от бяло с дърво изгодно страхотно в просторна кухня