Басейн в страната (72 фото): надуваем, каркасный или бетон?

Басейн в страната е отлична възможност да разнообразят почивката си

Лятна почивка губи голяма част от привлекателността си, ако не на водния обект – езеро, река или езеро. Въпреки това, бетон, рамкова или надуваем басейн в страната, със собствените си ръце (снимка и видео на процеса по-долу), събрана в сайта, ще бъде достойна алтернатива, която не изисква големи инвестиции.

Басейн в страната-това е не само възможност да се плува, но и е отлично допълнение към ландшафтному сайт дизайн

И, което е особено важно в условия на дефицит площад на стандартен (6 дка) на страната, в басейн не заема много място.

Дори бетонен басейн може да бъде по-компактен в малко вилно сайта

Конструкцията на басейна, разположен на малък участък ще играе още по-важна роля

загрузка...

Най-подходящия дизайн ще е изгодно преобразуване на пространството около басейна

Надуваем басейн: мобилен и достъпен

Най-лесният, достъпен и непретенциозен за ежедневна употреба-надуваем басейн. Повечето модели (ако оставим настрана детски басейни, те ще бъдат обсъдени по-долу) надуваем басейн е изработена от двойно (а понякога и три слоя) / PVC-фолио.

Надуваем басейн PVC фолио

При това се надува само горния пръстен куха помещение вмонтирована в космическия Страна, той се надува, за да даде на басейн са по-устойчиви. При попълване на басейна с вода, се издига едновременно с нивото на водата.

Басейн искаш горния пръстен

Големи надуваеми басейни има отвор, през който можете да помпа за впръскване на вода, а след това се филтрира. В малки басейни дупка, така че ако няма желания често се сменя водата, да се направи почистване на водата трябва да бъде предварително почистени. Освен това купя палатка, която трябва да покрие басейн, когато в него няма никой – това ще ви помогне да се избягва контакт с насекоми, прах и листа.

Надуваем басейн с широки надуваеми фланци

Основни предимства надуваем басейн:

  компактността на сглобени той заема минимално място, може да се превозва в багажника на колата. В студено време му е лесно да поставите в килера

Малък надуваем басейн

  лесна инсталация – на целия процес на подготовка ще отнеме 15-25 минути (подготовка на стаята, разположението на басейна, надува на балони, камера)

Надуваеми басейни могат бързо да бъдат инсталирани почти навсякъде

  малка цена

Малка цена ще станете притежател на собствен малък басейн

  в този басейн водата се затопля бързо

Малък обем дава възможност за бързо загряване на вода на слънце, за да се поддържа приятна температура

Ако говорим за недостатъците, след това, преди всичко, това са малки водни площи, може да прегазим, но не да плува.

Надуваеми басейни се предлагат в различни обеми, но много по-вероятно да купуват басейни с малка площ

Има модели с по-големи (до 5-7 м), но те са и доста скъпи — цената е сравнима с възможност за скеле. Освен това, тези басейни са много тревожни в експлоатация, преди всичко, филтриране и пречистване на вода. Друг недостатък-липса на издръжливост, на този басейн лесно протыкается. И още – надуваем басейн, ще имате нужда от помпа периодично

Кръгъл надуваем басейн със стъпала за преминаване през железопътен

Съвет! Ако височината на борда не по-голямо от 1 м, тогава е необходимо вътрешно стълбище. От една страна, възрастните хора и децата да бъде трудно да се получи в/да получи в басейна. От друга страна, не струва много да се разчита на страна-камера, това може да доведе до разливу вода.

Голям кръгъл надуваем басейн

Детски надуваем басейн с пързалка, палатка, кошарката

Надуваем басейн-това е чудесен начин за втвърдяване и физическо развитие на детето. Съвременните модели детски надуваеми басейни е доста разнообразна – както по форма, така и оборудване:

  сенник на басейн – вода е отлично се нагрява от слънцето, но бебето може да се скрият от изгарящ от светлина и не запарва

Басейн акула детски надуваем с навес

  басейн Арена – съдържа специален прът, който могат да бъдат назначени играчки

Игри надуваем басейн-Арена

  игрални центрове – те са едновременно могат да бъркам няколко деца, лабиринт, фонтани, пързалки, надуваеми играчки

Надуваем център за игра с басейн

Много популярни детски надуваем басейн с пързалка. Надуваеми пързалки могат да бъдат неразделна част от басейна и влезте в пакет. Има един специален вид надуваеми пързалки, които са предназначени за декорация на големи и стационарни басейни. Те са много издръжливи и могат да издържат тежестта на възрастен човек. При правилно инсталиране на надуваеми пързалки напълно се елиминира възможността от получаване на травма по време на езда. Дори ако слайд се развали (разбити), той е в състояние да запази своя обем в продължение на достатъчно време. Това време ще е достатъчно, за да спокойно да оставите бластване на комплекса.

Детски надуваем басейн с пързалка

При избора е важно правилно да се определи размера на басейна – това може да е компактен модел, който можете да вземете със себе си в река, езеро или море, вариант на „жаба“. И, може би, по-голям модел – големи плоски мивки, в която детето е в хоризонтално положение може да бъде напълно потопен във вода и да овладеят основите на плуване. Има и други важни точки:

  избор на дълбочината зависи от възрастта. За деца от 1,5 години до 15-17 см, в диапазона 1,5-3 години – до 50 см, от 3 до 6 години-до 70 см

Просто плитък надуваем детски басейн

  повечето модели детски надуваеми басейни не е специален отвор за източване на водата и интернет филтър на шум. Така че водата трябва да се променят често и на ръка, а след това изплакнете вътрешната част на всичко това трябва да се има предвид, избор на размер и обем на басейна

Правоъгълен детски надуваем басейн

  меки дъното – не винаги (особено ако доведе басейн до морето, езерото и т.н.) може да се сложи басейн на равна повърхност. Дупки и малки камъни за разходка на дъното на тънка обвивка, е много неприятно. Наличието на Под дъното на надувное случай решава проблема – стъпка на дъното меки и удобни надуваеми брони, отколкото те са по-широки, толкова по-безопасно за басейна

Надуваеми кв. басейн за деца-това е достатъчно стабилен за децата да играят

Как да изберете надуваем басейн за бебето – подробности на видео

Каркасный басейн: видове и особености на инсталацията

Рамкова басейни запазват формата си поради монтаж на дограма. В зависимост от вида на рамката и сезонността на използване на рамкова басейни са разделени както следва:

  сезонни – имат сгъваем-разборную рамката от кухи метални тръби и свързващи елементи. Купа на басейна – чанта трислоен (дебелина 0,7-0,7 мм) поливинилхлорид между слоевете на филм, подсилена с мрежа от кевлар или полиестер – това увеличава силата на филма на опън.

Правоъгълен каркасный басейн с резервни копия

Благодарение на конструкция на шасито е по-траен, отколкото надуваем басейн, и запазва формата си. Сезонен басейн се събира и да се пълни с вода в началото на плувния сезон, през есента и запознат за съхранение. Инсталиране на wireframe басейна, този тип не изисква много време и специални умения. Други предимства са сравнително големи (до 7 тона вода) Размери в различни форми, предлагани от производителя. Дори и в средни размери (около 3,5 тона), е достатъчно комфортно ще се чувствате и 2 деца и 2 за възрастни. Срок на експлоатация – 5 години

Овална каркасный басейн, монтирани на дървена веранда

  всесезонни – да могат да се издържат замразяване дори с вода вътре, така че те не могат да бъдат демонтирани по време студено време. Основната разлика се състои в това, че те са от двете страни метални профилирани стени (0,8 мм), освен това е покрита с няколко слоя полимер или емайл. Подсилена рамка с допълнително монтирани напречни греди и раскосов стена и стоманена дъска, за да създаде достатъчно голяма (до 20 тона вода) басейни с кръгла или овална форма. Срок на експлоатация – до 15 години

Всесезонни басейн рамка сив

Рамкова всесезонни басейни с декоративни подпори

Всички сезонен каркасный басейн с дървена настилка около

Стационарен каркасный басейн, заобиколен от дървена платформа

Стационарен каркасный басейн, затворени в каменна тераса

Каркасный басейн с декорирани цветя, дървени подове

Инсталиране на плувен басейн: съвети

За нормална инсталация и експлоатация на басейна от голямо значение е правилният избор на мястото:

  за да инсталирате просто да се обобщи вода и да осигури неговото изпомпване (източване)

Бетонен басейн с водопад

  мястото трябва да бъде слънчево, така и водата бързо се затопля

Плувен басейн

  в сайта не трябва да бъде голям наклон

Басейн, разположен на равен терен в близост до лятна кухня

  в непосредствена близост не трябва да има дървета – те не само засенчват басейн, но също и да служи като източник на отпадъци.

Басейн със стъклена стена, свободно от дървета оцветяване

Басейн в страната със собствените си ръце:

Постоянен басейн (композитни, бетон) често се възприема като индикатор за специален статут на собственика на дома. Въпреки това, за изграждане на участък басейн със собствените си ръце е достатъчно просто.

Обикновен правоъгълен басейн

Издължена по протежение на дома плувен басейн

След това се пристъпи директно към изграждането на:

  яма – размерите му трябва да бъде 40-50 см по-голям и малко по-дълбоко, отколкото е размерът на планираните басейна. Стената на ямата с малко (около 5 градуса) наклон навън – това ще предотврати проливането на почвата и добавя дизайн, стабилност и надеждност (Фиг. 2)

Фигура. 2. Ями басейн

  дъното на изкопа внимателно подравнени и трамбована, след това да създадете дренажен слой от чакъл и пясък с дебелина около 30 см (Фиг. 3). Добре хвърли вода, така че да е максимално стегнат, след това организира хидроизолации. Бюджетен вариант е полагане на покривни материали на битумную мастику в два слоя. Въпреки това, той трябва да играе по дъното на 20-30 см от стената басейн

Фигура.3. Улова басейн

  на дъното организира арматура рамки (смокини. 4) и се налива бетон. Когато бетон втвърди, пристъпваме към монтаж на кофраж

Фигура. 4. Армировка на дъното на басейна

Фигура. 5. Кофраж за вертикални стени на басейна

Фигура. 6. Кофраж за стени

  наливане на стените преди да се влее стените и дъното на добре навлажнено с вода за по-устойчив захват с разтвор. След изливане на първото (15 см) слой определят предварително подготвена арматурную на окото и продължават слоеве се стени пилинг и хидроизолация, след като бетон се втвърдяват кофраж демонтируют (смокини. 7) и Sunder (ръчно) да принадлежности на стени, изравняване на тях.

Фигура. 7. Купа от бетон след заливане

Последваха хидроизолация студено ставите – счупвания, пукнатини, кухини между слоевете, ставите между стените, стените и дъното

  готово – за декоративни облицовки на стени с помощта на мозайка (Фиг.8), на плочките (плочки), но в последно време за тази цел се използват PVC филм. (Фиг. 9) той не само подобрява стягане на басейна, но и му придава привлекателен син цвят. Понякога, за да украсяват дъното използвате замазки (смокини.10)

Фигура. 8. Покритие на басейна мозайка

Фигура. 9. Басейн, изваян PVC фолио

Фигура. 10. Басейн с самовыравнивающегося пол

След като се дипломира, да започнете инсталирането на необходимото оборудване (Фиг. 11) помпено-филтърни станции, осветление, водопади, фонтани и т.н. се водят на работа по благоустройството е достъпен в близост.

Фигура. 11. Обзавеждане за басейна (резервоара с филтър, циркулационна помпа, филтър елемент, клапан Multi-пътя)