белите брези снимки на цветя, разсад, кога да засадят и как да се грижим

Описание белите брези

Колко такива цветя, които ни дават красота, като остава малко известни. Така че това е клонка. Тя е била известна още в древността, но като лечебно растение, и сега тя знае малко. Градинари обърна внимание на това през деветнадесети век, когато е била въведена от няколко вида с тропическите и субтропическите области на Америка.

Може да се предположи, че при отглеждането на тези видове невен в градината им беше кръстосано опрашване и нов вид — върбинка hybrid. Това е многогодишно растение, култивирани като едногодишни.

Белите брези растение сильноветвистое с височина до 45 см, с квадратна дръжка и обратното, листа, продълговати, триъгълни, назъбени по краищата. Всички зелени части на подрастващите строги сиви косми.

Влакнести корени с. Gvozdenovici форма на цветя, ароматни, събрани по 30-50 в щитове с диаметър 6-10 см, Цвят бял, розов, светло червен, кармин, светло синьо, тъмно-лилаво, одноцветный или с очи с различен цвят.

Видове и сортове с

Има две групи:

Цъфтеж на растенията достигат височина 40-45 см, или пълзящи.

Компактни растения, в легнало положение с възходящи върховете на стъблата.

Растението привлича вниманието на ярки, сочни цветове, особено червено, синьо и лилаво. Сортове се различават по височина (20-50 см), структура на храста, както и размера на цвете.

загрузка...

Освен това, може да се нарече няколко вида с, които се използват за декорация и най-вече за тераси и вазонов. Белите брези белите брези канадската и труден.

Първата цъфти тип светло червено, цветя, втората — лилаво-розово. Добре е за букети върбинка Буенос айраске, което расте до 1 — 1,2 м и има цветя, лилав цвят.

Всички видове невен мразоустойчив и на суша. Най-доброто място за тях — балкон с Южна и югоизточна страни, рабатки и вази около дома на слънчевата страна.

Ярки цветове вербен са добри за букети, особено във водата, те остават около 10 дни. Маломерен Catocalinae сортове са подходящи за създаване на бордюри по протежение на пътеките, по ръба на разнообразни цветни лехи и бордюри, хребети.

За групови насаждения е най-добре да използва за свързване на един цвят. Почвата върбинка непретенциозна и не могат да понасят пресни органични торове, като много издънки, но без цветя.

Сортове с хибридна

Macranthon белите брези

Пик — червени цветове, цъфти от началото на юли, височина на растението 30 см

Юлия — цветовете са виолетово-лилави с бели очи“, цъфти през юни, височина 40 см

Кардинал — цветовете са ярко червени, цъфти през юли, височина 40 см

Етна — червени цветя с бели очи“, цъфти през май, височина 50см

Компактен, белите брези

Аметист — цветовете са сини, цъфти през юли, височина 30 см

Даслер — цветовете са ярко червени, цъфти през юни, растенията височина 25 см

Кристал — цветя кипенно-бели цветове с края на юни, височина на растенията 20 см розова наслада

Сплендор — цветовете са виолетово-лилави с бели очи“, цъфти през юли и височина 20 см

Отглеждане и размножаване белите брези

Всички видове разбира се, многогодишни растения, които се отглеждат като едногодишни. Размножава се чрез семена, да ги сеят през март на разсад.

Семена (за да се събират постепенно, по малко препичане избелели цветове; кълняемостта се запазва 1-2 години) прерастват в продължение на дълго време (10-20 дни) и дълъг. За да се ускори поникването на семената им трябва да се накиснат във фактор на растежа (например, гуматы).

Белите брези също е добре черенкуется. Разсад са много чувствителни към излишък на влага, така че те се поръсва само при пересыхании на почвата. Разсадът след един месец. На открито се засаждат в средата на май на разстояние 20-25 сантиметра.

Цъфти белите брези през юни и цъфти през цялото лято и началото на есента, в резултат на студове до -2-3 °C. Минерални добавки, като разсад, така и за постоянно място за получаване на силни растения и изобилен цъфтеж.

Белите брези болест

Белите брези податливи на бактериално увяхване, стачкоизменник, корен и стеблевая гниене и петна, причинени от гъби и нематоди.