Бересклет: фотообзор на различни класове и съвети за обустройству на ландшафтния дизайн

Бересклет-това е листопадные или вечнозелени храсти и малки дървета от семейство bereskleta

Растението Бересклет наброява повече от 200 вида и са разпространени главно в Северното полукълбо. Често се отглежда като декоративно растение се използва в озеленяването за декориране на стени и в рокариях, намерили и номер на съдържание.

Бересклет храст е много популярен сред градинарите и ландшафтните дизайнери

Пестролистные листа Бересклет изглежда невероятно

Елегантен Бересклет дърво разкрасяване на градината е не само през лятото и есента

загрузка...

Бересклет Фортуна Изумруд злато

Описание Бересклет

Понякога височината на растението достига 4 метра Листата тъмно-зелена, блестяща, понякога с кремаво-сребристи петна в центъра. Цветя с не много приятна миризма, те са събрани в съцветия, четка. Плодовете са отровни плодове, други части от растения, също така не може да се яде. Разгледай снимки на всички видове Бересклет и описание на нашия сайт.

14

Ако сте избрали за вашия Бересклет обработваема земя, трябва да знаете, че засаждането става през ранна пролет, понякога и през есента. Не забравяйте да разгледа внимателно шпиндела, ще научите за особеностите на засаждане, разгледай снимки на процеса. Той обича да бъде в сянка, като почвата трябва да е плодородна, с добра пропускливост и лесно. Важното е, че растението силно се разраства на ширина, а понякога и височина, така че да го постави далеч от дървета, осигуряване на достатъчно разстояние между храстите и сгради в парцела. Брой сортове се засаждат в саксии и кутии с по-големи размери, през лятото е по-добре да ги оставят на улицата, а през зимата трябва да ги в.

Ос дърво с розови листа изглежда невероятно!

Бересклет може да се отглежда в саксия

Подготви дупка за засаждане предварително, за две седмици. Сигурен съм, че по обем, е 1,5 пъти по-голяма от кореновата система на фиданките. На дъното На задълбочаване изсипва пясък или специална структура за отводняване, покрити със слой хумус, смесени с почва, след това растенията се поставят на една фиданка, изправете корени, залейте със смес от почва и компост, леко утрамбовывая му. Ако Бересклет ще служи като жив плет засаждане го по-добре в окоп. Разбира се, засаждане на растенията, да ги поливате и не забравяйте да прави това в продължение на първата седмица.

Подготовка на дупки за засаждане на Бересклета

Характеристики на отглеждане и грижи за Бересклетом

Това растение не обича излишната влага, която може да повреди корените му. Така че, ако обилно вали, той не се нуждае от поливане. Ако няма валежи, а след това се полива Бересклет е необходимо. Също така трябва да не забравяме да се разрохка почвата около поне три пъти по време на сезона. Освен това, трябва да се хранят два пъти на растението в продължение на един сезон, минерални торове и органични вещества.

Кацане Бересклет

Бересклет Емералд Фортуна ‘n’ gold

Младите издънки Бересклета

Може да се каже, че Бересклет обича оформяне и трябва често да бъдат премахнати. За формиране на короната изрежете ранна пролет или късна есен. Има няколко вида форма на короната – коничен, эллипсоидальные или стандартен дърво.

Бересклет храст се нуждае от периодично подрязване

Малки спретнати Бересклет дърво

Да Не забравяме и вредители, които нападат растенията: паяк акари, листни въшки, гъсеници, mealybug. За да се отървете от тези вредители, трябва да се справят вретеното с помощта на специален разтвор. Заболявания, които засягат растения-това е тялото гниене или плесен. За профилактика струва да се справят с Бересклет специални препарати, а засегнатите части на растенията трябва да се реже и да се изгори.

Spider акари са много опасни за Бересклет

Mealybug

Разпредели няколко начина за размножаване Бересклет: чрез връхни резници, наслояване, семена, разделяне на храста. Помислете за варианти, размножаване на Бересклет, особено засаждане и грижи, снимки можете да видите на сайта.

  Ако прекарвате наслояване на пролетта, трябва по-ниски стъбла майчиното растение на земята в един КАНАЛ, който обхваща най-горния слой на почвата.

Принцип размножаването на наслояване

  За размножаване чрез резници трябва да се режат върховете на растенията, по-млади от 5 години. След това постави вал в смес от торф и пясък и се оставят на светло и хладно място за вкореняване.

Принципът на резници

  Разделение на основно се размножават джудже сортове. Внимателно откъснати от основния корен на растежа на растенията с част от коренището, в резултат на това част се установява на празно място. Семена Бересклет трябва да се сеят в почвата през есента и покрива през зимата листа или слама. Ако решите да се сее през пролетта, предварително накиснете семената в продължение на няколко дни във вода.

Размножаване Бересклет със собствените си ръце няма да бъде особена трудност

Разновидности и сортове Бересклет

Бересклет включва над 200 вида

Има много различни видове и разновидности на това растение в природата и се отглежда. Един от тях е Европейският бересклет, снимката може да видите по-долу. Този вид храсти или под формата на дърво. Височина 2-5 м. през лятото той има богат зелен цвят на листата. Цветовете са дребни, събрани в съцветие. Растението започва да цъфти в края на май. Близо до есента, сред зелените листа се появяват розови, оранжеви, жълти, червени, понякога бели и лилави петна. Намерили дори няколко цвята на един лист. Сортове Бересклет европейски, снимка и описание, което може да видите на нашия сайт, включват в себе си: червен каскада“, „Нана“, „интерлюдия“, „пендулов“.

14

Другият тип-това е крилата Бересклет, снимки, представени по-долу. Се срещат в природата, както в сингъл, така и в групи. Расте на каменисти места, в долините на реките и сенчести гори. Това може да бъде като храст с височина 2,5 м и дърво до 4 метра височина. Основната му функция е външния вид, който ще е през есента. През този период листата са оцветени в розово, червени, оранжеви и лилави тонове. Благодарение на този храст широко приложение в ландшафтния дизайн. Често се използва за украса на градини, тревни площи, паркове и градини. Бересклет цъфти през пролетта на малки невзрачными жълти цветя. Благодарение на своя необичаен издънки от този вид се наричат „всяка една“.

Крилата Бересклет през лятото

Крилата Бересклет през есента

Искам да обърна внимание на един вид – Бересклет състояние, снимка можете да видите в интернет. В естествената среда този вид се отглежда в Китай. Могат да се отглеждат в сравнително по-хладните райони. Той се различава от другите видове Бересклета. Това е пълзящи храсти, свързано с вечнозелени растения. Много често се използва от дизайнери за създаване на ландшафта, тъй като листата е необичайна цвят и клони могат да се закачат за опора, кръстосва си. Височината може да бъде 60см. Цвят на листата често два цвята, могат да бъдат-зелено, изумрудено зелено, със сребрист блясък. За нашия регион това е по-скоро екзотично растение, но в последните години набира популярност и често се срещат в градини, дома градини, ландшафтен дизайн.

Бересклет състояние за сметка на външния си вид и лекота стана много популярна

Различни стая Бересклет

Специално внимание заслужава формата на саксийни Бересклет. Съдържанието на стайни растения-това е специална форма на Бересклет. С голям bereskleta разнообразие в дома си има само два вида: костен и японски.

Видове стаи Японски Бересклет най-популярните

Различни стая Бересклет

Ако говорим за възможностите за съдържанието на стаята, а след това те могат да бъдат вълнообразни или под формата на дърво. Листата на растението могат да бъдат пъстри или зелени. Малки цветчета, събрани в съцветия на белия цвят. За да се осигури добро съществуване на саксийни цветя, трябва да се създаде определени условия за неговото отглеждане.

Помислете Бересклет стаен засаждане и грижи (виж снимката по-долу).

Основни условия за всестранно развитие на Бересклет:

  Местоположението на завода. За осигуряване на добра растителност, трябва да осветено място, можете да поставите Бересклет на прозореца под пряка слънчева светлина. Въпреки това, той се чувства добре в частична сянка. Като опция – през лятото може да поставите растението на открито: балкон, тераса, градина. През зимата той донесе в стаята. На температурата. Характеристика на растението е неговата простота към температурни промени: тя може да расте, при температура от 5-10 °C. ако през зимата в стаята е твърде горещо, тя може да започне да хвърлят листата си.

Бересклет обича добро осветление и умерено поливане

Ако правилно се грижи за вашето растение ще е плътна и с ярък цвят

  Организация за напояване. Бересклет стаен грижи не изисква голямо количество влага. Особено през зимата водата е изключително рядко, не се допуска изсушаване на земята. През лятото можете да увеличите количеството на водата. Обича пръскане. Земята. Идеална смес за отглеждане на растения е използването на дървесни на хумус и на земята. Можете да добавите пясък, торф и тревиста земя.

Специално внимание трябва да се обърне на избора на специална почва

  Трансплантация. Младите растения трябва да се пресаждат всяка година, възрастните – веднъж на всеки 3-4 години, през пролетта. Торове. Ос дърво има нужда от време на зачеването, на органични вещества в пролетния и есенния период зимен период за това. Декорация. За да се създаде една красива форма, трябва редовно да се режат Бересклет. Слаби издънки и трябва да бъдат изтрити от времето. Подрязване на растението, можете да направите такава форма на короната, като кълбо, конус, елипса или да оформят бонсай.

Видове стаи Бересклет също се нуждаят от подрязване

  Борбата с болестите. Характерна болест на този вид е сиво гниене. Тя често провокира прекомерната влажност. Можете да се преборите с него, за отводняване на помещение и с помощта на специални антисептични разтвори.

Бересклет: снимка примери на ландшафтния дизайн на сайтове

Голямо разнообразие от оригинални видове и сортове Бересклет позволява широко да го използвате за създаване на декоративни градини. Може да се използва както индивидуално, така и в комбинация с други групи растения. Бересклет дава възможност за създаване на тревата и миниатюрни жив плет. За използване в групов композиции често заемат големи разпространението на копия.

В Бересклет в дизайна на декоративни огради

В Бересклет в дизайна на обработваема земя,

Сортове с висок ръст се използват във фонов режим, при създаването на цветни лехи, маломерен, също украсена с цветни лехи по периметъра. Ниски растения може да се използва за създаване на алпийски хълмове или рокариев. Понякога на места, където има много сенки, замяна на тревата или формиране на границите на песни, които са ярко осветени от слънцето.

Бересклет Фортуна често се използва за вертикално озеленяване

Разновидности на „късмет“ може да се използва за ландшафт цели във вертикална посока. За това той трябва да се създаде за опора. Често се използват на балконите, терасите и верандите. В близост може да маломерни хвойники, закърнели, берберис или дрян. Възможности за използване Бересклет в ландшафтния дизайн – най-различни, всичко зависи от дизайнер на проекта, желанията на клиента и цялостния стил на решение на обработваема земя.