Беседка от масивно дърво със собствените си ръце (62 фото): стъпка по стъпка ръководство

Малка, но уютна беседка дърво на ръба на басейна

Когато феновете да се построи беседка от масивно дърво със собствените си ръце в извън сайта, може да има много въпроси, ако предварително внимателно. Беседка се счита за не толкова сложна структура, което толкова дълго време се подготвят за неговото изграждане, обаче, както и всяко строеж, е необходимо предварително да се изчисли всички „до милиметър“, че след работа не трябваше да се поправят грешките. След като усвоите стъпка по стъпка инструкции за изграждане на стандартна дървена беседка, можете да се намалят разходите на време, пари и нерви при работа. Дори ако изберете някаква друга форма на конструкцията, основните етапи на строителство-това е винаги една и съща. Градински беседки от дърво често се превръща в най-любимото място в района, така че трябва да се обърне внимание не само на размера и удобен дизайн, но и външния му вид.

Красив интериор на дървени беседки

Дървена беседка в стил „арт деко“ с текстил покрив

Мебели от дърво в ориенталски стил

загрузка...

Малка беседка от дърво с резбовани елементи

Бяла дървена беседка с управлявате пергола в градината на къща

Мебели от дърво на фона на красивите цветя

Обучение

Най-важното в изграждането на беседка или на всяка друга структура-това е подробен план на изследването. Търся идеи могат да се прилагат в много списания за интериорен дизайн, специализирани сайтове, видео и т.н. – винаги има оригинални снимки беседки от дърво за разпит. Създаване на план обикновено включва следните стъпки:

Избор на формата и целевото предназначение сгради. По форма беседки могат да бъдат най-различни: стандартни квадратни или правоъгълни, кръгли, шестоъгълник или осмоъгълен, затворени или отворени. Къща-оригиналите могат да се издигне на сайта нещо страхотно: космически кораб, избушку Жени-Jagi или къща лесника.

Всички сезони на дървени беседки

Малък градинско езерце с дървена беседка

Шестоъгълен дървена беседка с прекрасна гледка към природата

Целта на беседки, също са различни. Ако искате просто да се отпуснете в сянка след работа на сайта, може да се изгради редовно беседка с няколко пейки. Когато е планирано място на забавления за голяма компания, тогава е по-добре да спрете избора си на голяма площ с навес. Всеки, който не мисли лятна почивка, без барбекю и лятна кухня, подходящ беседки от дърво с барбекю или руска печка.

Беседки от дърво с барбекю

Съвет! Избора на една или друга форма и стил на беседки, имайте предвид, че тя трябва да се впише в ландшафтен дизайн и се слее с вече наличните сгради в парцела.

Избор на място. Когато продумывали, кой ще беседка в двора ви, трябва да изберете място за нея. Близо тя ще се намира от къщата, или не – въпрос на желание на домакините, но ниско място е невъзможно по съвсем рационални причини – тук е мястото, където тя ще се проведе по-бързо се разпадне заради дъжд и струпването на вода.

Красива дървена беседка, на фона на океана

Съвет! За желания естетически ефект, беседка, по-добре да се разположат около цветни лехи, градински храсти и дървета. Хубаво е, когато беседки с изглед растения, а не плевня или на някой ограда.

Хармонично съчетание на беседка със сламен покрив и декоративни водопади

Изготвяне на чертеж. След всички подготвителни дейности, е необходимо да се направи подробен чертеж беседки. Тя отчита Размера на беседки, всички техни съставни части от мазето до покрива, начините на закрепване и др чертеж обикновено се извършва в няколко сечениях, за да се предвидят всички детайли, преди започване на работа, както и да се изчисли необходимото количество на определени материали.

Квадратна беседка

Квадратна дървена беседка

Съвет! Създайте подробен чертеж, ще спестите при закупуването на строителни материали, което е важно бонус за домакините.

Чертеж квадратна дървена беседка

Повечето от сградите в сайта изберете стандартна квадратна или правоъгълна конструкция от дърво с покрив, така че точно за тези проекти ще бъдат обсъдени по-долу.

Необходими материали и инструменти

За изграждане на беседки за разпит със собствените си ръце от дърво, са необходими следните материали (ние трябва да помним, че ще има някакви промени в списъка с материали на проекта може да се увеличава или малки промени):

  бетон за основа или монтаж на стойки, галя 15*15 см за колони, и на основата на гредата на 10*10 см за върха на кожа и елементи за покриви, човек за МИГ (обикновено 5*15 см), бяла дъска на пода, дъски или шперплат за покриви, покривни материали (профнастил, slate, метал и т.н.), Дъски или на лентата за оформяне на парапети, ламперия стена или дъска за страничната обшивка, дограма със стъкло или оцветяване на окото, полиетиленово фолио, винтове, винтове, пирони и други скрепителни елементи.

Модерна дървена беседка около басейна

Красива селска имение с беседка на ръба на скалата

В уютна дървена беседка много време

Преди започване на работа трябва да се провери наличието и поддържането на следните инструменти и приспособления:

  лопати, брадви, триони, бензин или електрически трион, самолет, чук, стамеска, ниво, рулетка, винт пистолет, бормашини, стълби.

Дървена беседка с барбекю за малка фирма

Дървени беседки от затворен тип, в близост до изкуствено езерце

Голяма беседка от масивно дърво със завеси в модерен стил

Ако имате малко опит, можете да реализира в живота на почти всеки проект беседки от дърво, въоръжени с тези инструменти.

Етапи на строителство

Ние трябва да разбера как да се изгради един със собствените си ръце беседка от масивно дърво. Ако имате готов проект с подробни чертежи и всички необходими материали за работа и няма да отнеме много време. Цялата дървесината, използвана при изграждането на беседки трябва да се лекуват с антисептични или водоустойчив означава, това ще удължи живота им. Създаване на дървени беседки на сайта включва следните етапи:

  Създаване на фондация или фундаменти. Работата започва с инсталацията на колчета и въжета, която е предвестник на периметъра на бъдещето на бараката.

Планиране на места

Съвет! За да получите равен на квадрат или правоъгълник, за измерване на диагонали – те трябва да бъдат равни.

  В някои случаи основа напълно отива, а понякога само стоманобетонови фундаменти. Вторият вариант е по-лесен за изпълнение. Трябва да се копае дупки в земята около 90 см в дълбочина, уплътнена около 5 см пясък или чакъл, а след това се изсипва 10 см бетон. Само че затвердевшем бетона анкери са поставени, който след това ще бъде приложен към багажник. В някои случаи багажник, намиращи се в подготвената дупка и да се постави точно вертикално (проверява ниво), и след изравняване на стелажи в дупки, се налива бетон, без никакви крепежей. Така или иначе, стоят в бетон трябва да бъдат поставени по такъв начин, че техните задължителни за в бъдеще, е перфектен квадрат.

Начини за закрепване на багажник в бетон

Вертикално подравняване за дрехи

Стойка беседка

  Изграждането на скеле. Скелет започва с долната лента. Като за МИГ на рамката на пода използват дървени сноп, който се поставя интервал 40-50 см, за да се конструкция е издържал теглото на палубата. Нататък задаване на останалите стелажи рамки, които ще поддържат най-горната лента и конструкцията на покрива. Шкафове са разположени симетрично, и техният брой зависи от големината на беседката. След достигане на рамка, за да преминете към пода конструкция. Дъските на пода са приложени към обрешетке с помощта на пирони или винтове.

Сандъка на пода

Подови настилки в беседката

  Монтаж на покриви. На първо място, да работят горната греда конструкция от дървен материал, който е прикрепен към стойкам с помощта на ноктите. По-нататъшно изграждане зависи от формата на покрива. Като цяло, вие ще искате, фронтон или четырехскатной покрив. Като вальмовой покрив изглежда по-различно, да остане на него повече. За инсталиране на гредите се събират в центъра на покриви и са разположени симетрично нарязани барове. Гредите са монтирани по двойки, и на пирон е запушен под ъгъл. За по-голяма трайност инсталирана дизайн дъщерно дружество ребра, които са приложени към основният и към горната част на свързването. Направи покрива от шперплат или от дъски. За да се засили материал, независимо от избора на всеки 25 cm по гредите. След това върху подготвената повърхност е украсена с плочки, метални листове, покриви, плочи или друг покривен материал. По-добре, ако покрив на беседка ще бъде украсен по същия начин, като покрив на къща.

Определяне на горната довършителни работи

Монтаж на покриви беседки

Монтаж на покриви беседки

Дизайн на керемиди

Съвет! При високи документи трябва да бъдат изключително внимателни. Трябва да се уверите, че стълбище или стремянка са монтирани здраво.

  Украса. В края на работата е предвидена конструкция на стените или парапет и декор готови беседки. Използвате дървен материал за създаване на върха (и дъното, ако е необходимо) границите на парапета, а след това парапети обшить вагонкой или дъска. При подходящи умения можете да се осигури карвинг за отделни елементи на оградата. След това трябва да се покрие конструкция на лак или боя.

Отрежете горната част на беседки

Монтаж на парапети беседки

  По-нататъшни действия се определят съдържание беседки. Там можете да зададете удобни дивани и легла, или да постави стандарт пейки около масата. Между другото, столове, маси и беседки от дърво, Вие също може да се направи със собствените си ръце. Ако искате, можете да прекарате в беседка, ток и вода, при спазване на всички изисквания за безопасност. Остава само да се грижи за дизайна на пешеходна пътека от къщата до беседката, и ще можете да се насладите на почивката си в уютна атмосфера.

Селска къща с шестиугольной затворена дървена беседка

Красива беседка от дърво в китайски стил