Беседка от подръчни материали: 75 вдъхновяващите идеи за почивка

Самодельная Градинска беседка от стария стъклена вътрешна врата

Много хора се чудят Как да се построи беседка от подръчни материали. Ние не само ще ви кажем за това, но ние даваме примери под формата на снимка. Всеки вилен парцел е трудно да си представим без оригиналната беседка, в зависимост от дестинацията те могат да имат различни размери и дизайн. Заслужава да се отбележи, че една проста беседка със собствените си ръце поглед върху парцел понякога е по-удобно и по-оригинално, отколкото на готови решения.

Метална рамка беседки с плетена стени

Ковано желязо малка беседка за отдих в градината

Мебел от палета и лесно тюл

загрузка...

Интересни микробуси с кръгла вход

Малка дървена пристройка към оградата в ъгъла на двора

Функционалност, размер и форма

Ако още не сте станали собственик на този на оригиналния сгради и ще създаде жар за вашия сайт, тези съвети ще са ви от полза. За да направите беседка на разположение материал не е толкова трудно, колкото може да изглежда на пръв поглед. Преди построяването му, – определяне на цели. Най-често те се използват като място за почивка. В зависимост от това, колко голяма компания сте се събрали в беседката зависи от размера.

Изграждане на по-общо използване, често е като отворена лятна кухня. В този случай беседка може да бъде оборудвана с специална пещ, маса за обяд и за готвене и за съхранение на съдовете. По-малко може да бъде оборудвана с барбекю, маса и място за почивка на голяма компания. Много малки сгради могат да бъдат проектирани за малки фирми, те не установяват никакво допълнително оборудване, с изключение на маса и места за сядане. Освен това, беседка може да бъде проектирана като място за почивка на двойки или дори на един човек. В този случай, най-често те не разполагат седалки и специални столове или хамаци.

Триъгълни градински мебели хотели близо легла

Създаването на проект за изграждане на градински беседки, трябва да определят нейната форма. Разбира се, той има повече естетическо значение, отколкото функционално. Има три основни вида дървени беседки:

    Мулти фасетиран. Класически вариант многоугольная беседка-шестоъгълник или осмоъгълник.

Панорамна градина с беседка, където е приятно да прекарват време в топло и студено време

    Правоъгълен. Този тип беседка-това е най-лесният, за да построи със собствените си ръце.

Наполовина покрити с удължен павилион с пясък за деца

    Кръг. За каси трябва да се прилагат добре гнущаяся материал, или беседка трябва да бъдат отворени.

Кръгла беседка от метални пръчки и лек поликарбонат

Да се определи размер, вие трябва да изберете материала, от който е направена вашата беседка. Можете да използвате всякакви удобни инструменти, като например, материали, останали след строителството на други обекти, или изберете някой нестандартен вариант. Ако ви е трудно да се определи материал и дизайн, можете да разгледате възможностите на беседки от подръчни материали.

Градинска беседка в палатка

Беседки за даване на метални

Металът е много подходящ материал, за да се създаде проста беседка със собствените си ръце. За изграждане на основната конструкция, можете да използвате кръгли или квадратни тръби, метални ъгли и металлопрофили. Обвивка на рамката може парчета профнастила, окото рабицы, тел-чатолкей, който може да бъде имитация на ковано желязо ограда. Разбира се, работа с метал, особено при използване на възможности с чатолкей, трябва да има заваряване и могат да се ползват. Нагънат лист може да бъде прикрепен на специален метален винтове, и батерията просто завързани с тел.

Открит кът за сядане е изработена от рабицы

Съвет: за да удължите живота на вашите произведения на изкуството, за предпочитане боядисани със специална боя за метал.

Комбинация от дърво и метал, за изграждане на малка беседка

Изграждане на беседки от дърво

Дървото е по-достъпен материал за направата на лесен беседка със собствените си ръце. За създаване на рамка, разбира се, трябва да се използват дървени трупи и камъни. За облицовка може да се прилага шперплат, дранки или дъски. Те са пришити рамо до рамо, или барове, в зависимост от естетическите предпочитания. Инструменти за изграждане на перголи от дърво-това определено всеки собственик. Това е друг вид триони, чукове, при използване на винтове в дърво — бормашина или пистолет винт.

Голяма беседка в двора с присъствието на скара

Един от вариантите дървена беседка може да се превърне в строителство на дървени палети. Разбира се, за да създаде това за предпочитане е да преразгледат възможностите снимка беседка със собствените си ръце от подръчни материали и да изберете най-подходящите. Характеристика на палети се състои в това, че те представляват готови дървени блокове, които просто трябва да настроите и закрепете заедно.

Палети изглеждат по-удобни, в комбинация с меки декоративни възглавници

Не по-малко интересен вариант за изграждане на градински беседки, може да бъде ограда. Този вариант е с право на производителя, като правило, е с уникален естетичен вид. Но това е доста трудоемък процес. Трябва да се създаде рамка, за да поставите в нея не само греди, които ще почиват на покрива, но клечки, те ще станат основа за тъкане. След това трябва плитка му пръчки от върба или друг еластичен материал. Има различни начини на плетене и създаване на модели. Има широк простор за фантазии. Във връзка с факта, че материалът е доста гъвкав, може да се даде дизайна на всяка форма.

Открит на плетени мебели от тънки клони

Съвет: за беседки от дърво продължават по-дълго, те трябва да бъдат боядисани със специална боя за дърво или лак за външна употреба.

Голяма беседка изработена от дърво, покрита от двете страни

Изграждане на беседки от тухли

Тухла беседки, достатъчно здрава и трайна. Те са много уютни и удобни. Им е много по-лесно, ако е необходимо, се оборудват с барбекю или дори котлони. Тази беседка често прилича на градина и мини къщи. За да се създаде такъв дизайн е необходимо да притежават умения тухлена зидария. Също така, освен основния материал, все още трябва да суровина за изграждане на циментови разтвори, а именно, пясък и цимент.

Зидария при строителството на градински беседки

Беседки от поликарбонат

Поликарбонат все по-често се използва като материал за изграждане на перголи. Той има много предимства пред останалите материали. Изграждане на перголи от поликарбонат не е особено труден процес, този материал не е толкова скъпо, тъй като по-горе. Друг важен фактор е, че този вид структура има специален естетически вид. Поликарбонат-това е доста еластичен, така че ще даде своя беседка форма, което искате, това е един от малкото материали, подходящи за изграждане на кръгла беседка.

Поликарбонат е един от най-популярните материали за изграждане на беседки

Стандартен разтвор

Много ефектно изглеждат комбинираната беседки, която е създадена от няколко от гореизброените. Това позволява да се намали консумацията на един материал над другите, както и за подобряване на качеството на създадения дизайн. Някои материали могат да бъдат използвани като се припокриват за всички видове беседки, например, профнастил или поликарбонат. Те ще вървят добре с дървени и каменни беседки. Или, например, като рамка може да бъде дървена решетка, и беседка, в допълнение към покрива да бъде покрита с мрежа. Всичко зависи от количеството материали, които имате, и умения, за да се справят с тях.

Каменна печка в беседката ширити и малък гранит

Освен всичко по-горе, можете да използвате и нестандартен подход при изграждането на беседка със собствените си ръце. Един от тези варианти може да бъде конструкция от пластмасови бутилки. Строителство на къщи от такъв материал не само ще ви спести пари, но и ще помогне за пореден път да не се задуши околната среда. Разбира се, за достигане на необходимите проекти трябва да се вземат строги рамки. А след това изберете опцията за свързване на бутилката. Те могат да се използват изцяло, а могат да бъдат нарязани на плоча. Начини за поставяне на бутилки, също така разнообразни. Те могат да бъдат нанизани на пръчици, за да е здраво вмъкване един в друг, а скреплять тел. Градинска мебел от този материал ще изглежда доста оригинално.

Творчески и евтини беседки от пластмасови бутилки

За да се изгради лятна беседка със собствените си ръце от подръчни материали, трябва да има набор от инструменти за работа с тях и способността да се справят с тях. Независимо от тези материали Сте използвали, за да изгради своя собствена градина с беседки, този процес ще бъде в никакъв случай включва същите етапи.

Украса на двора е дървена беседка с лесен тюлем

Подготовка на строителния

Вие трябва да изберете най-удобното място в градината си за да инсталирате перголу. Почистете го от всичко ненужно, клони и всякакъв боклук. Ако мястото, където отиваш, след като построят тази сграда е нараснал дърво и го остави на един пън, трябва да се изкорени, защото корените, минава под една беседка, можете да отидете на разсад, който ще унищожи основа. За това культю трябва да отсечен до земята, а след това земята се изсипва концентриран разтвор на сол, след което е желателно да се покрие мястото с фолио.

Отлична локация беседки в края на двора покрай оградата

Трябва да се отървете от билки. Разбира се, без слънчева светлина растенията не растат, но, че тревата може да пробие асфалт, това е добре известен факт. Повечето растения са много дълги корени дълбоко в земята, така че дори и да ги увреди, растението все пак ще започне да расте отново, и така, като разсад, може да навреди на фондацията. Така че напълно да се отървете от билки в района, където беседка ще возводиться, трябва да се отнасяме към тази област на специални химични вещества – хербициди.

Малка покрита беседка, разположена върху дървена помосте в двора

Изграждане на скелет

Следващата стъпка в изграждането на беседки, е изграждането на скеле. За тази цел, основен материал-трупи, греди или тръби за броя на ъглите беседки. Диаметър на материала за основата трябва да бъде с около 14 см, а ако това е човек или комин, примерен Размер трябва да бъде 10*10 см по-основа определят рамка, дървени или метални, които се прикрепят към рамката. След инсталирането на дънната платка, за да ги промените между най-подходящите материали. В горната част на греди закрепване на покривни за задържане на покрива. Гредите също да се промени между тях. Създаване на база за покриви. Ако беседка строи от дърво, за предпочитане от рамката, за да разкрие специални грундове и бои, а ако е от желязо, това може да се направи, като на боядисани материал е невъзможно да се заваръчни работи.

Ергономични мебели, изработени от естествен материал с декоративни елементи

Беседка от подръчни материали: снимка на възможности за покриви и стени

Покрив за беседки от естествени материали и стъкло

След това преминете към външната страна на беседки. По-горе казахме, че може да се използва всякакъв материал, който имате на разположение. В зависимост от избрания материал и метод на закрепване.

Оригинален сайдинг градински беседки, дървени ламели

Готова беседка покриват с боя за материал, който сме използвали. Тази процедура не само ще даде эстетичности вашата беседка, но и да удължи живота му. Това не се отнася само нагънат лист, както често вече боядисани, така че, разбира се, поликарбонат, същността на която е в неговата прозрачност, и пластмасата не се нуждае от допълнителна обработка.