Беседки от поликарбонат (54 фото): характеристики, предимства, монтаж със собствените си ръце

Симпатична и уютна беседка от поликарбонат

Голям избор от дизайни и материали позволяват да се изгради беседка в страната за всеки вкус, но стават все по-популярни беседки от поликарбонат. Те са здрави, издръжливи, надеждни, при това дори най-простите беседки от поликарбонат изглеждат много привлекателни и уважаван.

Поликарбонат, ще бъдат на място в помещенията на всеки стил

Беседки за разпит от поликарбонат: свойства и характеристики

Въпреки факта, че Градинска беседка от поликарбонат визуално изглежда тънък и почти безтегловна, в действителност, дизайн-това е здравина и надеждност. Голямата заслуга за това принадлежи и на техническите характеристики на мобилен поликарбонат на пазара на строителни материали е най-доброто, което можете да изберете от прозрачен строителни материали:

  устойчивост на удар – по този показател поликарбонат надминава обикновеното стъкло, 200 пъти, а акрилна пластмаса – 8 пъти, благодарение на малкия тегло беседка с покрив от поликарбонат не изискват маркиране на мощна, здрава основа и монтаж на здравите носещи конструкции. Чертеж на беседки от поликарбонат не се изисква изчисляване на допълнителни подпори и специални системи се припокриват, осигуряване на резерв на безопасност и сигурност

Беседка от поликарбонат се строят доста бързо и лесно

  устойчивост на природни фактори – поликарбонат лесно може да издържа на температурни разлики са в интервала от -40С до +120С, не реагират на влагата, издържат на дъжд и сняг, не гние и не е плесенясал при нанасяне на специално покритие, това осигурява почти пълна защита от UV-лъчи, запазвайки прозрачност 86% техника, поликарбонат много лесен за работа, лесно се реже, сверлится и е закрепена, е доста лесно да се огъват

Поликарбонат е доста практичен, мека и еластичен материал

загрузка...
  сигурност — дори ако поликарбонат да се прекъсне, той не дава на фрагментите, като стъкло огън – поликарбонат трудновоспламеняем, той не гори, топене започва при достигане на температура до +125С.

Красива беседка от поликарбонат имат редица предимства:

  използване на поликарбонат за остъкляване на стените и тавана визуално разрушава границите между беседка и околното пространство, което дава възможност на човек да се чувства по-близо до природата. И прозрачен покрив с поликарбонатом с оранжево или жълтеникав оттенък, ще се създаде илюзията на слънчева светлина дори и в облачен ден

Прозрачен покрив създава илюзията за светлина във всяко време

  добра топлоизолация благодарение на пореста структура, поликарбонат чрез въздушна междина действа като изолатор, като запазва топлината вътре в беседката. Топлоизолационните свойства на поликарбонат на порядък по-висока от тази на обикновеното стъкло. Защото в такава затворена и отопляем беседка ще се чувстват удобно и приятен престой дори и през зимата лесна поддръжка – след инсталиране на поликарбонат не изискват допълнителни грижи, което в комбинация с метална рамка позволява на стопаните да забравите за ремонт, само на периодичната декорация добра шумоизолация – поликарбонат сотовидную структура, перфектно потиска външни шумове. Така, дори при силен дъжд вътре в беседката ще бъде сравнително тихо, така че да можете лесно да общуват с приятели, да не повишава глас

Закриване на беседки от поликарбонат, можете да си починете от суетата на външната

  остъклени павилиони от поликарбонат ви позволява да запазите всички видео-преглед – градински мебели не clutters пространство, не засенчи ландшафтния дизайн. Така че тя е оптимално подходяща за по-малки обекти – извършване на функционални цели, беседки от поликарбонат, тъй като е разтворим, очите и може свободно да се плъзга по нея

Лекота, почти безтегловност проекти, не clutters пространство

  мобилност – малко тегло на покрив от поликарбонат ви позволява да получите джобно подслон опцията „масичка с навес“, а за използване на поликарбонат позволява да се получи по-голяма площ на покритие, при които комфортно се чувстват в по-малка компания (4-6 души). В резултат на това „mobile “ градина“ може да се преведе и сложи на друго място на сила само 2-3 човека. Този вариант е особено атрактивен за почивка или сезонни пазари на крайбрежната алея. След края на сезона лека структура, разбиване или дори сглобени се доставя за съхранение зимата.

Благодарение на пластичност, гъвкавост и простота на инсталация беседки от поликарбонат може да промени драстично устоявшееся разбиране на архитектурни форми на тази структура на градината.

Беседка от поликарбонат може да се превърне в стилно и практично допълнение към дизайна на двора

Беседка от поликарбонат с ръцете си: последователност на операциите

Има два вида поликарбонат се използва за изграждане на беседки:

  клетка-това е група, състояща се от няколко слоя прозрачно и оцветена пластмаса, които са приложени към вертикални ребра. Полученият въглерод-това е гъвкав материал, който прилича на пчелните пити, където всъщност е било име. Въздухът, намиращ се в кухините между различни сегменти, служи чудесно изолятором, тези имоти поликарбонат с дебелина 10 мм и може лесно да се съревновават с със стъкло

Беседка с покрив от поликарбонат

Поликарбонатни не само притежава топлоизолационни свойства, но все пак изглежда интересно

Беседка от поликарбонат басейн

  твърди – от цели листа с дебелина от 2 до 12 мм (най-популярната), въпреки че може да се намира на проби и дебелина до 20 мм. Специално свойство монолитен поликарбонат – метод горещо формоване ви позволява да получавате листове с различна кривина. Тъй като монолитен поликарбонат се характеризира с по-голяма издръжливост и по-добри характеристики, отколкото съпротива клетки, често се използват за създаване на просвечивающих тавани, със запас от здравина на материала позволява да не се инсталира метална рамка за тавана. Освен това, монолитен поликарбонат, не накърняват или при всякакви климатични и атмосферни условия.

Стилен и красив дизайн беседка с покрив от монолитен поликарбонат

Беседка в Хавайски стил, с монолитна поликарбонатом на покрива

Беседка необичайна форма, изцяло изработени от поликарбонат

Нека да разгледаме основните етапи на изграждане на беседки

Избор на място

Благодарение на тяхната светлина тегло, беседка с покрив от поликарбонат може да бъде инсталиран на почти всеки тип на почвата. Като цяло, идеално плоска и суха почва, малко повишени (за предотвратяване на дъжд, вода), в сянката на дърветата, защитени от въздушни течения. Това е добре, за да се установи беседка в близост до езерото – дори в горещ ден, това ще осигури свеж хладен въздух. Самите модели на беседки от поликарбонат могат да бъдат с различна форма (кръгли, квадратни, правоъгълни и т.н.), както отворени, така и затворени – всичко зависи от желанието и възможностите на собственика на Сайта.

За да инсталирате поликарбонат беседка се вписва в почти всяка почва

Прекрасна беседка в средиземноморски стил

Подготви основата

Малка беседка, можете да инсталирате директно на земята, а не на полагане на специална фондация, но и за структурата на капитала (особено на уязвими почви) ще изисква полагане на основи. Въпреки това, благодарение на леко тегло поликарбонат, метални перголи могат да бъдат ограничени само бетонирование носеща тръба, като в същото време можете да прекарате на сайта за попълване. За дървена беседка ще отговарят на кея основа.

Стилна беседка, пристроенная до дома

Уютна беседка с монолитни каменни стълбове

Монтаж На Скеле

Като материал за изработката на рамката могат да се използват метални профили и дървени стълбове. Предимства на дърво-това е евтин материал, който е лесен за употреба и не изисква никакви специални инструменти, но дървото операция изисква постоянни грижи. Беседка метална от поликарбонат са по-скъпи, но тя е по-лесно за работа и не са толкова податливи на влиянието на влагата. В дървени елементи от конструкцията се свързват с помощта на винтове, скоби и пирони, метални гайки и болтове.

Съвет! Монтаж на метална каса, трябва да се комбинират различни видове съединения, например, с помощта на заваръчния връзка.

Метални профили за каса

Метална рамка, макар и по-скъпо дърво, но е по-стегната и по-практично

Монтаж на покрив

Монтаж на покриви започва след като рама твърдо фиксирана. Поликарбонат удобството, че той е много добре скроена ножовкой, ръчен трион или лобзиком, скорост можете дори да използвате циркулярную трион (използване на диск за алуминий). Така че покривът може да има достатъчно сложна форма.

Съвет! Поликарбонатни листове, покрити с фин защитен филм, не си струва да оттегли предварително.

Монтаж на поликарбонат на покрива

Навес гофрирани поликарбонатни листове

За монтаж на покрива използват 8 (рядко 6) мм мобилен поликарбонат. Ако един материал, преди да се съхранява във влажна среда, в рамките на листа могат да се натрупват и кондензат. Тя трябва да бъде премахната, лист продуванием сгъстен въздух. След рязане и рязане на листове, челни ръбове трябва да бъдат затворени с помощта на алуминиева самозалепваща се лента, мастик или муфа профил.

При креплении листа на покрива, за да не отстъпват на поликарбонат – той може да бъде опростен, така че всички монтажни работи трябва да се извършва само по стълбите. При инсталиране на метална основа, поликарбонат предварително пробити дупки. Определяне на лист поликарбонат може да се извършва с помощта на винтове и да се използват гумени шайби с винтове и лепило силикон, за да се изключи появата на течове на вода и разрушаването на основата на листа.

Стилен ярък минималистичен беседка поликарбонат

Съвет! Ако поликарбонат се използва за остъкляване страна на листа, а след това изрежете форма отвор създава оптичен ефект изящество и добавя дизайн на безтегловност.

Покрив на беседка, изработена от поликарбонат с оптична илюзия деликатес