Бетонен таван в интериора: 60+ страхотни идеи за дизайн на таванско помещение стил, минимализъм и хай-тек

Стилна комбинация от бяло на цвят в обзавеждането на спалнята

Бетонен таван на всеки интериор – това е предизвикателство норми и стандарти. Той не е бял, не се разтяга, а просто, изглежда, суровини. Но това впечатление е измамно: за създаване на такъв резултат в действителност изразходват много сили и материали. Това решение се прилага главно в интериора в стил loft, който става все по-популярен.

Белият цвят ще добави уют конкретен номер

Таван + бетон = индустриален стил

Индустриален стил днес е много популярна, и най-добре се характеризира с използването на твърди материали, включително бетон на тавана. В комбинация от стъкло, метал – всичко това ще се промени интериор до неузнаваемост.

Важно! Тази украса е подходяща за скандинавски и японски стил, като минимализъм.

Ясно е, че на бетон, като по стените, по тавана – не е най-доброто решение за жилищни помещения, така че по-добре да използвате имитация. Разбира се, това ще струва повече, отколкото ако просто го оставите в суров вид.

15

Се използва за създаване на желаната повърхност:

Декоративна мазилка. Декоративна боя. Модулни плочи от архитектурен бетон. Декоративни панел. Минимална обработка на необходимия материал – лак.

загрузка...

Моделиране на цимент покритие с декоративна мазилка

Предимства

Използването на това решение в интериора става все по-популярна, който е защо това е полезно, за да научите за неговите положителни и отрицателни страни. Интересното е, че умелото използване на незабележими суровини ще се превърне в чудесен декоративен елемент на стаята. Сред предимствата на този подход са следните:

за околната среда; достъпност; устойчивостта на влага; пожаробезопасность; устойчивост към грибкам и мухъл.

15

Сред най-съществените недостатъци е невъзможността за употреба във всеки интериор. За този таван трябва да бъде подходяща украса на стените, мебели, аксесоари.

Моля, обърнете внимание! На пръв поглед суров бетон-това не е вариант за съвременния човек, който има много възможности за довършителни работи. Но това е огромна заблуда, защото този дизайн го прави номер прост, но елегантен.

Продава се тристаен апартамент в Индустриален стил

Какво трябва да знаете за използването на бетон?

Разбира се, важно е да изберете помещение, в който използвате определена повърхност. Основна препоръка за дизайнери голяма стая, открито пространство. Това е доста разумно, защото, така или иначе, тази декорация е тъмно и той визуално намалява пространството.

Съвет! Бетон заслужено се смята за една благородна покритие, но то добавя към космическата тегло. Не трябва да флудить в интериора му, като се използват множество детайли. В края на краищата, сама по себе си е груба сива повърхност на високи декоративни качества и дава отличен визуален резултат.

Оригинален тавана декорация на стаи

С право на създаване на ефект се създава впечатление, че таванът не е обработен и е запазен в първоначалния си вид. Интересното е, че подобни решения все по-често се използват не само в частните домове, и в творчески офиси, ресторанти и дори банки.

За да се подчертае впечатление, може да се използва led подсветка, която е в състояние да облекчи масивна и на груб таван. Също така е Важно да изберете правилната комбинация. Оптимално съществуват:

Дърво. Стъкло. Неръждаема стомана.

15

Що се отнася до цветовото решение, то е добре да изберете бяло, сиво, черно.

Важно! Дървото създава повече комфорт, правят интериора по-топло. Същия ефект може да се постигне с помощта на текстил за прозорци, покривалото на дивана декоративни възглавници.

Боя, която имитира циментов повърхност

Варианти за постигане на желания ефект

За да научите как да се направи бетонен таван, също е много важно. В края на краищата, просто необработени повърхности, разбира се, ще изглежда много реалистично, но много по-удобно ще бъде. Дизайнерите съветват да се прибегне до използването на специални облицовъчни материали.

Сред опциите, които са осъществими собствените си ръце:

microcement; специална декоративна боя, декоративна мазилка.

15

Microcement

Най-често този материал се използва за създаване на желания ефект. И това е най-достъпният сред предложените. Всичко това, защото няма критична нужди от топлина и други качества, които се занимават с облицовъчни материали, използвани за облицовки на стените и тавана.

Внимание! Според дизайнерите, microcement създава прекрасен фон за останалата част от интериора. За да я приложите на първо място трябва да се приведе в съответствие таван, нанесете финалната шпаклевку или висящи тавани.

Microcement ще пресъздаде на предполагаемия украса на повърхността

Факт! С microcemento успя да получи интересен ефект, по-специално, за симулиране на различни тонове с тънка разлика. Това ще създаде желания резултат.

Поразително съчетание на бетон, дърво и много лампи

Този параметър играе огромна роля качествено осветление. Освен това за правилния избор на лампи е важно за постигане на оптимално светлина на тавана. Това ще помогне да се подчертае текстура.

Декоративни бои и мазилки

С помощта на боя да се направи таван изглежда като бетон е най-лесният. Разбира се, предварителната подготовка на повърхността не се изисква. Характеристика на боя, е в това, че те съдържат минерални пигменти, които са равномерно разпределени в гладка равнина. На едно място те ще бъдат по-тъмен, на други по-леки.

Съвет! Ако използвате специална шпатула, за да се създаде вдлъбнатини и ивици, резултатът е почти 100%.

Декоративна боя, под бетон

Като за мазилка, след това се използват така наречените структури, които могат да имитират не само цвят и релеф. Тази опция ще ви помогне да постигнете впечатления от суров бетон. Този материал има редица предимства, в това число:

Устойчивост на абразия, изложени на гъбички и бактерии. Възможност за пране. На стената под тапицерия може да „диша“.

Реалистична имитация на бетонни плочи с декоративна мазилка

Заключение

Създаване на бетона на тавана, трябва да се вземат предвид много нюанси. В този и други повърхности, включително и използваните материали, както и реална възможност за постигане на желания резултат. Ако всичко е направено правилно, можете да получите Уау ефект!