Бетонни кухненски плотове: плюсове-минуси, за тънкостите на правилната грижа и монтаж

Бетонни плотове стават много популярни

Кухня-това е специално място в къщата. Именно тук се създават шедьоври, грижовен домакин радва на семейството си и на гости. Ритъма на живот на съвременната жена не й позволява да се държи за кухнята от дълго време. Във всеки случай, тя трябва да се чувстват комфортно и уютно, тъй като приготвяне на храна се състои от много процеси, които трябва бързо и точно да се анализира.

Стигна до кухненско оборудване, трябва да се разгледа всеки детайл: обзавеждане, мебели и други елементи пряко влияят върху комфорта. Специално внимание трябва да се обърне на масата, тъй като тя участва във всички процеси на приготвяне на храната. Днес на пазара се предлага широка гама от материали, от които са изработени работни повърхности, но все повече и повече набира популярност бетон. Може да изглежда, че можете да го използвате в кухнята, защото тя не е стерилна. Но ние не говорим за смес, която се използва при изграждането на строителни обекти и използване на вътрешен бетон.

Удобно разположение, модерна кухня

Хоризонтални ивици-това е чудесен начин да се разшири визуално пространството

Бетонова маса има много предимства

загрузка...

Предимства

Каменна Работна повърхност е станал популярен благодарение на следните характеристики:

издръжливост, осигурява здравина; механична якост; лесна поддръжка; устойчивост на високи температури; уникалност в дизайна. 14

Важно! При инсталиране на плочи с полимерно покритие трябва да имате предвид, че максималната безопасна температура е +150 °C. трябва да се има предвид този аспект и фактът, че съдове от различен материал има определена температура на нагряване на тялото.

Пигменти ще даде масата за всеки цвят и оттенък

Бетон подчертават в стил loft

Недостатъци

Преди да инсталирате плот от камък, трябва да се вземат предвид неговите недостатъци. Като цяло, основните недостатъци са:

висока цена дори и при самостоятелно производство; сложността на монтажа; необходимостта от използване на разширен механизъм.

14

Но, както е известно, са недостатъците на този механизъм компенсира допълнителни предимства операция.

Трябва да се купи за самостоятелно приготвяне?

В съответствие с последователността и правилата на вътрешните работи с бетон, за да го плота не е трудно. На първо място, трябва изчисляване на параметрите. Дължина, ширина и дебелина, се изчисляват според размера на помещението с эргономическими характеристики. Това е при инсталацията не трябва да заемат излишно място и пречат на движението.

Интериор на апартамент-студио в модерен стил

Дизайн на кухня в минималистичен стил

Вие се нуждаете от следните инструменти:

резервоарът е под течности; инструмент за Измерване; ниво; правило; с shlifovannymi месомелачки дискове за бетон с различна твърдост; клещи; чук, отвертка; ножица; мистрия и шпатули различни размери.

Плот от черно бетон изглежда много впечатляващо

Също така си струва да се подготвят основните материали за приготвяне на строителни разтвори. Към тях се отнасят:

Портланд цимент-това е един вид цимент, който е хидравлично свързващ

    пясък или чакъл, който ще играе ролята на пълнител; бои за цимент за изграждане на уникален оттенък; мъниста, камъни, миди и други декоративни елементи.

Вкрапления от декоративни камъни

Важно! При вземането на правилно решение, трябва да се спазва съотношението течност към суха смес и смесване. Всеки един от елементите в списъка, се увеличава в 2 пъти в сравнение с предишната. Алгоритъм на смесване започва със смесването на вода и цимент, а след това се добавят останалите съставки.

Вие също ще се нуждаят от допълнителни материали, като арматура и тънка тел или готова мрежа за армировка, при условие. Освен това, вие ще се нуждаят от такива инструменти за производство на форми:

    листов материал; определяне на греда;

Кухненски остров с плот от цимент

Процесът на производство

Първото нещо, което трябва да подготви форма. Той е сглобен от листов материал, който се използва като по-ниски. Страна са направени от дървен материал. Всичко това се провежда съвместно с винтове.

Важно! Ако са предвидени отвори за мивки, същата като топка на вътрешната част на формуляра според първоначално образец.

14

Нататък от ключовите елементи, произведени решение. Тя е запечатана във формата на слоеве, между които се монтират елементи на укрепването. Последният слой се нанася допълнително суха смес от пясък, цимент и цвят.

14

Попълва формата на смес трябва да оцелее на ден. Това е последвано от промиване на излишък.

Важно! На следващо място, плотове трябва да престои във форма още на 24 часа. След изтичане на 48 часа от момента на присаждането, той може да бъде отстранен от форми.

На следващия етап – обработка на повърхността. За тази цел минахме на болгарку различна песъчинки. Важно е, че повърхността е идеално гладка. След това ще трябва да използвате полимерное покритие, което е най-удобен за Вас начин.

Шлифоване на повърхности

Решение полимерно покритие

Инсталация

Описания по-горе процес на производство се отнася до предвид пълнител. За да инсталирате продукта трябва да се създаде прикрепена база. Рамка може да бъде направен от дърво, но имат достатъчна здравина.

Съвет! По-надеждна основа железни части, които след това обшивали най-подходящия интериор материал.

Дизайн на кухня в сини тонове

Но ако сте решили да замените целия пакет, а само на работната площ, а след това от съображения за сигурност е по-добре да се използват плотове, направени по метода на пръскане.

Метод за пръскане на цимент

Заключение

Бетонова маса е един от най-здравите към днешна дата. Може да закупите в специализиран мебелен магазин или да направите сами. Той не само е атрактивен на външен вид, но и удобни за експлоатация, тъй като той е устойчив на повечето негативни фактори, които стоят в кухнята.

Повърхността на бетона ще Ви дълго време

Горната част на бетон в интериора на банята

В същото време за него е лесно да се грижи. Той не се абсорбира мръсотия, мазнини и миризми. За да отстраните остатъците от храна е достатъчно избършете с влажна кърпа. Препоръчително е да използвате топла вода с препарат за провеждане на дезинфекция. В зависимост от начина на производство разграничаване на спрей и поток на повърхността, които се различават по своите характеристики.