Биметаллические радиатори (56 снимки): кои са по-добре, предимства и характеристики на изчисления

Стилни Bi-metal Тип панел радиатор

Биметаллические радиатори (кои по-добре, какви са техните характеристики, предимства и недостатъци ще бъдат разгледани по-долу) представлява добра алтернатива за типичен нас батерията чугун и нови, по-ефективни по отношение на топлинното излъчване, алуминий. Биметаллические радиатори в повечето случаи е изработен от композитен схема – теплопроводные вертикалов и основния (вътрешен) колектори, изработени от стомана, а страничните перки и външната обвивка е изработена от цветни метали, които имат по-висока топлопроводимост.

Биметаллический радиатор в интериора стил loft

Черен радиатор изглежда добре на бял фон

Елегантен секционни биметаллический радиатор

Биметаллические радиатори: характеристики, предимства и недостатъци

Трябва да се разбере, че правилата система на гореща вода не може да се използва заедно с различни метали се извършват. В края на краищата, биметаллические радиатори, движението на течността (вода) се извършва чрез стоманена тръба, без контакт с алуминий. И това е много важно, тъй като подмяна на чугунени батерии на алуминий в системи за централно отопление на многоетажни сгради, когато доставка на метала (в резултат на системата на желязо, алуминий и вода) стартира химични процеси, които са еднакво вредни алуминиеви радиатори и железни тръби. Това свойство води до рязко намаляване на срока на експлоатация, поради корозия активно се експлоатират, така че в близко бъдеще трябва да замени не само подтекает радиатор, но системата като цяло. Ето защо алуминиеви радиатори трябва да бъдат монтирани в частни домове, с помощта на кабели от полипропиленови тръби.

загрузка...

Луксозен интериор с биметаллический панелен радиатор

За допълнителен декор на батерията, както и сигурност, можете да използвате декоративни дървени стени

Ярък радиатор с черно матово покритие в банята

Според конструкцията (Фиг.Част 1 ) биметаллический радиатор-това е стоманена тръба, която „носи“ алуминиеви радиатора. Тази симбиоза е резултат от специален леене под високо налягане, така че два метал почти „излекувани“ един в друг.

Фигура. 1.

В това съчетание се крие основните предимства на биметални батерии:

    вътре на батерията е желязо, което е транспорт на вода (охладител), които са оптимално подходящи за нашите стоманени системи за централно отопление желязо са в състояние да издържат на по-голямо налягане от алуминиеви панели. Ако в частен дом на налягане в системата, обикновено не повече от 3 атмосфери, в своя апартамент, тя може да достигне 20. Освен това, стомана във вътрешността на батерията слабо чувствителни към химичния състав на водата (за попълване на системи с алуминиеви панели вода е препоръчително да се подготви и почистване) и постоянно долбят в сравнение с конвенционалните чугун радиатора, вътрешна канали биметаллические батерии имат по-малко сечение, че една и съща стойност на налягане в системата ще доведе до това, че общият обем на охлаждащата течност чрез биметаллические на батерията ще бъде по-бързо, а значи и топлината, ще бъде повече

Биметаллический радиатор за баня трябва да имат антикоррозионное покритие

Батерия ecig някои от най-добрите видове радиатори

    инерцията на биметални радиатори по-малко, отколкото при чугунени, те загряват по-бързо, макар и да отстъпва в това отношение, алуминий, също така, че на алуминий физико-химични свойства притежава висока проводимост, по-голяма, отколкото при чугун, леки алуминиеви радиатори с ребрена конструкция. Във връзка с увеличаването на площта подобрява скоростта на предаване на топлина от радиатора приличен – отличен за отливане на алуминий, което ви позволява да създавате най-различни форми и дизайнерски радиатори, които могат да се побере във всеки интериорен стил. От гледна точка на дизайна, ревюта на биметаллические радиатори значително по-изгодно, отколкото в други видове, те са особено печеливши ще изглеждат в съвременни интериори.

Декоративни биметаллический радиатор

Хол с биметаллической Тип на батерията

Ако говорим за недостатъци, основният от които, без съмнение – цена: биметаллические радиатори значително по-скъпо, отколкото останалите им колеги. Освен това, в случай на нагряване/охлаждане може да се чуе характерното пращене – това е свързано с факта, че от стомана и алуминий имат различни показатели Маловодное, те с различна скорост на загряване/охлаждане, така че има такъв шум.

Съвет! За да се избегне пращене, с помощта на специални биметални радиатори с полимерно покритие. Въпреки това, те струват повече, от алуминий.

Панел радиатор червено много ефектно изглежда на бялата стена

Секционни биметаллический радиатор вертикален дизайн

От гореизложеното се вижда, че за сравнение, че най-добрите радиатори, алуминиеви или биметаллические, това не е правилно. На първо място, защото те имат различни области на приложение – монтаж на алуминиеви радиатори съвсем оправдано в частния домовладении, ето и спецификациите на радиатора алуминиева се разкрива по-добре и по цена на този вариант е за предпочитане. Слънчеви батерии в случай на замяна на отоплителни системи в многофамилни жилища с централно отопление. Освен, че ще бъдат наблюдавани „единство“ метал в системата за отопление, за разлика от алуминий, те са устойчиви на периода без вода, която се излива след края на отоплителния период (без вода в алуминиеви радиатори започва активна корозия).

Черни вертикални радиатори в интериора стил loft

Една част от биметаллического на радиатора

Bi-метални батерии с декоративен дървен екран

Но изборът между биметаллическими и чугунными радиатори, трябва да се даде предпочитание на първо място. В допълнение към чисто топлинна характеристиките на предаването, тя също е значително по-лесно, а следователно и по-лесно се поставя, монтаж, не се нуждае от силна група, която трябва да бъде дълбоко вбитый в стената. Някои биметаллические радиатори може да се инсталира дори и на гипсокартонни стени (разбира се, при наличието на подслушване).

Голяма батерия за детска стая

Изчисляване на мощност на радиаторите: основни моменти

Една от главните характеристики на биметални батерии – възможност да вземете необходимата мощност, чрез добавяне или изключване на необходимия брой секции.

Нека да разгледаме, как да се изчисли биметаллические радиатори. За оптимално стандартна панелна отопление, са необходими около 100 Вата топлинното излъчване. По този начин, знаейки информация за предаване на топлина от една секция на батерията (той е посочен в описанието на радиатора, средно, биметаллические на батерията, това е 170-190 W/м2) и обща област, която искате да получите топлина, можете да получите необходимия брой секции. Например, за поддържане на комфортен климат в помещението е с площ 30 м2 ще трябва да инсталирате биметаллический радиатор 15-16 секции (с капацитет на всяка секция 180 W). Въпреки това, при изчисленията се вземат предвид важни изменения:

    ако в апартамента са монтирани пластмасови прозорци и изолирана вратата, след това на необходимата топлинна мощност може да бъде намалена с 15-20% на (Брой секции, съответно ще се намали с една и съща сума)

От сечение модели, Брой секции може да се коригира

Бял класически секционни радиатора на фона на червената стена

Красиви биметаллический радиатор може да се превърне в елемент на декора

    ако изолация на сгради и новите къщи, построени с помощта на теплосберегающих технологии, нивото на топлинното излъчване може да бъде намалена до 50 W/м2 за апартамент с високи тавани (3 м) Мощност на радиаторите трябва да бъде увеличен пропорционално на височината на тавана, по-горе изчисления, извършени в предположението, че температурата на охлаждащата течност е 70° C. при понижаване на температурата се увеличава пропорционално с броя на секциите на радиатора

Биметаллические радиатори имат огромен избор от форми и цветове

Ако сте задали целия радиатор, трябва предварително изчисляване на необходимата мощност

Съвет! Като теплофизические свойства на радиатора намалява, при изчисляване на необходимия брой секции може да увеличи Броя секции с 1-2 единици.

Баня с цветен биметаллический радиатор

След получаване на необходимата стойност, тогава възниква въпросът: какво е добре да се постави една голяма батерия или два на „къси“? Отговорът зависи от характеристиките и геометрия на помещението. За помещения с площ над 25 м2-добре е да инсталирате 2 радиатора – това ще ви позволи да изградите множество потоци от топъл въздух за по-ефективно отопление на целия обем на помещението.

Съвет! Ако стаята има два прозореца, препоръчително е да инсталирате радиатор под всеки от тях.

Елегантни панелни радиатори в банята

Дневна в модерен стил биметаллический радиатор

Интересен дизайн-радиатор черен