Бионсе вдъхновен архитекти в изграждането на луксозен небостъргач в Австралия

В Мелбърн, Австралия, нова небостъргач ще симулира кривата форма на известната поп-звезда. Бионсе Ноулс-Картер-това е наш любим, той поддържа консумацията на вегетариански храни, но сега хвана заглавия по друга причина. Закръглени форми е вдъхновен от любителите на архитектурната фирма Эленберг Фрейзър за разработване на 226 метра (741-метровата) е небостъргач, който прилича на кривата на звездите. Трябва също да се отбележи, че сградата ще бъде посветен на музикален видео клип „Призрак“, който се превърна в хит за 2013 г., в изпълнение на Бионсе.

Сграда наречена премиера на кулата се намира на адрес: улица 134 Спенсър в Централния Мелбърн, който е вторият най-гъсто населен град в Австралия след Сидни. Вместо плоски или наклонени външни стени, нов небостъргач ще се състои от поредица вълни, неравности и завои. Дизайнерите казват, че като структура е по-рационално, в същото време, напомнят изящните движения на танцьорка, увити в кърпа, като във видеото.

Тези извивки са създадени не само за визуална наслада. Проектиране на сгради, разработени специално за климата, промяна на вятъра, и някои ограничения места за застрояване в съответствие с архитектурно-проектната компания. „Това е последният проект в нашия важен проучване“, казва компанията в интервю. „Сложността на форми — вертикална конзола-най-добрият начин за преразпределение на масата на сградата. Това ще даде по-добри резултати от гледна точка на структурна дисперсия, честота на вибрации и порывов на вятъра“.

Премиера Кула ще нарасне 68 етажа в западната част на града. Вътре ще 660 жилищни апартамента и 160-стаен хотел. А кулата е висока и тясна, почти от всеки апартамент ще бъде невероятна гледка към градските пейзажи. Що се отнася до интериора, вълнообразни извивки на таваните и стените, които поддържат цялостната концепция на сградата.

В интервю не се споменава за мъж звезди, рапъра Джей-Зи, и тъй като това ще вдъхнови архитекти са получили награди за такова строителство, но феновете на Бионсе вече се питам за изграждането на една сграда напомня за нейния фен номер 1 Кание Уест.

загрузка...