Бордюри за тапети (50 снимки): функционално допълнение към интериора

Границите на тапети придава на интериора особен чар

Интериорът е пълен с дизайнерски мебели, стени и декоративни елементи. Понякога тапети поклеить, и вие ще разберете, че нещо липсва, че нещо пречи на холистично възприятие на изображението. И, може би проблемът се крие съвсем наблизо, на тънка лента от хартия? Измислена преди много години, бордюри за тапети в състояние да даде на този специален баркод, който търсите.

Границата на синьо и бяло оцветяване действа като свързващо звено между сини стени и бял таван

Рамка в детската наклеен на границата на цветни и едноцветни тапети

Функционални странични обшивки

Опитайте се да разберете какво може да се направи с помощта на граници в интериора, какво е тяхното практическо определяне.

На първо място, това е интересен декоративен елемент. Правилно подбран, той може да се превърне в акцент в обзавеждането на стени, прозорци и каси за врати отвори.

загрузка...

Творчески бар визуално обозначен чужбина, контрастирующую франзела

На второ място, с рамка може да се разделят визуално пространството. Например, ако стаята е с високи тавани, контрастни ленти хартия към тавана, той се обръща към него. Идеален за нея и за разделяне на два вида тапети, както и визуално увеличаване или намаляване на стаята.

Елегантен кант, подчеркивающей висок таван

На трето място, има и практическа страна. Проклеены в долната част на тъмни тапети граница ще се скрие малки замърсяване, които е невъзможно да се избегне, дори при патологични грижи.

Рамка в долната част на стената ще защитава тапети от кал

Разновидности

Помислете за това, какви черти се отличават граници. Като се има предвид, че се нуждаем от ленти допълват тапети, поставете ги в същия материал, което е и основния слой. Те могат да бъдат:

  винил, текстил, хартия, мат стъкло акрил

През граница могат да плащам цели „пътеки“, или дори модели

Важен момент – Размерът. Всичко зависи от вашите лични предпочитания и задачи, които ще трябва да се отстрани. В магазините на бордюри се продават на ролки с около 5-10 метра. Ширина на лентата може да бъде от няколко сантиметра до метър.

Още един параметър, който играе важна роля за интериорен дизайн, този модел и цвят. Производителите предлагат прости и стилни рамки за тапети за всеки вкус. Декор флорални или геометрични модел, однотонного или полосато – за да преговаря за избора на посока на интериора, както и помещения, където тя е предназначена.

Оригинални цветове границата с горски сови

Различни продукти и текстури. В продуктовата гама са включени:

  гладка фактурная ажурная със златно и сребърно покритие

Съвет! Ако вече имате тапети и бордюри още не е решил да купуват тези, които се съчетаят трите условия — материал, цвят и стил.

Елегантна комбинация от пастелни тапети и рамка в спалнята

Ярък цвят на рамката като цяло с жълти мебели в банята

На бялата стена изгодно ще изглежда на бордюра на всеки цвят

Методи за проектиране на

Най-проста и банална – използва се ограничава в горната част на тапети под тавана. Въпреки това, има някои нюанси. Ако тапети обикновена, те са подходящи модели, съдържащи части от цветовото решение на основното покритие. Можете да играете на контраст и да добавите светлина в тъмни тапети граница и обратно.

Обърнете внимание на помещението, където смятате да поставите декоративен елемент. В съответните детски граници с изображения на животни, играчки, кукли или машинки. За хола ленти трябва да съчетава в себе си лукс и аристократическую елегантност, за да се избегне претенциозен вулгарност. Голям поглед с релефни, златна или сребърна патина, граници.

На границата в детската стая „на живо“ лъвове, зебри и слонове

Моля, обърнете внимание, че през границата на лентата могат да променят геометрията на пространството и зониране на помещенията. Достатъчно украсяват вратите и прозорците на врати, контрастиращи ивици, и стаята ще искрят с нови цветове. Също така, границите могат да действат като тапет делител, ако използвайте различни цветове покритие.

Съвет! Широка граница, разположен в долната част на стената, придават на стаята е класически цвят. Много хубаво граници на цветовете. След това можете да създадете и имитация ливади, ажурни основните цветове на стената.

Луксозно и стилно обзаведен влезте в стаята

Перфектно ще се впишат в интериора на первази и фризове, подбрани в един и същи стил. Дизайнерите препоръчват да комбинирате стени, тавани, первази и первазите, разумно да се твърди, че тези методи дават възможност за разнообразяване на художествен образ на интериора.

Творчески стена на границата скрие линия става на два вида тапети

Страхотно граници, наклеенная хоризонтално на разстояние малко под половината от стената

Границата е не само много практически, но и естетически елемент на декора

Правилно вграждане

Нека да преминем към техническите въпроси, това е, ние можем да разбера как е правилно да се мотае границата. За да илюстрира този процес, ние предоставяме и подробни инструкции, които ще ви помогнат да се измъкне от очевидни грешки при общуването си с по-тънък материал.

  Определяме мястото, където ще декоративни ленти. Почистете, ако е необходимо, от незначителни дефекти, пукнатини и неравностите. Вземете кабел и молив. Нарисува знаци по периметъра на помещението, ако целогодишна граница под тавана или на прозорец или врата се разкрива, ако искам да кандидатствам за откриване.

Ще ви се наложи ниво, линия или конец и молив

  Нарежете на ивици на парчета правилната дължина. При производството на прозорци и врати да се спазва същият принцип, че и в кадър – отсече краищата на горните ставите поребрик на ъгъла. Леко напръскани върху основен слой с вода. Палто на ивици с лепило, оставете за 5 минути. Границата с нанесен слой лепило на маркиран линия.

Изберете за оклейки висококачествени лепила Обойных

  Границата, както и на тапети, наклеиваемые на специален обойный лепило. Консултант в магазина ще ви кажа, на кой влак да вземе за вашите материали. Прес-ленти на стената с помощта на валяк, извади стикер, в противен случай сушене ще се случи деформация бордюрная лента.

Докато лепилото не изсъхне, позицията на лента граници могат да бъдат фиксирани директно върху стената

  След изсъхване, изрежете подутини.

Важно! Не забравяйте: границата е залепен към първата, само на празна стена, встык с тапети, но не на върха, тапети (ако е много тънка).

Прозореца на спалнята визуално разграничени граници на нежни цветя

Понякога ярки граници могат да съживят обикновен интериор

През границата можете лесно да актуализирате и украсяват интериора с минимални материални разходи