Брадва фабрика най-добрите съвременни професионални инструменти и продукти, частен Кузнецов (85 снимка)

И днес, икономиката не може да мине без брадва. Лесен и обичайно инструмент, състоящ се от главата с рязане на кант и копче, необходими за сражение и за пожарном борби. За всяка задача се нуждае от собствен вид брадва: строително дърводелски, туризъм, колки или колки на дърва за огрев. Съвременните модели са произведени в съответствие с неговата съдба да направят прилагането им в конкретната ситуация най-ефективни.

Дори на пръв поглед малка разлика в работата се проявява в световен мащаб, така че не винаги може да се замени един вид на друг инструмент. Предлагам заедно да разберете как правилно да изберете брадва.

Видове оси

Те се различават по тегло, Диаметър, материал и вид на меч. В зависимост от постоянни цели продукта, това може да е спретнато малко axe или впечатляващ инструмент, който ще се ръководи само като силен мъж. Вижте снимки секирами: как по-различен начин, те могат да бъдат преодоляни.

Икономически брадва

Икономически брадва се използва плотниками и строители. Те могат да се заяждам трупи и нарежете дърва за огрев. Продуктът е на разумна цена. Недостатък на този универсален инструмент-това е брадва: пукнатина дърво, и корона се фиксира върху него доста здраво.

загрузка...

Брадва Строително Дърводелски

Дърводелски работи изпълнява специален балансиран инструмент. Средната дебелина на острието се регулира директно на капитана в съответствие с вашия стил на работа. Главата му здраво се свързва с дръжката.

Двупосочен брадва

Основната характеристика на двустранното брадва, а не обухом той-друг нож с еднаква дебелина. Те са изработени от високо стомана. Всеки може да затачивать по различни начини, което позволява на един инструмент изпълнява два пъти повече видове работи.

Добре балансиран, дръжката може лесно да бъде заменен. Въпреки това, има съществени недостатъци, сред които значителна част от теглото и стойността на травматично.

Брадва за колки на дърва за огрев

Острието на инструмента за колки дърва за огрев затачиваются под ъгъл 40-60º и той е изработен от закалена въглеродна стомана. Представен на пазара в широк ценови диапазон. Въпреки тяхното разпространение, подходящи само за тесен сегмент на работа.

Брадва за гората

Тежка брадва, за изсичането на гори, неподходящи за други цели. Във връзка с тежестта на последствията на такъв инструмент е по-мощен. Острието е изработено от най-здравите марки стомана и закръглени, за да се намали риска от нараняване. Брадвата дръжката от орех удобно да държат в ръцете си.

Секира

Брадвата се различава от други видове оси с дълга дръжка изработена от устойчив на удар пластмаса. Острието заточени под ъгъл 40-60º. Доста широко са представени на пазара евтин модел с малко тегло. Недостатък тесните рамки.

Изкован брадва

Подправени брадви в рода си – на изключителни неща. Всеки пистолет ръчно изработени. Продукт с високо качество, с дълъг срок на служба. Обух може да се използва като чук. Но плати за такъв инструмент би направил.

Туристически брадва

Туристически брадва, предназначена за използване по време на експедиции, и, следователно, трябва да бъде лек и компактен, лесен за носене в раница. Такъв инструмент трябва да бъде в случая.

Остър нож позволява да го използвате като нож. Податливи на корозия, не е подходящ за рязане на дърва за огрев, е доста скъпо.

Къмпинг брадва

Брадва за къмпинг, подобен на туристически компактност и лекота, и двата вида торбичка. Различно широк остър нож и гумирани дръжка е изработена от полиуретан. Доста гъвкав модел, предлага се в много варианти.

Ловен брадва

Ловен брадвата е насечку до дръжката, за която могат да бъдат окачени на клон. Също така е удобно при рязане на големи трупове.

Брадва касапин

Професионален инструмент касапин – брадва за колки. Отличителни характеристики – широк нож е изработен от висока плътност, стомана, якост и дълготрайност. Има значително тегло (над 3 кг), така че да притежава им трябва да бъде мъж.

Брадвата дръжката, изработени от дърво, което с течение на времето се напуква. У Дома е необходимост, тъй като универсален брадва.

Пожарникар щит е задължително да е зареден с брадва. Тя се използва за отваряне на врати и прозоречни отвори.

Се различава от собрата с дървени топорищем, покрити с червена боя, и с тегло под 2 кг., трябва да мине през тест за издръжливост, и има сертификат за качество.

Материали

Брадвата е направена от стомана изберете? Обикновено се използва за направата на инструмент, въглерод стомана или неръждаема стомана, от които най-трайно на последната.

От материал, по-силен, толкова по-рядко трябва да затачивать нож и по-дълго издържа продуктът. Прост тест може да се извърши, чрез разбиване на метална повърхност. Глух звук говори за това, че е по-добре да се отложи покупката, но шум доказателства, като стомана.

Брадвата дръжката, като правило, са изработени от различни видове дърво. Оптимално съотношение твърдост и здравина показват бреза. След няколко години на експлоатация дърво се напуква. Можете да се преборите с това, поставяйки го във водата, или чрез закупуване на модел с преработени боя или лак дръжка.

Метални брадви са много надеждни, но са по-тежки. Съвременните модели могат да имат гумирани дръжки. Това е много удобно, защото не дава възможност на ръката си да се плъзне и да елиминира риска от получаване на занозу.

Съвети за избор на

Острието може да се прави или заоблени ръбове. Първият вариант е предназначен за удари, добре е да се разделят елементите. Втората е „да“ отсече, че ще е полезно за дограма занаят.

Остра заточване по-бързо, но този blade крехка и затупится по-бързо. Оптимален ъгъл на заточване за големи трупи се счита за равен 40º. Поваляне на малки дървета може да се извършва с тъп инструмент.

Не забравяйте да определите ширината на острието. Разширена работна площ по-удобно да се работи с големи обекти: дървета, дневници, защото един изстрел ще покрие по-голяма площ.

За да тесать трупи или обрубить клони доста средна ширина. Това е пътуване и брадви дограма. Тясна работна част е подходящ за колки дърва и почистване на стружки.

Тегло брадва директно влияе върху силата на удара. Съответно, колкото по-тежък, толкова по-мощен изстрел. Инструмент, който трябва да бъде завършен в раницата трябва да бъде по-лека и по-икономична. Впечатляващ тежка брадва е подходяща за работа на едно място.

Проверявайте с дървена дръжка за пукнатини и чеп. Предимство-ако тя има огъване, като осигурява здрав захват.

Оптималната дължина се смята за 6-7 пъти на ширина на задника. Варира в зависимост от вида на брадвата: туристически модели притежават брадва с дължина около 20 см, и инструмент за рязане на дървета тя може да достигне до половин метър.

Избирайте прости модели, които не изискват специални умения, освен ако не използвате брадва.

Надявам се, че тези съвети ще ви помогнат да изберете брадва с високо качество, които ще служат на вярата и истината не е една година.

Снимка брадва