Брашированное дърво с ръцете си: 45 примери зрелищни технологии в дома

Античен дизайн на дървено легло

Матиран дърво със собствените си ръце – една от технологиите на декоративни облицовки, изделия от дърво. Методът се основава на разликата в твърдостта на слоеве, които образуват твърда дървесина. В напречно сечение ясно видими пръстени, които са образовани влакна с различни физически характеристики. Продукти В тези слоеве образуват характерен за всеки тип фигура на дървото.

Модерен дизайн, един от най-модерните материали, използвани в обзавеждането на всички по предназначение помещения, состаренная дърво

Спалня в стил loft със стени, украсени с дърво passirovanny

При изтриване на мек слой, парцели, състоящи се от твърди влакна, облекчение, очевидно инфаркт на повърхността и като гората е особено декоративен вид. В естествени условия това да се случва с течение на времето, когато са меки влакна са отстранени, тъй като експлоатацията на продукта. В процеса на почистване позволява визуално состарить дърво и да го фактурность в условията на дърводелски цех.

Брашированное дърво с ръцете си: изкуствено състаряване на дърво

Ефект на паркет от состаренного на дървото изглежда много красиво

загрузка...

Тази технология за структуриране на дърво, подходящ за използване в меко и твърдо дърво, които имат ярко изразена структура и външните слоеве с различна твърдост:

  бор лиственица, дъб, ясен, орех венге

Брашированный дъбова маса в хола селски стил

Голям разнос на дърво браширование

Всекидневна в таванско помещение стил, в съчетание с управлението на

Дърво с melkopyatnistoy и имплицитно изразена структура за почистване, защото те нямат нужда от ламиниране. Тези видове материали-дърво:

  бук, клен бреза елша тик череша

Стилен кухненски престилка от браширование дърво

В процеса на почистване, които придават уникалност на вашите мебели

Технология браширования ви позволява да създавате оригинални материи, които изглеждат перфектно в продукти за интериора на различни стилове. Структуриран дърво се използва широко при производството на подови настилки, мебели, елементи, декоративни облицовки. Естественото дърво се вписва идеално в дизайна, добавяне на оригинални елементи.

Обзавеждане за структуриране на дървесина

Брашированное дърво в интериора на банята в стил loft

Шиене-това е най-достъпен и лесен начин, който позволява достатъчно бързо, за да визуално состарить естествен материал. За изпълнението на този процес в домашния майстор, с помощта на малко техника.

Брашированное дърво със собствените си ръце-това не е трудно

Това е една от малкото технология, която позволява да се постигнат отлични резултати, само с помощта на ръчния труд. Ще ви трябва:

  метални четки с различна твърдост, което е грубо отстраняване на меки влакна от повърхността на детайла
  шкурка с различна песъчинки за грубо смилане и окончателно полиране на петна и други инструменти, за да даде на дървен материал максимална украса
  Лак за отваряне на продукта в края на процеса на почистване

Просто на маса с антикварным ефект на дърво

Пол браширование дърво изглежда много интересно

За още повече опрости работа по структуриране на дърво и да ги направи значително по-продуктивни, те могат да бъдат механизированы. За тази цел бормашина с регулируема скорост или специални машини за почистване. Към него в комплект закупите или широка плоска четка три вида: метал, полимер с въртящи се абразивни и сезалевым или косата. Спазвайки последователността на работа, с прилагане на механизация може да безупречно изпълнява за различни продукти.

Технология на почистване – стъпка по стъпка

Използването на браширование отваря огромни възможности за промяна на текстури и цветове в различни видове дърво

  Избрания пресет може да овлажнявам, за да дървесен прах не са разпръснати из стаята. Първата карта се осъществява с помощта на телена четка, твърдост, която се подбират в зависимост от твърдостта на дървесината. В „структури“ не трябва да навредят на твърди влакна материал, но това трябва да премахнете успешно мека. Инструмент Движение в посока влакна, със скорост, достатъчна за ефективно премахване. Увеличаване на скоростта на въртене на четките може да доведе до печенето на едно дърво, така че трябва да изберете оптимален вариант за всяка проба. При работа с ръчни инструменти такъв проблем не възниква, но ще трябва да положат повече усилия и да прекарате много повече време за обработка.

Производство на изделия от ръчно изработени дървени телена четка

Бормашина с регулатор на оборотите, ще направи процеса на вържете по-продуктивни

  Промяна на минахме на четка с полимерно покритие с абразивом, се произвежда чрез смилане на по-голямата част, в която неравностите се отстранява и част от влакна, останали на повърхността на дървен материал. Премахване на всички ненужни мисли, може да се оцени, колко дълбоко и качествено да се структурира е да се направи и, ако е необходимо, да се задълбочи оформени канали. На този етап може да добавите декоративни елементи в обзавеждането на дървени изделия. С помощта на stanesti в различни области на детайла са избрани задълбочаване произволна форма. След пълнозърнесто, може да ги коригира и да им даде най-естествен вид за старите пукнатини, образувани в материала.

Движението на инструмента трябва да бъде в посока на влакната на дървесината

  Крайната полиране се извършва с помощта на сезал или четки за коса, която придава на подробности завършен елегантен начин, напълно разкривайки цялата декоративен ефект на текстурата на дървесината. За ръчна обработка, използвайте шкурка много фина шкурка, която дава възможност за създаване на идеално полиран повърхност. Загладин структуриран текстурата на продукта, готов за по-нататъшна боядисване и лакировки. Ако преди започване на работа дървото беше мокро, а сега тя трябва да бъде суха и напълно чисти от прах. За да придадат особено декоративен вид детайл може да бъде подложен на картини, матирование, покритие хром и други варианти на довършителните работи. С помощта на морилки ще ви позволи да намалите версия на продукта се дължи на формирането на контрастни фактурных рисунки. Щедри прилагане бързо отстраняване на излишната позволява да се изготви в райони с меки влакна, която поглъща боя, и се оставя светли участъци на твърди фибри, не е имал време да кисне пигмент. Особено впечатляващо изглежда Златна боя, когато се прилага унищожава в пукнатини и вдлъбнатини на фона на цвета на естествено дърво. Такива размисли злато ще даде на продукт оригинален декоративен ефект. След обработка на красящими составами, на повърхността отново се полира, за да премахнете неравностите, които се появяват по време на боядисване.

Лакиране на изделия

Декоративна тоалетка с ефект на дърво состаренной

  Лакиране се прави на напълно суха и почистване на дърво. При производството на подови настилки passirovannogo за отваряне трябва да се използват специални паркет лак на готовото покритие може да служи на време.

Този ефект состаренной дърво може да бъде постигнато чрез печене автогеном

Обработка с шкурка и след печене на пламъка

Вид на масив, след печене и лакировки

Обхвата на приложение на технологии за почистване

Матиран bilize легло с резбовани елементи изглежда много красиво

Надеждност и декоративни техники за структуриране го прави особено популярен при производството на мебели и елементи на интериорния дизайн. Дъска на комина, рафтове, греди, колони, пана, изработени от состаренной дърво, създават неповторима атмосфера на хола и салони, ресторанти и клубове са препълнени аристократизмом и лукс. Не по-малко изящно изглежда дървени мебели с подробности браширование и елементи. На краснодеревщиков особен интерес представляват развълнува бръмбар като текстура ръчно невъзможно да се възпроизведе, и създава впечатлението старинни дървени изделия.

Шевовете са подходящи за оформяне на интериор в рустик стил

Възможността да се създават изключителни неща — едно от основните предимства почистване на дърво

Използването на продукти, произведени по технология за почистване, дизайн на интериора, ви позволява лесно да създадете стилна и неповторима атмосфера във всяко помещение.