Брутализм в интериора: основните характеристики, референции и материали

Основната характеристика на този стил е грубост и необработени форми

Търсене на иновативни решения и съвременни идеи в дизайна води до младите дестинация под името брутализм. Но за да се създаде пространство, в офиса или да организираме апартамент в такъв неординарном стил, смелост и специални вкусови предпочитания. За кого е подходяща тази необичайна конструкция и какви са неговите функции?

В нова посока, разкрива характера и изглед към природен

Характеристики на брутализм

    Стил, възникнал в Европа след Втората световна война и първоначално е бил приложен към архитектурата. Разрушени сгради изисква възстановяване в най-кратки срокове, така че отделят много време за работа, не е било възможно. Така в 50-те години на миналия век излезе на мода стил, отразяващ военните събития.

Преобладават материали, характерни за брутализм: бетон, дърво, метал и Стъкло

Основател брутализм в дизайна мисля, че пол Евънс за създаване на мебели използвали груб метал. На пръв поглед, стил брутализм подобен на тавана: същото грубост, простота и умишлено несъвършенство. Въпреки това, брутализм интересно съчетание на топли тонове и охра, с големи груби повърхности. Стил брутализм характеристика:

    Монументальность използваните материали, включително и камък, метал, дърво и бетон. Просторният си салон и висока функционалност на всеки елемент от декора. Простота и лекота, с по-съзнателни груби форми, лишени от всички излишни украшения и великолепни ефекти на работната среда.

15

Очевидно е, че изразена посока мъжки характер ще се зарадват на силни, решителни и да е характер. Основната концепция е скульптурная брутализм и строгите линии. Изложени текстура непреработен бетон-това е своеобразен контраст с буржуазных райони.

загрузка...

Дизайн на помещението естествени цветове и с минимален набор от бижута

Материали

Функцията завършва при създаването на брутализм е абсолютна „честност“. Т.е. тухлена стена не е равна и гладка слой на сухото строителство. Реалността не трябва да бъде украсена, защото стил-това е отражение на реалността в пълен размер. Всички проекти в закрито специално по-трудно, става все по-масови и значими. По този начин, площ на помещенията трябва да отговарят на това направление.

Важно! Трябва да имате предвид, че малки помещения не може да осигури пространство, което изисква стил. Освен това, големи декоративни елементи ще изглеждат тромави.

Просторна стая, в която всеки детайл има своето място и служи на определена цел

За стените се използват голи текстури под формата на открита тухлена зидария. Дизайн с тапети ще изглежда по-бляскав вариант, но стилът на символи, които не са прехвърлени напълно. Също често се използва като бетона за стените и пода. Полирани бетонови покрития могат да бъдат украсени с килими еднакви сиви или черни сенки, поддържане на прохладата.

Допълни начин ще помогне на дърво и метал, които придават на Аристот и за подобряване на цвета и контраста текстури. Метални рамки, гладки повърхности и стъкло хармонично изграждане, стил на стаята. В студените сиви тонове от бетон се препоръчва добавяне на елементи от мед, контрастиращи жестокост блясък.

15

Съвет! Бетонни или тухлени стени ще бъдат най-подходящи за кухнята или в коридора. За украса на пода подходящ плочки.

Понятието стил изваяни и с твърди линии

Мебели и цветова гама

Мебели, както и всички други елементи на проектирането трябва да се премине на обща идея. Визуално пространството и липсата на комфорт изисква минимално количество мебели.

Важно! Не трябва да има нищо излишно – пълно в аскетизъм, и само най-необходимото.

Мека и корпусна мебел преки и строги форми, без най-малкия намек за фривольный бижута набори или рюши. Отлично оборудвана дизайн, рафтове, вместо шкафове. Компактност и практичност-ориентиран ефект е незначително присъствие. Основно правило при избора е естествена текстура и естествени материали.

„Честен“ декорация на повърхности, позволява само за покриване прозрачен лак

Подобно на обзавеждането се използва комбинация от материали, като дърво и метал, и за шкафове и стъкло с бетон за плотове. Цветовата палитра е по-кратка и неутрален. В този стил на мебелите не се използва за цветови акценти, така че при избора на цвят трябва да се вземат предвид, пълно сливане на всички елементи от декорацията на стаята.

Обикновено, стени от бетон или тухли, задава определен цвят за целия интериор. Нищо чудно, че повечето стаи, изпълнена в стил брутализм, преобладават сиви тонове. Приветствам естествеността и неутралитет. Можете да направите ярък контраст, подчертаване на една стена в по-светъл нюанс, за да придадат свежест на интериора.

15

Съвет! Дизайнерите препоръчват да използвате по-светли тонове, тъй като този стил е присъщо в една тъмна и студена атмосфера. По-тъмен цвят, се добавя много внимателно, в противен случай стаята става много неудобно.

Бял цвят и панорамна обновяване на интериора

Осветление и декор

Наличието на естествена светлина в брутализм играе особена роля. Неговото присъствие е важен елемент в създаването на стил. В допълнение към основните функции слънчевите лъчи са един вид естествено украшение. Играта на светлината на студените бетонни стени създава уникален ефект, така че помещението се нуждае от повече прозорци.

Стилна комбинация от дърво и бетон в брутализм

При избора на осветителни можете да разчитате на минималистическое посоката, която също не търпи глупости. Светлини, както и повечето елементи на декора не трябва да привлече вниманието към себе си. Подходящ е лесна таван от метал и стъкло, подвешенная на вериги, те се вписват перфектно в атмосферата на този стил.

Избора на бельо, по-добре предпочетете обикновена завеси, без излишни украшения. Ярки щампи и диви модели са абсолютно не е подходящ за сурова и безкомпромисна брутализм. Ако в хола или спалнята, на стената ще изглеждат абстрактни картини в прости рамки. Наличието на елементи от декора, като например мебели, трябва да бъде много ограничен. Всички видове сувенири, кутии за бижута или фигурки, за да създаде усещане за хаос, което е неприемливо за този стил, което изисква идеален ред и простор.

15

Съвет! Използване на декоративни елементи за създаване на ярки цветови акцент. Картината, покривки или завеси могат да освежите интериора малко и се разрежда строгост на стила.

Липсата на прозорци в кабината ще компенсира светли мебели и многобройни източници на изкуствена светлина