Бяла мозайка в банята: 80+ интериор цвят-въплъщение на скромност и чистота

Мозайка дори и най-светлите нюанси освежава интериора на банята

Бяла мозайка в банята е избор не само за малки бани, но и стилно решение в подреждането на банята всякакъв размер. Той може да бъде в зависимост от размера на тъкани и за другите декоративни елементи или Централния обект.

Голяма мозайка с хаотично подреждане на елементите акцент върху бял фон

Луксозна баня в модерен стил, с бели и златни покритие на стените

Класически баня малък размер в бели плочки

загрузка...

Черно-бели плочки с нестандартни размери

Защо бяла мозайка?

Мнението за това, че мозайката е същото, като плочки, само малки, не е съвсем вярно, защото той може да бъде изработено от различни материали. Размер на отделни парцели варира от 1×1 до 5×5, те могат да бъдат квадратни, правоъгълни и кръгли. Използването на бели плочки мозайка може да увеличите визуално пространството и да добавите светлина в интериора.

Контрастен модел от мозайка с различни форми

Важно! Избор на основен цвят бял, трябва внимателно и редовно провеждане на хигиенни мероприятия. В края на краищата, бял цвят, кал веднага ще се вижда.

Светъл етаж от малки мозаичных

Специален стените на банята бяла мозайка

Оригинална комбинация от мозайка подобни цветове, събрани в тънки стени, картини

Видове

Кристал-това е сплав от пясък и други компоненти с добавяне на оцветители. И тя е по-силна от стъкло, въпреки това, че химичният състав на стъкло еднакви. Благодарение на специална технология на производство, е възможно да се постигне равномерно бяло, без жилки.

  От смальты. Това също е стъкло, но е с характерен цвят петна. Що се отнася до бели плочки за баня от този тип, е може да бъде гладък-различни нюанси на бялото и друг контрастен цвят, което е много изгодно СМОРИТЬСЯ в интериора.

Стъклена мозайка изглежда много интересно, а също така е устойчив на екстремни температури и влага

Наливам различни нюанси на мозайка красят стените в банята

Керамични плочки за баня в свежи цветове

  Камък. Този тип мозайка бял цвят се използва често в обзавеждането на пода. Направени от различни камъни с оникс с малахитом. Предимство на богатата и уникална структура.

Декорация на пода в банята мозайка необичайна кръгла форма, от естествен камък

  От изкуствен камък. Има отлични декоративни и функционални характеристики. Характеристики на по-лека. Това е особено важно за мозайка, която се подрежда на стената.

Хоризонтален модел от мозайки по стените в тясната баня

Има и видове мозайки основания:

  На хартия. Плочки е покрита със слой от фина хартия в предната част, след инсталацията, тя се отстранява. В мрежата. В този вариант на компоненти от мозайка, обединени в мрежа, която го прави по-лесно да постави плочки на растворной леглото.

Един от видовете на основите за мозайка на окото

Използването на банята

Бяла мозайка, баня на теракот може да се използва не само като стени, но и други компоненти в стаята. Сред най-честите приложения:

  За стени. Бял цвят може да бъде блестящ акцент, както и като покритие по цялата площ на стените.

Контрасти в малка баня

  За украса на пода. Това решение изглежда малко необичайно, но ви позволява да създадете хармоничен и цялостен интериор. Разумен избор на комбинация от цветове ще Ви позволи да се направи една мозайка от чистите цветове, не на същата марка.

Красиво съчетание на черно-бялата мозайка на пода, плавно преминава към стена

  На тавана. Това не е стандартен, но печеливши решения. Изглежда страхотно на споразумение под формата на картини в различни нюанси на бяло, или в контрастен цвят.
  Баня. Най-често плочки, използвани в обзавеждането на екрана, който се затваря в тоалетната, и той се използва за украса на рафтовете граници.

Шестигранник плочки, декорация на стените, тавана и баня

Моля, обърнете внимание! Интересен и съвсем различен от стандартния прием, за да украсят мозайка бяла чугунен вана отвътре. Това ще позволи на познат обект, за да се даде необичаен вид. За тази работа се изискват допълнителни умения и специални мозайки за украса на плочки.

  Компоненти на зониране. Ако има място в банята за пералня, мивка, душ, можете да създадете разделени на зони, бордюри и/или стени. Завърши тези компоненти на мозайката ще бъде най-доброто решение.

Упи в банята, рисуващи мозайка контрастни цветове

  Мебели. Често така се оформят домашно оригинални рафтове, мивки и други елементи на помещението. Освен това, тази техника ще ви позволи да влиза всеки нов мебел във вече съществуващото дизайнерско решение.

Облицовка огледала рамка с плочки от естествен камък

Критерии за избор на плочки

Поръчайте бяла мозайка в банята (виж снимката) ви зарадва с външния си вид, трябва внимателно да се подхожда към нея избор. За това е необходимо да се обърне внимание на клас. Най-доброто решение-за първи клас, то ще продължи по-дълго и качество ще се зарадва. На опаковката в съответствие с международната класификация, тя е маркирана с червен цвят, втори клас-със син, третият-в зелено. Също така в пакета подходящ цвят ще е пакетиран продукт.

Грамотни и качествени работа за облицовка на стени мозайки с красив преминаването в по-тъмен нюанс

Важен показател е устойчивост на износване. На кутията с иконата на мозайка стъпало на заштрихованном фон. Устойчивост на агресивни среди посочим изображение на електрическа крушка. Плочки за пода трябва да притежават висока якост и плъзгане повърхност.

За пода на банята е за предпочитане да изберете от естествен камък. Той е издръжлив, не е податлива на стареене и анти-приплъзване

Особености на използването на бели плочки в банята

Създаване на бял интериор на банята с мозайка – това е доста популярно решение за баня с различни размери. Разбира се, естествено е, че тази популярна украса обединени в малки бани, където искате да добавите визуално пространството и правят помещението въздух и лесно.

Хармонично съчетание на три различни вида плочки в едно и също помещение

Функция бели плочки за баня, които днес закупите не е проблем, в това, че е ненатрапчив петна от капки вода, които определено са налице. Също бяла е чудесен платно за експерименти. Добавяне и промяна на аксесоари, Можете да превърнете банята, макар всеки месец, при инсталиране на съвсем нов тон.

Баня в ЕКО-стил, облицовани с цветни плочки

Този цвят е неутрален, ненатрапчив и не дразни, това е свързано с чистота, ред и спокойствие, и това е нещо, което е необходимо в началото на деня и в края му. Това е период, когато човек посещава тоалетната.

Идеалното място да се отпуснете в светли, неутрални цветове

Моля, обърнете внимание! В психологията, белият цвят-това е удобен и спокоен, той създава усещане за комфорт и сигурност. Бял интериор завързана с лекота, прозрачност и свобода.

Необичайна баня стъкло подчертават стила на светла баня

Съвети от професионалисти,

  Бяла мозайка разширява пространството, прави го по-леки. Той може коренно да промените външния вид на стаята. Добавя интериор, елегантност, която подчертава изтънченост и чувство за стил.
  Черно-бели комбинации, вие трябва да изберете за средни и големи бани – това ще ги направят хармонични и хармонизирани. Малка мозайка изглежда страхотно във всяка баня, но не трябва да забравяме, че грижата за нея е малко по-сложно.

Малка баня ще изглежда по-широка за сметка на лъскавите бели стени, мебели и наличие на огледала

Контрастен под и баня в алькове, за да увеличите визуално стая

Предимства на белия цвят

Комбинация от различни нюанси на мозайка плочки в банята ви позволява напълно да видите всички предимства на прилагането му. А именно:

  визуално разширяване и усъвършенстване на дори най-малка стая; бял цвят и малки части от мозайка са се коригира грешни пропорции на стаята. Ако банята е тясна и опъната, създаване на по-квадратна форма, тесни стени трябва да бъдат облечени в бяло, мозайка, с останалите украсяват тъмен контрастен цвят;

Интересни черно-бялата мозайка на пода и панел в банята

  чудесен Цвят за фон за всички експерименти; лекота на трансформация и стайлинг на интериора. Дори и най-малки, но ярки аксесоари ще даде тон за стая.

Малки предмети акцент в светла баня

Нюансите довършителни работи

За да не се създават болничната стерилитет, бял цвят трябва да се разрежда. И не е задължително да е друг цвят или цвят на стените. Аксесоари са подходящи, се различават от класическите цветове.

Един от най-разпространените методи е използването на сенки е много близо до бяло, но с едва забележим нюанс на жълто или бежов цвят. Това е огромна заблуда, че той е бял и бяло в банята, в действителност цветовете са много и да я намери, не е трудно.

Комбинация от пастелни цветове в малка баня

Големи светли плочки, които красят стените на банята в еклектичен стил

Класически комбинации

Някои комбинации са предимства, независимо от мястото на тяхната употреба. Те включват бял, черен или червен.

Класически черен и бял комбинация от плочки, zoniruya зони в банята

Оригинален контраст в обзавеждането на големи черни плочки и малка бяла мозайка

Бяло-червено решения:

Използвайки червено на бял фон не може да бъде перфектно зонировать стая. Контрастная мебели. Разпределението на отделните функционални зони – огледало, душ.

Светла баня, зонирована нюанси мозайка украса на плочки

Бели плочки за баня: правила за инсталиране

Стилно решение, без опитен въплъщение няма да даде желания ефект. Затова е необходимо ясно да се определи последователността на подреждане на плочките в банята.

Последователност от операции:

  Облицовку стени. Въпреки факта, че мозайка-това са малки плочки, я правилността на повърхността е много важно. Идеален стени са създадени с помощта на мазилка смеси или суха мазилка (гипсокартон). Поради повишена влажност на въздуха в стаята, ви е необходим повърхност за обработка на фурнир антисептично състава, който ще елиминира образуването на мухъл и плесен, под с плочки.

Стенни рисувани плочки с различни размери и форми

Съвет! Ако използвате комбинация от няколко нюанси или цветове, заедно с белите, трябва да изброявам подробно всеки елемент.

Луксозни стенни модел мозайка декорации в топли цветове

Технология на полагане на мозайка:

На повърхността нанесете специално лепило, с помощта на зъба шпатула. На лепило, за да прикрепите желания елемент и внимателно отгоре надолу. При полагане на следващия елемент трябва да издържат на същото разстояние, както и всяка мозайка матрица. След като лепилото изсъхне, затереть шевове специална бял варов разтвор или в контрастен цвят.

Украсят стените в банята-това е комбинация от керамични и стъклени плочки, един тон, създавайки един прост чертеж

Заключение

Стилна и модерна баня, довършителни работи, която използва бели плочки, може да зададете тон в рамките на деня. Правилното съчетание на цветове и текстури в мозайки бижута, способни да направят интериора наистина индивидуално и необичайно.

Шестигранник мозайка от естествен камък в банята