Casa Мара: Eco-содружественный, икономичен и функционален

Март Azur – курорт на брега на юг от Буенос Айрес, с обширни пясъчни плажове и тучни девствени борови гори. Бъдещите собственици посетете март Азур в продължение на много години, така че е избрала луксозно място в гората, за да изгради малка лятна къщичка. Архитекти архитекти резервоар накратко инструкцията е формулирана, както следва:

    минимално въздействие върху околната среда, сградата трябва да бъде ниска цената на минимални разходи за последваща поддръжка на градината

Бор останаха непокътнати

За да се запазят непокътнати всички 43 вековни борови дървета от зоната, на верандата има специална дупка в покрива – специални криви. Такова впечатление, че дърветата растат буквално през къщата, счупи го.

За да се намалят разходите, но напълно да се запази функционалността на къща като лятна вила, архитекти формира два региона. Една напълно затворена, в която спалня, кухня и баня и втора тоалетна, отделена от дневната с големи плъзгащи се врати. Ако времето е достатъчно добра, за да избута вратата на верандата е продължение на всекидневната. Къщата е с ярко изразен вход, всекидневна могат да бъдат свободно достъпни чрез плъзгащи се врати от двете страни на фасадата.

Тази едноетажна къща е с обща площ от 67м2 архитекти, архитекти резервоар използва необичайни за малък декорация на сградата. В центъра те поставили санитарен възел, а всички останали стаи са поставени около него. Използването на плъзгащи се врати позволяват да се разделят на жилищното помещение от кухня, в останалото време могат да се комбинират пространство, интегрирането на сградата в заобикалящата борова гора.

Бетонни стени: икономичен и топло

Бетон като основен структурен материал е избран благодарение на комбинацията от ниска цена, простота на конструкцията и ниски последващите експлоатационни разходи. Освен това бетонни стени са в хармония със сиви нюанси на околните гори. Съчетанието на морски климат и местоположение в гората, за домашно използване предимно в по-топлите месеци, помогна за намаляване на разходите, избягване на допълнителна топлоизолация бетонни стени. Послойной изливане на бетон в кофража, позволява да се образуват много интересни външни структури, приличащи на успоредка. Вътрешни стени от тухли, измазани и боядисани с бял водоэмульсионной боя.

загрузка...

Как да решим проблема осветление

За да реши проблема с покритие (къщата се намира в гората, който вече предполага липса на светлина), външни стени на жилищни помещения с плътни остъклени. Освен това, в покрива на обособяването на два реда прозорци. В резултат на слънчевите лъчи, преминавайки през клоните на боровите гори и преломляясь в стъкло, създадени в центъра на къщата постоянно променящите се причудливи сенки състав. Допринася за осветление и бял латекс, paratragedy слънчева светлина. Изкуственото осветление се осигурява от лампи, които дават свобода на оформление на помещението. Когато е необходимо, те могат да променят посоката и интензитета на светлината. В спалните под тавана закрепени черни завеси, които могат да бъдат напълно драпируя прозорец.

Специално за този дом са изработени мебели, която напълно отговаря на общата концепция на къщата – спестявания и функционалност. От естествено дърво, прост, надежден, здрав, не се нуждае от специални грижи, той е изработен от добива бор в Канада, която по-рано е била използвана за кутии за опаковане на двигатели.

Снимка Густаво Соса Pinilla и архитекти резервоар.