Чаени къщи: възможност за Силиконовата долина

Собственик на сайта е идеята за изграждане на чаени къщи с произход, когато той и дъщеря му премина през отдалечените по хълмовете около дома си в Силиконовата долина. Когато те се качват на живописно място, малко под върха на хълма, веднага под балдахин от големи вечнозелени калифорнийски дъбове. Семейството решава, че тук е идеалното място да се построи къща на дърво. Няколко години бяха необходими, за да идеята е накрая да се появят, и след като е бил завършен ремонт в голяма къща, те с помощта на калифорния студио Swatt Миэрс архитекти са започнали да осъществим мечтите си. Създаването на място, където бихме могли да се спускат от висок клас Силиконовата долина и се пенсионират с природата.

Според принципа на тиха и спокойна простота“

И трите къщички , направени под формата на павилион от стъкло и стомана, която, както и лампа висеше над естествения ландшафт. Всеки дом-светлина има своето специално предназначение. Малък (25 кв. метра), находящ се в сянката на по-големите дъбови къща за медитация, където можете да се насладите на спокойна созерцанием околната природа. Средно, 35 кв. м – „мечта“ в къщата, предназначени за нощувки. Той също има санитарен възел. Най-голям (46 квадратни метра) – „квакерский молитвен дом“, в него е добре да прекарва време с приятелите си, спореха за изкуството. Всеки от чаени къщи в пълна степен отговаря на принципа на „тихата простота“ — няма телефони, телевизори, таблети, аудио системи, и дори повече от това – Интернет и компютри.

С уважение към природата

Уважение и сдържаност – два основни принципа, залегнали в основата на изграждането на стъклен дом. Концепцията на проекта е да се създаде три отделни чаени къщи – е насочена към минимизиране на въздействието върху околната среда. Въведете три къщи в един пейзаж, много по-лесно, отколкото да се изгради толкова голяма площ на сградата. Освен това, за да се намали минималния товар и не повредите нежната коренова система на стария дъб, чаени къщи, с помощта на монолитна плоча, повдигнати над земята.

Две двойки на мощните метални греди монтирани на покрива и пода, прикрепен на две масивни монолитни бетонни стени, които изпълняват ролята на котва, трайно задържане на къща за отслабване. Големи стъклени стени буквално се разтваря бариера между външни и вътрешни пространства.

Пасивна Система за охлаждане

Къща Чай има пасивно охлаждане — отказ на системата за кондициониране на въздуха се дължи на желанието да се премахнат всички шумове, предизвикани от механични системи. Естествено охлаждане се засилва поради местоположението на къщи, в сянката на вечнозелени дървета секвоя, широколистен клен, бамбук и дървета Гинко. Отоплението се осъществява с помощта на системата „топъл под“, благодарение на които всички елементи на системата за отопление успя да скрие напълно. Къща електричеството се доставя от слънчеви панели, монтирани на покрива на голям дом.

загрузка...

Интериор на дървени къщи са прости и са направени от контрастни материали-стъкло, стомана и органични нешлифованного бетон. Отваряне на дървовидна структура на някои дъски специално обработен, стоманена четка. Почти всички дървени елементи в къщи е направена от кедрови дъски, които са останали след модернизацията „голям“ къща в долината.

Тъй като движението на слънцето, чаени къщи да приемат различни силуети. На сутринта те едва се виждат, оставяйки в дълга сянка, падаща дървета. По обяд те блестяха на слънцето, отразява слънчевата светлина. А вечер те нежно светят, градински фенери.