Цветовете според фън шуй: как да хармонизира живота си

Изблици на цветове са включени в дизайн на дома ще повиши настроението ви и ще създаде правилното настроение. Но това не е всичко: цвят във Фън Шуй ще ви помогне да хармонизира живота си

Замисляли ли сте се за това, че цветът на Фън Шуй са от голямо значение за хармоничното престоя си в къщата? Отдавна е известно, че цветовете влияят не само на емоционалното състояние на хората, но и на кръвообращението в къщата на жизнената енергия. Нашият свят е многостранна, и всяка част от цветовата палитра има своето специално значение. Така че, задумав да направи ремонт в апартамент, вие трябва да знаете, че цветът на стените, тапети, плочки или панели са най-подходящи за всяка стая, и какви нюанси в основата, не се използва в банята, в спалнята или детската стая. Цвят на Фън Шуй ще ви помогне да подобрите живота си и дори дават мощен инструмент за привличане на любов или пари. И така, какъв трябва да бъде цветът на стаята?

В съвременната Азия имат много положително отношение към фиолетовому цвят, защото той е „балансиран“ съединение вълнуващо червено и студено синьо. И съчетанието на тези противоположни нюанси без смесване изглежда едновременно шик и елегантен

Древните китайски мъдреци вече отдавна са забелязали влиянието на цветовете върху живота на хората и внимателно проучени, като се обръща внимание на всички, които искат подробни описания, са показани в книгата.

Преди да замине за боядисване на стените в хола, за да се мотае тапети в детската градина или полагане на плочки в банята, трябва внимателно да проучи значението на цветовете и техните комбинации с основните и елементи.

Входна врата в никакъв случай не може да се държи в занемарен състояние. За добър баланс на различни започна, се препоръчва боядисване на вратата в червен цвят и (или) да инсталирате позлатени аксесоари. За врати с изглед на юг-червено е подходящ и за други страни светлина използвайте цветове техните елементи

загрузка...

Дори когато сюжетът надделява над цветове (живопис, мозайка или картина), трябва да се вземат предвид определяне помещения и бордови светлини с помощта на компаса Ло-пан. Например, комбинация от синьо и злато е положително развитие за Северозападния сектор на дома

Общата стойност на цвят във Фън Шуй

  Червен. Цвета е с по-голяма сила и издръжливост, често използван за да привлече страст, любов и, колкото и да е странно, пари. Той ни призовава към действие, повишава нашата жизнена сила. Въпреки това, той рядко се използва като основния цвят на стаята, защото той има и други опасни в големи количества.

Специалисти в областта на Фън Шуй не се препоръчва оцветите цялата стая да е в един цвят, особено червено. Винаги можете да „направите“ трябва да се балансира количеството на червените, използване на аксесоари и талисмани

Съвет! На червените не трябва да бъде в излишък, тъй като в този случай той провокира агресия. Това може да бъде особено се забелязва в животните, те започват да се държат неадекватно и често се хващат на техните собственици.

Керамични плочки и приглушени нюанси на червеното са благоприятни за живеещи в Южните и Юго-Западния сектор

Освен това, излишъкът на червения цвят-това са хора, които имат проблеми с налягане, сърцето или психика.

Ярко жълто (или Minhwan в китайската традиция) — цвета на елемента Земя. Неговото място в пространството — това е центърът на всяко помещение. Благоприятното съчетание от: два червени, един жълт (огнена подхранва земята). Неблагоприятни — две зелени, един жълт (дърво потиска земята)

Съвет! Много хора обичат да пазят в дома на жълти лампи. Те не трябва да мига, тъй като това е опасно за тези, които страдат от епилепсия.

  Син. Синята зала веднага вдигнаха на нашата асоциация с морето или небето, прохлада, свежест и тишина. Всички нюанси на синия цвят се считат за комфортни, те дават спокойствие и служат за привличане на хармония се използват в тези помещения, където човек си почива. Сини стени в къщата доста подходящо за баня, детска стая, коридор, но те не трябва да са в други стаи, тъй като този цвят намалява активността и изгасва сила енергия.

Синьо, зелено, тюркоаз серия от три квадрата Ло-Шу. Тяхната стихия — дърво енергия — Ян. Посока — Изток (67,5° — 112,5°). Предмети: мебели, скулптури

Нюанси на синьо не се препоръчва да се използва в помещения на къщата, където трябва да се концентрират върху обучението или работата си, а също и в спалнята. Не използвайте синьо, ако ви е трудно да намерите общ език с други хора, или ако страдате от депресия. В други случаи, покори син цвят е добър за общи места в дома (хол и т.н.)

Съвет! Да Не се използва сини тапети, ламперия и боядисани стени в син цвят в кухнята, спалнята и офиса! Той намалява апетита, бизнес нюх и страст ще намалее.

Броят на гуа за аквамарин и синьо-зелени нюанси — 4. Талисман може да бъде Дракон (Цин-лун в китайската традиция). Елемент Гуа — голямо дърво, и енергията Ян. Предпочитат студени нюанси на зелено трябва да се в Северо-Източния сектор на дома

  Зелен. В много литературни произведения има описание на зелена стая, осветителни тела и т.н., което ще доведе до героите на тишина и спокойствие. Така, зелени стени и предмети от интериора помагат за възстановяване на психичното равновесие, установяване на энергообмен с мир, за да придадат усещане за свежест и дори привличане на младите хора.

Важно е да се прави разлика цветове на стихията Земя и дърво. ярко жълт (Minhwan), кайсия yellow (Sanhuan) и златисто-жълта (Златна Корона) – това е родова цвят на елемента Земя

  Черен. Неясни цвят, той не е толкова често се използва в дизайна на помещението, тъй като тя по всякакъв начин се стреми себе си „стягат“ и да се потопят в депресия. Той не трябва да се използва в дома, в големи количества, той така и бял, трябва да бъде като цветен акцент, а не като основа за интериор. Въпреки това, в комбинация със сребро, тя е в състояние да поддържа имунната система и оказва положително влияние върху физическото здраве.

Черно, цветовете на елемента вода-това е идеалният цвят да се чувстват увереност и независимост. Елементи (или господстващо положение) черен подходящ за места, където искате да усетите силата, мощта и силата на такива обекти-офиси. Не използвайте черен, ако не искате да бъдат изолирани от другите хора. На снимката в черен цвят в хола се поддържа от друг цвят енергия — лилаво (въпреки това, той никога не е бил цвета на владетели на Изток)

  Бял. Този цвят се смята за учени, бащата на всички останали цветове, на целия спектър. Той символизира чистота, вярност и почтеност. Бели номера е много популярен сред дизайнери, но не всички хора в къщата, могат да го разруши в големи количества, това може да даде голям отлив на жизнена енергия, създаване на напрежение и „заслепяване“.

Бял, цвят на елемента метал, добър за Запад и Северо-Западния сектори на дома. Дава сила, енергия, производството на цялото, защото всяка работа, добре се в стаята бял. Този цвят е подходящ за художествени студия и почивка.

Съвет! Стаята не трябва да е изцяло бял, в противен случай те рискуват асоциация на болницата. Белият цвят е най-добре да се използват като акценти, отколкото като основа.

  Лилаво. Този цвят като „любими“, той е надарен с Кралското достойнство и мъдрост. Лилави стени в къщата са в състояние да предоставят невидимото влияние върху нашето мислене, знаещи хора, това няма да донесе пари, но често се използва от философи за привличане на космическа енергия. Въпреки това, не всички могат да носят този цвят.

Комбинация от основните посоки на света, цветове и елементи

Страна на светлина

Елемент

Цвят

Север
вода
син, черен

Южна
огън
червен, оранжев, жълт

Запад
метал
бял, сребро, злато

Изток
дърво
зелени

Юго-запад
земя
кафяво, бежово

Юг-изток
дърво
зелени

Север-Запад
метал
бял, сребро, злато

Север-изток
земя
кафяво, бежово

Преди да започнат дизайн на жилище, трябва да видим коя стая е на страната на светлината и какви елементи се прилагат. Цвят на стени и тапети в дома си човек трябва да избере, сравнявайки ги с цветя на масата. Все още трябва да се съпоставят цветовата гама на стила и характера на близки хора, живеещи под един покрив.

Цветове и видове стаи

  Хола. Той не трябва да бъде однотонным, това е стаята, където се събират всички членове на семейството, които имат различен характер, трябва да бъде удобно за всички. Ето защо повечето семейства, често се използва приглушени тонове и бежови тонове. Можете да използвате и други цветове, но не забравяйте, че никой от тях не трябва да се използва в излишък и няколко приглушени.

Добър Цветя за украса на Юго-запад на хола теракот, охра, тъмно-кафяви нюанси

Съвет! В хола и в други помещения, не трябва да има остри граници, всички нюанси трябва да се премине от един към друг! Също така да се хармонизира пространството и да стайни цветя Фън Шуй, нюанси, също оказват влияние върху цялостната атмосфера.

  Готварство. Експерти предполагат, светло оранжево, светло жълто и оранжево-розови нюанси, които възбуждат апетита и дават положителен.

Специалисти в областта на Фън Шуй и съвременните дизайнери са единодушни за дизайн на кухня, макар че и те мотивират това мнение е съвсем различно: в кухнята трябва да подправка на топлите цветове на огнената стихия

  На децата. Разрежда нюанси на синьо или зелено, ако детето е прекалено активно и пастелни цветове, оранжево и жълто, ако искате да „стимулира“ активност.

Независимо от местоположението на детето си в къщата се опитват да коригират поведението на хиперактивно дете с помощта успокояващо действие смекчено, нюанси на синьо и синьо

Една от стените в детската стая в зависимост от конфигурацията на помещението и положение по отношение на страни светлина може да бъде доверие, положително оранжев цвят. Че ще дава енергия на детето

  Спалня. Бежово и пастелни цветове, синьо, зелено, жълто. Вие не можете да използвате наситени цветове.

Избор на тапети за спалнята, изберете пастелни нюанси могат да перламутровой иризацией. Независимо от сектор къща на компаса Лопань и целите, които преследва, ярки цветове в спалнята са в повечето случаи за нищо

Снимки ясни сюжети, герои и животни-това е по-добре да се фокусира далеч от леглото, например, в съседство с тоалетна любовница

  Офис. Златен бежово, бяло, можете да добавите червени елементи за привличане на пари. Ако работата изисква тишина и размисъл, можете да използвате лилаво, синьо, зелено.

Количеството на червения цвят в дизайна на домашния офис дозируется много просто — измерване на спешността на въпроса за увеличаване на своите приходи. Временно можете да платите тук във владение в червено цялото пространство