Цветя астри (44 фото): всички сортове, засаждане и грижи за растенията

Опитайте се да намерите градинар-любител или професионален селекционера, безразличен към астри. И как може да не обичаме тези елегантни цветя, които се вписват перфектно във всяка градина! Когато се появява за първи път в Китай, те са се разпространили и в други страни, и особено обичат нашите сънародници. Астри цъфтят от пролет до късна есен, така че ако искате, можете да направите парцел винаги е била украсена с луксозни растения.

Отглеждане на цветя астер – е достатъчно проста, така че да облагородява земеделска земя дори и неопитен новак в градината на изкуството. Следвайки следните съвети Вие няма да правите грешки, които могат да унищожат разсада. Но с акцент върху сортове растения, които могат да избират точно тези цветя, които перфектно се вписват в градински пейзаж.

Сочни розови астер — украса на крайградската зона

Невероятни ярки нюанси на цветове Астри

Сини астри обрамляли подъездную път

Популярни видове

Aster-това е семейството, много са многобройни, така че избирайте растения в душата няма да има проблем. Нека да разгледаме най-често срещаните от тях.

  Страусиное перо. Високо, цъфти около два месеца Буш. Съцветия са хавлиени, с дълги листенца, напомнящи на елочной сърма.

загрузка...

Астра „Страусиное перо“

  Херцогинята. Сферични цветя на този храст удари с ярки цветове.

Астра „Дюшес“

Идея! Ако искате да подобрите площадка в двора, тези цветя са подходящи за тази идея заради весели цветове.

  Букет. Упорит, цъфтят от средата на лятото до средата на есента цветя. Растенията от този вид обичат слънцето и се страхуват от вятъра имайте това предвид при избора на място за засаждане на астри.

Тери букет астри

  Виктория. Ниски храсти с подобни на цветя от лайка.

Астра Виктория

  Красотата-американец. Издръжливи, не е любов към влагата астри с цветни кръгли цветя. Храсти и разпространението им е доста ниска, така че е добре да изглеждат по градинските пътеки.

Коледа Астра „американска красавица“

Както и много други градински цветя, астри се делят на едногодишни и многогодишни. Ако обичате промяната и има годишен преразпределение на земята в градината (за астри много полезно), уведомление за едногодишно растение, но ако вие губите време и усилия на постоянна актуализация природа не ви харесва – на ваше разположение цветя цъфтят от година на година.

  Novobelitskiy и england астри. Цветята имат висока, събрани в съцветия. В по-топлите райони цъфтят до декември.

Нова Англия или novoblogika Астра

  • Астра Италиански. Се среща в диво състояние, само на добър край. Оцелява най-добрият в почви, богати на варовик. Цветове астри е разнообразието покрива всички възможни нюанси

люляк

  .

Лек Италиански Астра

Идея! За да храст астри надникна в градината си, естествено, се вземат предвид Вида местност, на която то расте в диво състояние. Свикнали простори на ливадите цветя в най-близко обкръжение ще изглежда грубо и пълзи по скалите, кустарничково – ще се губи на фона на дърветата.

Място за кацане

Многогодишните астри, като глинести или неутрална почва, едногодишни предпочитат райони с високо съдържание на пясък и малко количество хумус. Не си струва да се засадят дървета в прекалено сенчести места, а ако гъста сянка, те могат да започнат да се разболяват.

Големи червени астри да засадят в близост до дома

Като се посее астри?

Засяване на семена през пролетта. За тази цел през есента, копай земята, добавяйки около 200 г нитрофоской и компост на квадратен метър. Слънце в този район трябва да бъде малко, но низините трябва да се избягва. Всяка година трябва да се променят на място за кацане астри, като вещества, които са особено зле се отразява на буш, се натрупват в почвата и да остане активен в продължение на няколко години.

Засяват почвеното покритие. Периодично капака се отстранява, за да зеле е закалена. Когато е топло, най-накрая, легла отварят изобщо.

Семена астри се засяват през пролетта

Астри разсад

Кацане Астри на разсад – упражнения по-труден. Но наличието на преходен период, помагат за защита на храст от досадни вируси, подстерегающие растение.

За семена могат да се купят готови почвата или да си го подготвят. За това трябва да се направи следното:

  почвена смес от торф и измитите пясък; добавяне на дървесен катран (от 100 грама на 5 литра смес) или доломит брашно (1-2 супени лъжици на същия обем); пресяване и страхуват от изгаряния смеси; желателно е също така да изсипва се в смес от 100 г перлит.

Семена астри не е задължително да се засяват директно в почвата — може да се засаждат разсад

За да се предотврати развитието на Фузариоза (за болест на астри ние ще разкажем по-долу), за смес от влажен разтвор на фунгицид. Те също така третираните семена преди засаждане.

Равномерно се засяват в почвата е покрита с пясък, който бързо става влажен. Като сеитба на семената в почвата и посадъчен материал не се обслужват. Когато листата са повече или по-малко видими, впуска надолу микроби. Познатата рецепта на маса, добавете една супена лъжица на минерални торове. Укрепване на цветя в дупките и се излива върху тях.

Астри разсад трябва да се хранят и да се оплоди

Засадени разсад, когато леторастите вече имат 4-5 листа. Преди засаждането, почвата трябва да се оплоди, хумус или компост, както и разсад добре да се полива. През седмицата младите растения се хранят комплексни торове, а след това да се повтаря тази операция три седмици.

По време на кацане, астри

Обикновено семената астри са засадени в началото на пролетта на разсад – в средата на май.

Съвет! Ако през пролетта сте пропуснали, да използвате резници, които е позволено да се прави през лятото. За това трябва да нарежете на 5-7 см от върховете на растенията се засаждат в пясък-торф почва (1:1:2) и се оставя в оранжерията. В месец, вие ще получите пълна храст Астри.

Разсад за цветя астри са били засадени в средата на май

Правила за грижа за астри

Грижа за астри, в градината-това поливане, поддържане на разхлабване на почвата и борба с плевелите. Оплоди храст трябва да бъде не повече от два пъти за един сезон, за да не предизвика заболяване.

Поливане и культивацию свързани помежду си: след първите стъпки трябва да направи втора. Но не се пренасят: вода храст много често, но в големи количества. Ако времето е сухо и по време на вегетация, количеството вода може да бъде увеличена, но не свръхреагира.

Астра трябва да се полива рядко, но в изобилие

За сезон Астра се хранят 3 пъти. За първото поливане, която се прави две седмици след засаждането, като се използва смес от амониев нитрат (20-25 г.), суперфосфат (50-60 г) и калиев сулфат (10-15 гр) на 1 м2.

Следните две хранене във времето до появата на пъпки и в началото на цъфтежа. Количество калиев сулфат в сместа се увеличава до 50-60 г/м2.

Нежни розови астерни образувания в близост до дома си

Болест и средства срещу тях

Опасност за астри са повече от 20 на вируси. Най-чести от тези заболявания е увяхване Fusarium, стачкоизменник и ръжда.

  Fusarium се проявява в пожълтяване на растенията, увяхване и допълнителни смъртни случаи. Причината е, че вредните гъби fusarium почвата гъбички. За да се избегнат неприятни събития, необходими за профилактика на Фузариоза. Тя е в процес на засяване (както казахме по-горе). Също така предлагам изгаряне на болните растения. От покафеняване на краката използват отвара от лук, кора (20 г на 1 л), се влива в продължение на дни. На всеки шест дни трябва да се пръска храстите с тази течност 2-3 пъти. С ръжда, борят се със смес от сяра с вар (1:1). Трябва да се пръска растението веднъж седмично.

Голям здравословен цвете Астри

Тери кръг цветя Астри, ярко лилаво

За да обобщим

Астерс – величествени цветя, които изглеждат чудесно в цветни градини и букети. Всичко, което трябва тези растения-това е най-добрият начин за засаждане на астри, спазването на правилата за грижа и лечение. Не забравяйте, че цветята, подобно на всички живи същества, се нуждаят от грижи и любов – и тогава те ще Ви радост.

Цветни астри ще украсят всяка леха

Някои видове астри, подобни на диви ромашек

Ярко-пурпурни астри с жълт център