Цветя в страната (60 фото): създаваме едно райско кътче

Вилен парцел е украсена с ярко розова бугенвиллией

Вила-това е не само работа в градината и да се отпуснете в прекрасната градина. За да създадете цветна градина за всеки градинар-начинаещ, но е важно да се направи цветя красят земята, а не да го направи твърде пъстри и вкус. Цветята не трябва само да засадим – те ще се грижат през целия летен сезон. Изберете най-успешните видове растения и да се научим да се създаде цветен режим в страната.

Ликвидация на розата краси ограда, а той, от своя страна, се използва за подпомагане на растенията

Clematis – красива украса за вилно къща

Изглежда страхотно на алеята кученце

Проектиране на цветна градина

Преди засаждане, трябва да се определят особеностите на озеленяване на парцела, за да изберете място за цветни лехи, вземете в хармония с другите компоненти на цветна градина.

загрузка...

Гигантски чесън (или лук) сочни лилаво със сигурност няма да остане незабелязано

Тип на партерен тревата. Създаване на участък от цветната килим – засейте определен фрагмент от тревата диви цветя. В тези условия могат да прекарат един прекрасен пикник, също като цветна градина дори не трябва да се полива. От цветове, подходящи маргаритки, метличина, детелина, макове и други.

Иглики, безплатно, лен и други диви цветя окутают страната двора на специална лятна романтика

Цветни дъги. Това е тясна (от 0,2 до 1,5 м) и лента за цветя, която изглежда страхотно, ако го поставите по пътя на песента или около тераси. Няколко маломерни видове едногодишни цветя са засадени в хоризонтални ивици, редуващи се цветове. Можете да направите една проста шарка или добавяне на средната височина на растения.

Вълнообразни цветни ивици лайка и градински чай

Легла

Леглата могат да бъдат с различна форма – традиционните кръгли, твърди площад, елегантен диамант или дори сложна фигура. В допълнение към стандартните ниски легла, можете да направите фалшиво – 10-15 см, поставяйки ги по периметъра на пластмасов кант, дърво, тухла, камък.

Цвете легло прекрасни лилави хортензия

Искате ли да имате цветовете на дъгата в градината — растения на алеята многоцветни люпины

Арка

Обикновена дървена арка или скромна беседка, можете да декорирате и подправка с лозя. Изберете женствен грозде, клематис, кампсис дърво, плетистая роза или плетущиеся едногодишни – декоративна фасул или грах.

Плетистая роза в оформянето на арките в страната

Миксбордер

Това е широк (4 м) и лента за цветя, когато се използват растения с различна височина. За цветна градина желания фон, добре ще изглежда миксбордер около тухлена стена или дървена ограда. Появата на такава цвете се променя градина през сезона – първо цъфтят някои растения, после те изсъхват и се заменят с други. Такава цветна градина може да се състои от трайни насаждения, едногодишни растения или техните комбинации.

На един миксбордере се разбират добре с такива растения, като градински чай, агапантус, Хортензия, Echinops

Многогодишни Цветя за градината

Съвет! Създаване на балансиран и обмислен миксбордер отнема много време, така че използването на многогодишни цветя в този случай, е рационално. Трайни насаждения може да се избере и как да попълните цветни лехи или бордюри, хребети.

Ярко розови далия-това е шедьовър, създаден от природата

Висок. Обърнете внимание на стъблото на розата-това е растение с около 1,5 метра на височина с съцветия, наподобяващи божури. Цветът им варира от бледо-розово до наситено бордо. Tricyrtis могат красота, тъй като лилия или Орхидея, той цъфти от началото на юли до средата на есента. Посконник забелязан интересно, което се променя нюанс на своята лилави цветове за сезона. Не по-малко драматична може да бъде Рю, за слънчогледа, gelenium хибриден, Вероника dinality.

Ярко жълта gelenium ще създаде слънчево настроение в близост до дома си

Не е достатъчно лехи, без лукс tricyrtis

Среден. Това растение с височина 30-80 см, която е подходяща за много видове цветя. Лесни за поддръжка и изключително меки сортове лилейника, а бял равнец ще ви буйни цъфтеж през целия летен сезон. Rhodiola rosea – Оригинално растение със сочни листа, което ще бъде връхната точка на вашата градина. Използвате поздноцветущими сортове божур, Флокс метельчатая, astilba, Метличина, двойна monarda.

Трудно е да си представим държава без легло от нежни божури

Скромен и елегантен бял равнец жълт

Маломерни. Допълни миксбордер или да се създаде изискан, цветето е в състояние теменуга – очарователно, непретенциозно растение. Джуджета форми на Флокс, тинтява, манжетка мека, лен крупноцветковая, гипсофила метельчатая, градински чай Горички, здравец, лапчатка – ярки и красиви многогодишни цветя, които смело могат да бъдат засадени в страната.

Теменуга жълт кант, отделяющей цветна градина от каменна пътека

Ярки вкрапления червената къща здравец

Грижа за градински цветя

Отглеждане на градински цветя-това не е трудно, но вие все пак трябва да прочетете някои полезни съвети.

    Редовно премахване на изсъхнали растения и части от растения. Поливане и плевене на цветя цветни лехи, пускам и зарязвам всичко, което зацвело. Изсъхнали цветя се превръщат в пъпки или плодове, че усилието, необходимо за съзряването, което забавя появата на други цветове на едно растение. И очевидно, вашата градина ще изглежда по-приятна в естетически план, без „мъртви“ цветове.

Нежно съчетание на синя хортензия и бяла годишни impatiens

Ириси, може би най-традиционните цветя за вилата

    Някои растения цъфтят два пъти в годината, ако след първия цъфтеж клип. Разреза трябва да се прави на височина около 10 см от земята и за такъв цвят, като Ралица, Лупина, Маргаритка махровая, градински чай, kotovic, аблен, вратига бальзамической, лихнис chalcedony. Но мелколепестник се препоръчва да се намали само една трета, а след изрязване, за да оплоди растението.

Гъсто засадени люпины в градината ще създадат истински цветен килим

    Растения с големи листа и цветя се нуждаят от подкрепа. Дървени, бамбукови или метални стълбове, побитите в земята, до който на външен кабел се връзват към стеблото на растението. Някои цветя растат на ширина, те също изискват допълнителни устройства. Около цветето се придържате към някои от поляците и хоризонтални пръчки. Можете да използвате специално поддържащо пръстен с регулируем диаметър, които се продават в градинарски магазини.

От беседки открива невероятна гледка към извилистую роза

За тези, които предпочитат да харчат за минимум време, ние ви предлагаме да използвате като декорация на градината непретенциозни цветя. Това е многогодишни сенчесто кокичета, лалета, лилии от долината, папрат, Живучка, клематис, birthwort, солнцелюбивое трайни насаждения – Слез, камбанка, Лилия, Лупина, божур, карамфил, както и едногодишни цветя – Петуния, невен, Салвия и други.

Заслужена популярност се ползват градинари сладки пролетни лалета

Доброто петунии цъфтят през цялото лято, наслада за собствениците на имения от пролетта до есента

Сочни жълти лилии на цветната леха страната