Декабрист (цвете): домашни грижи

The Decembrist (flower): care at home

Декабрист — светъл и много красиво цвете

„Декабрист“ (цвете) (грижи в домашни условия, снимка и характеристики на репродукцията по-подробно е описано по-долу) — народното име на зигокактус (друго официално име-shlumberge) е от времето, за което трябва да го отхвърлят. Често могат да се срещнат и с друго име – „роднина“ (поради това, че цъфтежа на коледните празници) или „Варварин цвят“ (цъфтежа започва в деня на Света Варвара, който се пада на 17 декември). В зигокактус – эпифитный кактус с плоски, поникающими, разклонена стъбла, като съчленен структура. Компоненти на стволови сегменти може да достигне дължина до 3 см в широчина и 1.5 в долната част на ребрата могат да бъдат разположени по двойки от 2 до 4 на зъбите.

Цветята приличат на малки звънчета с остър листенца. Естествен цвят на цветя е различни нюанси на червено, но сега е широко разпространени хибридите (въпреки, че грижата за тях не се различава) с бяло, оранжево, розово, жълто и дори многоцветни цветя. Особено приятно изглеждат декабрист в саксия на перваза на прозореца, на фона на расписанного Коледа бели шарки. Нейните ярки цветове, като че ли той се стреми да смекчи околния студ, носейки топлина ярки цветове в настроението на тежката зима. Но декабрист не само визуално привлекателни, но и предпазва от алергии, предпазва от безсъние и улеснява подвижността на ставите.

The Decembrist (flower): care at home

Роднина не престава да учудва разнообразие от техните оцветители

The Decembrist (flower): care at home

Декабрист — едно от малкото стайни растения, която може да ни поглезят своите цъфти през цялата зима

Грижи, присаждане и размножаване в домашни

Зигокактус грижи в домашни условия не е като селското стопанство всъщност е кактус, или по-скоро, тя съвпада с условията, които са необходими за нормалната номер (листни растения). Най-ярък пример за това е режим на осветление, ако „традиционната“ кактус лесно понасят слънчевата светлина, декабрист не се толерират силна светлина, прекалено светлина може да предизвика пожълтяване (хлороза) краищата на стъблата и общото забавяне на растежа. Shlumberge са подходящи ярки, но малко притененном място (Изток прозорец) в Западна и южна страна на къщата, особено през лятото растението трябва да бъде pritenit малко.

The Decembrist (flower): care at home

Шик пъпки shlumberge

The Decembrist (flower): care at home

Най-интересната част от Рождественка – нейните цветя

Температура

Грижи за цвете до голяма степен е улеснено от факта, че той се чувства достатъчно добре в широк температурен диапазон от 2 до 37 °С, но оптималната дома – 18-25 °С, А най-удобната температура за цъфтежа на 18-20 °C.

The Decembrist (flower): care at home

Разнообразие от цветове decembrist

Дресинг

Подходящ за торене готов тор за сукуленти (кактус). Ако използвате торове за други растения, преди въвеждането им трябва да се разреди 2-3 пъти препоръчителната норма в случай decembrist по-добре недохранване от прехранване. През пролетта на декабрист да се хранят месечно през лятото, през периода на активната вегетация – 2 пъти в месеца, през септември, спрете торене.

The Decembrist (flower): care at home The Decembrist (flower): care at home

Красив мек розов цветя

Убивам

Което оправдава своята принадлежност към суккулентам, decembrist можете спокойно да се движат на къси суша, но като цяло начина им на напояване повтаря, присъщи на листни растения. Водата е мека, добре се разреши вода със стайна температура, като само изсушава горния слой на почвата. За цвете правилното правило „по-добре да не се излее, да се прелее“, tamoxen излишък на субстрат влага на кореновата система, която е обикновено по-слабо развити, гние лесно.

The Decembrist (flower): care at home

Роднини-това е много непретенциозно растение

Но shlumberge много реагира положително на пръскане, това е много подходящ влажен въздух, обикновено за този тип тропически кактус. Особено се нуждаят от редовно пръскане през зимата, когато поради работата на отоплителни печки и радиатори на въздуха в дома, и затова съдържа и малко водни изпарения, тя е суха.

The Decembrist (flower): care at home

Shlumberge в интериора

Стимулиране на цъфтеж

Този зигокактус, наречена „краткият ден на цветята“, тъй като маркер пъпки се случва само при намаляване на фотопериода, с едновременно понижаване на температурата. Така че, в края на септември, в завода се създава режим на покой: тя се намира в неотоплена, зле осветено осветление, да прекрати хранене и да се намали поливането. Режим на покой трае около 50 дни, след което зигокактус се върна на обичайното място (топло и добре осветено), възстановяване на поливане (повече процесът е описан в видео в края на статията).

The Decembrist (flower): care at home

Този зигокактус прекрасно на прозореца

Съвет! По време на образуването на цветни пъпки, саксия с цветя, не Можете да преместите или променяте положението му относително осветление в отговор на промените в декабрист може просто да зареже вече оформени цветни пъпки.

The Decembrist (flower): care at home

Ефектни розови цветя decembrist

Подрязване и оформяне на короната

Декабрист понася резитба, въпреки че е по-важно за възрастни, храсти и млади растения в нея няма особена нужда-това е самото растение, без допълнителна стимулация, добре разклонено. Но възрастен цвете подрязване стимулира растежа на младите филизи, които ще се появят на цветя, той също така допринася за укрепване на стъблото, които могат да се образуват още в няколко цвята.

The Decembrist (flower): care at home

Невероятни бели пъпки shlumberge

The Decembrist (flower): care at home

Шлюмбергера „Бъкли“

Въпреки това, се използва терминът „резитба“ – това не е съвсем правилно, защото декабрист наглеют, и прави това по-добре след цъфтежа. Обикновено отделят период от 1-2 на всеки багажника, на които преди това вече са били цветя. За да се определи точката на разделяне, с два пръста на една ръка здраво се закрепва хомутом Долния сегмент на ствола, а на втора ръка – въртеливо движение на отделяне на горната част на летораста. По този начин, е строго забранено нарязани сегменти, само да се прекъсне!

The Decembrist (flower): care at home

Общипывать листа

С помощта на резитба може да се коригира формата на короната, премахване грозно издънки, това допринася за подмладяване на растенията, удължаване на собствения си живот – ако правилно се грижи за цвете може да зарадва цъфтежа на техните собственици 15-20 години.

Трансплантация

Младите екземпляри растения се изисква годишна трансплантация за възрастни, това изисква много по-рядко – веднъж на 4-5 години. За цвете вземете ниско, но достатъчно широка саксия, тъй като декабрист е поверхностную коренова система. За растения, подбрани леко кисела почва, можете да си купите готова почвена смес за кактуси, или можете да направите сами в домашни условия чрез смесване на плодородни, богати на хумус, на земята, ламарина, хумус и едрозърнест пясък в съотношение 1:2:1. Трансплантация на decembrist се извършва в специално обучени многослойни почви. Първи слой-дренажна система за организация, която използва тухлена трохи или камък. След това вторият слой почва, трето-дървесна пепел или дървени въглища.

The Decembrist (flower): care at home

Цвете роднини-това е чудесно домашно растение

Размножаване и присаждане на

Най-добрият начин за прекарване на размножаване зигокактус дома негативно, метода на размножаване чрез резници. Най-доброто време за размножаване след нараняване на цветето, когато има много добър материал за резници – 2-3 „екстремум“ сегмент. След като те са били отделени от храста, трябва да се обърне на няколко дни, за да изсъхне си една перфектна кройка. След това те трябва да се засаждат във влажна пръст и покрити със стъклен буркан (пластмасова бутилка), за да се създаде необходимия парниковия ефект, и банката се движи в сянката. Оптималната температура, че трансплантация е пуснала корени и репродукцията успешно 15-20 °C, а също и редовно проветряване.

The Decembrist (flower): care at home

Вал Зигокактус

The Decembrist (flower): care at home

Засаждане на резници

Необичаен начин за прекарване на размножаване decembrist присадки, които ви позволява да получите много необичайни стандартна форма – заедно с привлекателни, обилно цъфтящи високите дървета. В същото подложки (т.е. завод в който те) могат да се използват Hylocereus, pereskia, сансевьеры или Pereskiopsis.

The Decembrist (flower): care at home

Инокуляция decembrist за сансевьеры

The Decembrist (flower): care at home

Инокуляция decembrist на Pereskiopsis

С остър нож, върха на подложката се изрязва, а останалите стъбло, на върха малко почивка и поставете вал зигокактус (същата, като за разплод, 2-3 сегменти). Всички обезпечени и вързани вълнен конец. Когато ваксинацията, за да свикне, снеха превръзката, и с наличност трябва да се отстранят листа. Когато короната decembrist започват да растат, така че багажника не е нарушен, растението трябва да се подвязано до близо до фиксирани задължителни.

The Decembrist (flower): care at home

Засаждане зигокактус пин

Декабрист: поличби и легенди

Поличби, свързани с Тях, е противоречие. Смята се, ако едно цвете цъфти във времето – той обещава просперитет и печалба на наематели през цялата година. Ако цветята разцъфти по-рано, да очакват благоприятни промени в живота. Но липсата на цветя, болести по растенията, или символи на смъртта тълкува негативно – всички агенти на рязко влошаване на здравето на някой от пътниците.

Съществува схващане, че shlumberge може да реагира на негативни емоции. Ако, въпреки правилната грижа, зигокактус избледнява и хиреет, а след това в дома, заобиколен от хора, които замыслили грубо или просто ядосан на теб. Твърдят биоенергия, че той е в състояние да абсорбира (и неутрализира) отрицателна енергия, затова се препоръчват за монтаж в офиси, където е необходимо за подобряване на връзките между членовете на персонала. Той поглъща енергията на враждебност и transformerait в енергия, грижа, доброта и нежност.

The Decembrist (flower): care at home

Разнообразието от цветове decembrist цветя е спечелила популярност сред градинарите

The Decembrist (flower): care at home

Цвете декабрист чувства енергия, с която да се грижи за него

Освен това, знаци казват, че растението се чувства енергия, с която да се грижи за него – това е лошо развито, е в емоционална изолация. Препоръчва се не просто да се грижат за него с положителна нагласа, но дори да говори. Между другото, така че е препоръчително да има в кабинета на психолог – decembrist създава атмосфера на доверие и откритост.

Декабрист (зигокактус): грижи, размножаване и как да се стимулира цъфтеж, снимки можете да видите на видеото: